Gecertificeerde opleidingsschoolOp de winterse dinsdag 12 december werd er gestaakt op onze school, maar een klein deel van het team ging ’s middags toch aan het werk. Op deze dag was al in september een externe audit ingepland waarbij we het Keurmerk Opleidingsschool konden behalen. Aan die planning konden we op zo korte termijn niets meer veranderen.
Het werd vooral een spannende middag voor Daphne de Bruin, onze schoolopleider, want zij moest de centrale presentatie verzorgen over onze school en werd ook lang geïnterviewd door de audit-commissie. Deze driehoofdige commissie bestond uit Henk Jacobs, van de Hogeschool Utrecht en twee auditoren van andere stichtingen voor basisonderwijs.
Daphne verzorgde een vlotte presentatie, waarbij ze expliciet benoemde welke mogelijkheden onze school aan Pabo-studenten te bieden heeft. Ze had dat ook helder beschreven in haar portfolio. De audit-middag startte overigens met een interview met de directeuren -er waren drie scholen die de audit deden- en de bovenschoolse collega’s van De GroeiAcademie, die verantwoordelijk zijn voor het opleiden op de Groeiling-scholen. In dit gesprek ging het o.a. over de meerwaarde die studenten kunnen bieden aan hun stageschool. Als voorbeeld werd hier bijvoorbeeld ingegaan op het onderzoek dat LIO-student Wieneke Baan vorige schooljaar op onze school deed over het zelfstandig werken.
Naast Daphne werden aan het eind van de audit ook Nicolette van Straalen (praktijkopleider) en Nika Morsink (als oud-student) geïnterviewd door leden van de commissie.
Na lang beraad -zelf kon ik tussendoor zelfs nog even op verjaardagsvisite bij mijn moeder-  kwam het verlossende woord van de audit-commissie. We waren met ‘vlag en wimpel’ geslaagd. We zijn nu een gecertificeerde opleidingsschool voor de Hogeschool Utrecht
Dit houdt in dat wij een intensieve samenwerking hebben met het opleidingsinstituut om meer en goede leraren af te leveren. Met het Keurmerk in handen zullen we in de toekomst steeds meer studenten mogen verwelkomen op onze school.
Na afloop van de audit werden de felicitaties uitgewisseld. Hierbij was ook Els van Elderen, lid van het College van Bestuur van de Groeiling, aanwezig.

Kalender

loader

Aankomende evenementen

juli
19

19-07-2018 8:30 - 15:00

juli
20

20-07-2018 8:30 - 15:00

juli
23

23-07-2018 8:30 - 15:00

juli
24

24-07-2018 8:30 - 15:00

juli
25

25-07-2018 8:30 - 15:00