PannenkoekdagOp vrijdag 16 maart is het Nationale Pannenkoekdag. De bedoeling van deze dag is dat de ouderen in het zonnetje gezet worden. Dit jaar doen wij hier ook aan mee.
’s Ochtends om half 9 zullen we deze dag gezamenlijk openen op de speelplaats. Ook de kinderen van de groepen 6 worden om half 9 op De Cope verwacht. Zij fietsen hier zelf naartoe. Na de opening fietsen zij met de leerkrachten terug naar de Kluwen, waar zij de rest van de dag door zullen brengen.
Alle kinderen blijven deze ochtend buiten. Uiteraard bent u ook van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn. De kleuterleerkrachten zullen vanaf 8.20 uur buiten staan. Indien u niet kan blijven kijken, dan kunt u uw kleuter uiteraard buiten aan de leerkracht overdragen. Mocht het erg slecht weer zijn, dan kan de opening buiten niet doorgaan. De beperkte ruimte binnen laat het dan helaas niet toe dat u hierbij aanwezig kunt zijn.

Groep 1 t/m 4
Op het leerplein beneden zal een groot pannenkoekenrestaurant ingericht worden. De leerlingen van de groepen 1 t/m 4 mogen hier per groep met hun opa’s en oma’s komen eten. Voorafgaand of net na het bezoek aan het pannenkoekenrestaurant zullen er in de klas gezelschapsspelletjes gespeeld worden met de opa’s en oma’s.
Aangezien de maaltijd in het pannenkoekenrestaurant geen volwaardige maaltijd zal zijn, is het voor de groepen 3 en 4 van belang dat zij wel gewoon een lunch meenemen.

Groep 5 t/m 7
De leerlingen van de groepen 5 t/m 7 moeten deze ochtend op de fiets naar school komen. De kinderen van de groepen 5 en 7 gaan in kleine groepjes bij ouders thuis pannenkoeken bakken. De kinderen van de groepen 6 gaan pannenkoeken bakken met de medewerkers van ABRONA (en enkele ouders) in de keuken van het Cultuurhuis. Om 12.00 uur komen de opa’s en oma’s naar school (die van groep 6 naar de Kluwen!) en zullen zij samen met de kinderen de pannenkoeken opeten. Hierna is er ook voor deze groepen tijd om gezelschapsspelletjes te spelen.
Aangezien wij niet in kunnen schatten op hoeveel opa’s en oma’s wij kunnen rekenen, weten we niet of er voldoende pannenkoeken gebakken zullen worden om iedereen een goed gevulde maag te bezorgen. Het is dan ook verstandig om uw kind deze dag wel een boterham mee te geven. Voor drinken bij de lunch wordt gezorgd.

Groep 8
Groep 8 gaat deze ochtend naar de Wulverhorst. Zij moeten dan ook op de fiets komen. De kinderen gaan eerst gezelschapspelletjes spelen met de bewoners van de Wulverhorst. Daarna gaan een aantal kinderen bij ouders thuis pannenkoeken voor de kinderen bakken. De overige kinderen blijven in de Wulverhorst om daar pannenkoeken voor de bewoners te bakken en de tafels te dekken. Alle kinderen zullen samen met de bewoners eten. De leerlingen van groep 8 hoeven geen lunch mee te nemen. Rond 13.00 uur fietsen zij terug naar school.

Om deze dag goed te laten verlopen is er veel hulp nodig. Op donderdagmiddag 15 maart om half 3 zullen we het pannenkoekenrestaurant voor de onderbouw in gaan richten. Uiteraard kunnen wij hier wel wat helpende handen bij gebruiken. Ook op vrijdagmiddag 16 maart van 11.45 uur tot 14.30 uur kunnen we nog veel helpende handen gebruiken in het pannenkoekenrestaurant (koffie schenken, beslag maken, tafels dekken en afruimen, etc.). Kunt u helpen? Stuur dan een mail naar nicolette.van.straalen@degroeiling.nl.
Verder zijn we nog op zoek naar haspels en gourmetstellen inclusief pannetjes en spateltjes. Indien wij dit van u mogen lenen (alles komt uiteraard weer schoon terug), dan kunt u dit ook via de mail aan Nicolette laten weten.

De klasssenouders van de groepen 5 t/m 8 doen hard hun best om voldoende ouders te vinden die met een klein groepje kinderen thuis pannenkoeken willen bakken. Bent u nog niet benaderd, maar kunt u wel helpen? Dan kunt u een mail sturen naar de betreffende klassenouder.
Hopelijk is er voldoende hulp, zodat we de ouderen een onvergetelijke dag kunnen bezorgen!

De uitnodiging voor de opa’s en oma’s, waarop de juiste tijden per groep vermeld staan, hebben de kinderen gisteren mee naar huis gekregen. Uiteraard hoeven de opa’s en de oma’s geen keuze te maken bij welk kleinkind zij in de groep op bezoek willen komen. Ze mogen natuurlijk tussentijds switchen van groep.

Tot slot
Alle kinderen mogen op Pannenkoekdag gezelschapsspelletjes meenemen. Uiteraard is het leuk als dit zogenaamde oud-Hollandse spelletjes zijn zoals Mens-erger-je-niet, Rummicub, kwartet, ganzenbord, etc. Dit geldt zeker voor de leerlingen van groep 8. Zorgt u ervoor dat de spelletjes voorzien zijn van naam?

Pannenkoekdag

Kalender

loader

Aankomende evenementen

juli
19

19-07-2018 8:30 - 15:00

juli
20

20-07-2018 8:30 - 15:00

juli
23

23-07-2018 8:30 - 15:00

juli
24

24-07-2018 8:30 - 15:00

juli
25

25-07-2018 8:30 - 15:00