PaasbroodjeDeze weken wordt er op school veel aandacht besteed aan het komende Paasfeest. Meerdere groepen hebben meegelopen met de Vastenwandelingen van pastor Huub Spaan. Een aantal groepen startte hun wandeling vanuit de St. Franciscuskerk, maar voor de kleutergroepen was de pastor tezamen met tientallen parochianen naar onze school gekomen. Daar werd een verhaal uit het Nieuwe Testament voorgelezen, maar voor de kleuters was er ook een heel eigentijds verhaal. Vervolgens maakten de kinderen een wandeling door de wijk. Ook de pastor en de meewandelende parochianen waren heel enthousiast over deze bijzondere Vastenbijeenkomst. Het was wel jammer dat de wandeling van de groepen 3 en 5 door miscommunicatie niet doorging. Volgend jaar beter!
Jeanne van Jaarsveld en Marja Stalvord zorgden voor een mooie introductie voor het Vastenactieproject in het Afrikaanse Zambia. De kinderen mogen hun spaarpotjes zondag inleveren bij de Palmpasenviering in de kerk. De kinderen van de groepen 1 t/m 3 nemen dan uiteraard hun prachtig versierde Palmpasenstok mee. Wat zullen ze trots zijn bij de optocht door de kerk! De kinderen die zondag niet naar de kerk gaan kunnen hun Vastendoosjes tot woensdag op school inleveren.
Het team stond vorige week donderdag tijdens een teambijeenkomst stil bij Pasen. Onder begeleiding van Coby Speelman, onderwijsbegeleider bij Arkade, werd uitgebreid gesproken over de achtergrond van het Paasfeest en werden tal van Christelijke symbolen besproken. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de rozenkrans en het wijwaterbakje. Voor de oudere leerkrachten vormden Coby’s verhalen een feest van herkenning en voor de jongere leerkrachten ging de boeiende wereld van de kerkelijke symboliek (meestentijds van vroeger) open. De leskist met de Christelijke symbolen is inmiddels ook in de meeste groepen op bezoek geweest. Vraagt u uw kind er maar eens naar.
Komende week worden in alle groepen de verhalen die bij Pasen horen verteld of voorgelezen. Bij de jongste leerlingen zullen we daar wat terughoudender in zijn dan in de bovenbouw.
Op Witte Donderdag gaan de kinderen nog naar school. We beginnen dan met het Paasontbijt dat de kinderen voor elkaar bereiden. Op Goede Vrijdag start de korte Paasvakantie. ’s Middags zijn de kinderen dan welkom in de kerk om de Kruisweg bij te wonen. Bij deze viering, die om 15.00 uur begint, vertelt pastor Thijs van Zaal het lijdensverhaal aan de hand van de prachtige staties aan de muren van de St. Franciscuskerk.

Kalender

loader

Aankomende evenementen

juli
19

19-07-2018 8:30 - 15:00

juli
20

20-07-2018 8:30 - 15:00

juli
23

23-07-2018 8:30 - 15:00

juli
24

24-07-2018 8:30 - 15:00

juli
25

25-07-2018 8:30 - 15:00