De circustent is gevonden!Vrijdag 8 juni was het schoolkamp voor de jongste kleuters.
Bij aankomst in de speelzaal vertelde de circusdirecteur en twee clowns dat ze het circus waren kwijtgeraakt. Door de pijlen te volgen, zouden we het circus kunnen vinden.
Na een wandeling van drie kwartier kwamen we dan eindelijk aan in het circus en wat was het leuk! Er was een verkleedkist, schmink en je kon een popcorn zakje versieren en laten vullen. Ook waren er nog allerlei circus materialen zoals een acrobaten fiets, diabolo’s en stokjes waarop je een bord kon laten balanceren.
Na een tijdje te hebben gespeeld kwam Roberto langs met zijn ijskar, we hebben toen allemaal een heerlijk ijsje gegeten. De jongste kleuters hebben zich zeker vermaakt. Maar wat vonden ze het leukst? Dat ze de circustent toch nog gevonden hadden!
Foto's

De indeling van de EMTÉEen schooljaar lang wordt er trouw iedere dinsdagmorgen overheerlijk fruit gebracht vanuit de EMTÉ, bestemd voor de drie kleutergroepen. De vader van Kim uit groep 1/2 A, Dennis Rietveld, is werkzaam bij de EMTÉ en wilde op deze manier meer aandacht vragen voor lekker fruit als gezond tussendoortje! Door het aangeboden schoolfruit, gecombineerd met het fruit van de EMTÉ zijn de kleuters fruit meer gaan waarderen. Druiven, bananen en kiwi’s staan aan de top!
Als afsluiting van het thema eten hebben alle kleutergroepen op donderdag 31 mei een bezoekje gebracht aan de EMTÉ. We werden hartelijk ontvangen door Dennis Rietveld en alle kleuters kregen een kijkje achter de schermen van deze supermarkt. Ze mochten in het magazijn kijken bij de loopband met de flessen en bij de ijskoude koelcel. Bij de vleesafdeling kregen alle kleuters een stukje worst, uit de schaal bij het brood werden koekjes naar binnen gewerkt. Het weer zat die dag niet mee, sommige groepen werden genoodzaakt om wat langer te blijven. Ook daar wist Dennis raad mee! Hij nodigde alle kinderen uit in de personeelskantine waar ze even rustig konden kleuren en wat te drinken kregen. Dit vonden ze helemaal te gek, daar waren ze nog nooit geweest!
Dennis werd bij de fruitafdeling toegezongen door alle kleuters van Kim haar groep!
Iedere kleutergroep had een cadeau gemaakt voor de EMTÉ om te bedanken voor een jaar lang schoolfruit.
Foto's

Toveren met ecolineHet thema van catechese gaat deze periode over de lucht. Deze week hebben we naar de wolken gekeken.
- Hoe zien deze eruit?
- Welke kleuren zie je in de lucht?
- Hoe zouden we dit kunnen tekenen?
Uiteindelijk hebben we met witte wasco krijtjes de wolken getekend. “Ik zie helemaal niks” kwamen sommige kinderen tot de conclusie. Gelukkig hadden we daar een oplossing voor; met blauwe ecoline hebben we de wolken tevoorschijn getoverd. Voor sommige kinderen was dit ware magie. De één riep “Het is net toveren!” en de ander riep na elke wolk: “Daar komt er weer een!”.
Bent u benieuwd geworden naar deze tovenarij? Onze kunstwerken zijn te bewonderen in de klas.
Foto's

Allemaal etenWe zijn al een tijdje bezig met het thema eten.
De bouwhoek is omgetoverd tot supermarkt waar we met echte mandjes boodschappen kunnen doen. Bibi heeft zelfs een houten boodschappen karretje meegenomen van huis.
De kinderen maken boodschappenlijstjes in de poppenhoek en gaan vervolgens met het hele gezin boodschappen doen. Er wordt afgerekend en vervolgens worden de boodschappen thuis in de kastjes gestopt. In de supermarkt zit natuurlijk een kassière achter de kassa en er loopt ook een supermarkt medewerker rond die alles netjes houdt en de klanten helpt.
De kinderen genieten volop van dit thema.

Lekker sportenAfgelopen donderdag 19 april, was het dan zo ver: De koningsspelen. De jaarlijkse sportdag met een oranje tintje. Dit jaar voor het eerst georganiseerd door de Yellowbellies. Alle groepen 1 tot en met 4 van alle basisscholen in Oudewater zouden tegelijk gaan sporten op de sportvelden in Oudewater, dat zijn ongeveer 500 kinderen! Hoe zou dat gaan…
Alle kinderen waren verdeeld over 16 groepen, die allemaal ook nog bestonden uit A, B en C. In totaal wel 48 groepen! Bij het verzamelen in de ochtend kregen alle kinderen het groepsnummer op hun hand geschreven en werden ze naar het juiste groepje gebracht. Dat was soms best een beetje spannend…
Burgemeester Pieter Verhoeve opende de sportdag en toen we met zijn allen de openingsdans “Fitlala” van kinderen voor kinderen zongen verdwenen de zenuwen als sneeuw voor de zon. De sportdag was een groot succes! De Yellowbellies hebben fantastische activiteiten verzonnen: Knotshockey, een stormbaan op springkussens, paardrijden, dansen en nog veel meer. Ondanks de warmte hebben de kinderen zich allemaal uitstekend vermaakt, met veel water en af en toe een beetje schaduw.
Foto's

Een gezellig en lekker paasontbijtDe klas zag er gezellig uit: lange versierde tafels zoals bij het laatste Avondmaal van Jezus.
Vol trots werden de zelfgemaakte ontbijtjes bij hun vriendjes op tafel neergezet. Iedereen reageerde verrast op de prachtige creaties! Samen hebben we met z’n allen genoten van dit gezellige en sfeervolle paasontbijt.
Als afsluiting gingen alle kinderen een voor een op zoek in het lokaal naar een gouden ei. Eenmaal gevonden werd onder groot applaus dit gouden ei ingewisseld voor een chocolade paasei!
Foto's

Colin met de Bee-BotSinds kort werken wij bij de kleuters met iPads. Hierop zit ook een spelletje “Bee-bots”. Dit spelletje draait om programmeren. Je voert in wat jij wil dat de robot gaat doen en daarna druk je op start. Bij Lynn en Colin ging dit spel al best goed!
We hebben de “echte” robots, Bee-Bots er eens bij gepakt. Lynn kende deze al “deze heeft papa ook op zijn werk!”. Het programmeren was nog best lastig, “rechtdoor, rechtdoor, zijn hoofd draaien naar links, nog een keer rechtdoor… Nu moet hij door de tunnel gaan!” Af en toe wat frustratie “Ik ben weer vergeten op het kruisje te drukken!” riep Colin dan. Als je niet op het kruisje (clear) drukt voert de Bee-Bot alle opdrachten uit die je daarvoor hebt geprogrammeerd.  Dan moet je best lang wachten totdat hij weer tot stilstand komt.
De komende weken zullen ook de andere kinderen kennis maken met de Bee-Bots.
Foto's

Het begin van de judolesWoensdag 28 maart was de tweede van de vier judolessen voor groep 1/2 A. Ze kleden zich om en krijgen echte judopakken aan! Ze krijgen dan ook les van een echte judomeester, Jan. De les wordt begonnen en afgesloten met een echte judokreet “Hajime”.
Tijdens deze lessen leren de kinderen veilig vallen, de lessen draaien dan ook om vertrouwen. Vertrouwen in elkaar en vertrouwen in jezelf.
Ziet u uw kind op een van deze foto’s op de mat liggen? Dan heeft hij/zij het dus goed gedaan! We hebben geleerd om te vallen, geleerd om elkaar veilig te laten vallen en geleerd hoe je elkaar in de houdgreep neemt.
Na afloop van de les hadden de kinderen zoveel inspanning geleverd, dat Danny er achter kwam dat zijn voeten nog steeds nat waren van het bad van vanochtend!
Wij hebben weer zin in volgende week!
Foto's

Wat een leuke voorstelling!Na een fikse wandeling kwamen we op dinsdag 20 maart aan in het Cultuurhuis. In het kader van een project van Kunst Centraal bezochten we hier de voorstelling ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’.
Vol spanning namen de kinderen plaats op de banken en de matten. Twee acteurs, waaronder een van de acteurs uit ‘juf Roos’, speelden het verhaal uit het bekende prentenboek uit.
De mol wilde graag weten wie er op zijn kop gepoept had en ondervroeg allerlei andere dieren. Zij deden een voor een hun ‘stinkende’ best om te laten zien dat zij echt heel andere poep produceerden. Uiteraard zorgde dit voor enorme lachsalvo’s bij de kleuters. Hoe vaker de dieren tussen en door de poep heen huppelden, hoe harder de kinderen moesten lachen. Een enkeling vond het allemaal wat overweldigend, maar de meeste kleuters genoten van het spektakel. Het was een fantastische voorstelling!
Foto's

Leerkrachten groep 1/2 A


Lizette de JongJuf Lizette
Maandag en dinsdag

Marian van SchijndelJuf Marian
Woensdag t/m vrijdag

 

Klassenouder:
Anja van den Heuvel
(avdh3421@gmail.com)
Moeder van Leo