De circustent is gevonden!Vrijdag 8 juni was het schoolkamp voor de jongste kleuters.
Bij aankomst in de speelzaal vertelde de circusdirecteur en twee clowns dat ze het circus waren kwijtgeraakt. Door de pijlen te volgen, zouden we het circus kunnen vinden.
Na een wandeling van drie kwartier kwamen we dan eindelijk aan in het circus en wat was het leuk! Er was een verkleedkist, schmink en je kon een popcorn zakje versieren en laten vullen. Ook waren er nog allerlei circus materialen zoals een acrobaten fiets, diabolo’s en stokjes waarop je een bord kon laten balanceren.
Na een tijdje te hebben gespeeld kwam Roberto langs met zijn ijskar, we hebben toen allemaal een heerlijk ijsje gegeten. De jongste kleuters hebben zich zeker vermaakt. Maar wat vonden ze het leukst? Dat ze de circustent toch nog gevonden hadden!
Foto's

Wat een schatjeVorige week hebben we weer een bijzonder bezoekje gehad. Deze bezoeker leek niet op ons. Hij leek niet eens op een mens! Wel kwamen we erachter dat dit nog een baby was. Uiteindelijk zijn we erachter gekomen dat dit kleine harige beest een puppy was. En niet zo maar een puppy… De puppy van Noa! Noa heeft sinds kort een nieuwe puppy thuis, wat zorgt voor leuke verhalen. Ook wij mochten hem bewonderen in de klas en dat zorgde bij sommige kinderen toch nog voor wat spanning. Ondanks de spanning wilde bijna iedereen de kleine Moos aaien en bekijken. Heel erg knap en wat een schatje!
Foto's

Een diploma om trots op te zijn!Twee weken geleden hebben we voor de laatste keer judo gehad. Na de vele oefeningen met betrekking tot het vallen, de houdgreep en met elkaar stoeien op de juiste manier, hebben alle kinderen een diploma verdiend!
Alle kinderen hebben ontzettend hun best gedaan en laten zien dat er vertrouwen heerst in de groep. Een diploma om trots op te zijn, volgens mij!
Foto's

Met een zelfgemaakt eierdopjeHet is alweer even geleden, maar op Witte Donderdag, 29 maart, hebben we in de klas volop genoten van een paasontbijt. De tafels stonden helemaal anders, met gezellige bloemen, een tafelkleed en het eigen geknutselde eierdopje op de tafel. De bedoeling was om een ontbijtje te maken voor een klasgenootje. Hier mocht je je eigen draai aan geven. Nou dat hebben de kinderen (en mama’s en papa’s) gedaan! De mooiste creaties kwamen door de deur. Het zoeken naar het juiste plekje was dan soms nog even lastig.
Even kijken naar je ontbijtje en diegene bedanken horen hier natuurlijk ook bij. Met de paasgedachte in ons achterhoofd hebben we de heerlijke ontbijtjes opgesmuld. Croissantjes, eitjes, broodjes met pindakaas of worst en lekker drinken! Alles was heerlijk en goed verzorgd. Je kon goed zien dat er echt aandacht aan besteed was. Super gedaan!
Foto's

Stoer in een judopakDit klonk afgelopen woensdag voor het eerst in de speelzaal… Deze judoterm staat voor ‘Start’. De kinderen krijgen namelijk de komende vier weken judoles van judoleraar Jan. Het vertrouwen in elkaar staat daarbij centraal, een mooie koppeling naar de Kanjertraining!
Om goed te kunnen judoën, moet je natuurlijk ook een echt judopak aan. Dit vonden sommige kinderen best nog een beetje gek, maar naarmate het pak aan was, voelden ze zich heel erg stoer! Sven, Dilara en Max kenden judo al en mochten daarom helpen met voordoen. Dit ging ontzettend goed. Eerst oefenen met hoe je nou moet vallen, zonder dat je haren in de poep komen, daarna nog elkaar omduwen en als laatste de houdgreep.. Toch best gek om zomaar te mogen stoeien. Toen de kinderen gewend waren aan het feit dat je mag duwen, trekken, gooien en vallen was er geen houden meer aan. Iedereen werd op een goede manier tegen de grond gewerkt. Wat een sportieve kids en wat een vertrouwen in elkaar. Superknap!
Foto's

PannenkoekdagOp 16 maart was het Nationale Pannenkoekdag. ’s Ochtends kwamen de kinderen al helemaal zenuwachtig de klas in, omdat het toch een andere dag is dan normaal. Nu was er ook nog eens een andere juf, dus is het voor sommigen al helemaal spannend! Op Pannenkoekdag mochten de opa’s en oma’s ook komen, de kinderen hadden hier een echte uitnodiging voor meegekregen. De opa’s en oma’s mochten komen bakken, eten en spelletjes spelen! Iets leukers bestaat er natuurlijk niet! De kinderen mochten daarom zelf ook spelletjes meenemen.
De dag startte verder normaal, wat voor veel kinderen toch verwarrend was. De vragen: ‘Wanneer gaan we nou pannenkoeken bakken?’ en ‘Wanneer komen opa en oma?’ kwamen dan ook veel voorbij. Toen was het eindelijk 10 uur en kwamen de opa’s en oma’s langzaam binnen druppelen. Alleen gebeurde hetgeen wat juist niet mocht gebeuren……….. DE STROOM KLAPTE ERUIT!! Gelukkig deden een aantal gourmetstellen het nog wel en kon het feest gewoon doorgaan. Opa en oma waren er dus niet voor niks! Er was een hele gezellige en gemoedelijke sfeer met een heerlijk pannenkoekgeurtje. De kinderen, opa’s en oma’s en juffen hebben hier ontzettend van genoten. Pannenkoeken met allerlei belegvarianten kwamen voorbij: stroop, appel, poedersuiker, noem het maar op! Als de kinderen genoeg gegeten hadden was het tijd voor spelletjes. De opa’s en oma’s werden aan alle kanten uitgedaagd en speelden gezellig mee. Dat het donker was, maakte helemaal niets meer uit. Het was ontzettend gezellig!

Wat een leuke voorstelling!Na een fikse wandeling kwamen we op dinsdag 20 maart aan in het Cultuurhuis. In het kader van een project van Kunst Centraal bezochten we hier de voorstelling ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’.
Vol spanning namen de kinderen plaats op de banken en de matten. Twee acteurs, waaronder een van de acteurs uit ‘juf Roos’, speelden het verhaal uit het bekende prentenboek uit.
De mol wilde graag weten wie er op zijn kop gepoept had en ondervroeg allerlei andere dieren. Zij deden een voor een hun ‘stinkende’ best om te laten zien dat zij echt heel andere poep produceerden. Uiteraard zorgde dit voor enorme lachsalvo’s bij de kleuters. Hoe vaker de dieren tussen en door de poep heen huppelden, hoe harder de kinderen moesten lachen. Een enkeling vond het allemaal wat overweldigend, maar de meeste kleuters genoten van het spektakel. Het was een fantastische voorstelling!
Foto's

Programmeren met de Bee-BotDeze week zijn we begonnen met iets nieuws. In het kader van 21e eeuwse vaardigheden en het opkomen van ICT en programmeren in het onderwijs, zijn we in groep 1/2 B ook gestart met deze onderwerpen.
We leren en werken deze week met behulp van de Bee-Bot. De Bee-Bot is een klein robotje, in de vorm van een bij. De kinderen laten de Bee-Bot routes lopen. Deze routes moeten van tevoren met knopjes ingevoerd worden. Hierdoor leren de kinderen spelenderwijs de beginselen van het programmeren en wordt het logisch denken gestimuleerd. Sommige kinderen hebben er al eerder mee gewerkt en waren gelijk enthousiast toen ik de bijtjes tevoorschijn haalde. Anderen kenden het nog helemaal niet en hadden even wat uitleg nodig. Het is ook niet niks om te bedenken welke stappen een robotje moet maken voor jou! 
Gelukkig gaat het heel erg goed en blijven de kinderen enthousiast nadenken en spelen met de Bee-Bots! Deze gaan dus zeker vaker terugkomen tijdens het werken en spelen!
Foto's

De kaars wordt aangestokenVorige week dinsdag hebben we met alle kleuterklassen een vastenwandeling gemaakt door de buurt van de school. ’s Ochtends startten we gewoon in de kring en hebben we met elkaar besproken wat ‘vasten’ nu eigenlijk is. Samen kwamen we tot de conclusie dat ‘vasten’ inhoudt dat je eventjes niet snoept en eventjes geen leuke dingen doet, om aan de kinderen te denken die dit nooit kunnen doen.
Daarna werden we in de speelzaal verwelkomd door Pastor Huub en wat parochianen. Dit verraste enkele kleuters wel. Pastor Huub begon zijn verhaal met een stukje evangelie. Hij legde uit dat de ‘grote mensen’ dit moeilijke verhaal iedere dag horen, dus ook vandaag. Na het verhaal vroeg de pastor of kinderen dit verhaal kende. Teun antwoordde volmondig: ‘Ja, makkie!’, wat zorgde voor de nodige lach.
Na een verhaal uit de kinderbijbel, zijn we met de parochianen de wandeling gestart. De pastor liep voorop, met een hele stoet kinderen achter hem aan. Ontzettend leuk om te zien hoe de kinderen met de ‘grote mensen’ samen liepen! Dit zorgde zeker voor de bedoelde gedachten achter de vastenactie. 

Op donderdag is Marja Stalvord nog even in de klas geweest om uitleg te geven over de vastenactie die we dit jaar doen. Marja heeft verteld over het vastendoosje en de kinderen die het hard nodig hebben. Onze kleuters hebben vol bewondering zitten luisteren naar de verhalen over de kinderen in Zambia en hoe ze daar leven. Door het verhaal raakten de kinderen geïnspireerd en bedachten allerlei spaarideeën. Het heeft dus echt indruk gemaakt!
Foto's

Leerkracht groep 1/2 B


Nika MorsinkJuf Nika
Maandag t/m vrijdag

 

Klassenouder:
Bianca van Dijk
(biancavandijk00@hotmail.com)
Moeder van Tess