Tropisch warm was het vorige week in het lokaal van groep 4.
Met een temperatuur van maar liefst 28 graden werd er door de kinderen gestaag doorgewerkt... Hier en daar klonk wel wat gepuf maar daar bleef het dan ook bij. Volgens mij kun je dan de dag alleen nog maar afsluiten met een heerlijk koud ijsje!
Een heerlijk ijsje!Een heerlijk ijsje!

Spreekbeurt AnouchkaAfgelopen week was de eer aan Anouchka. Zij hield haar spreekbeurt over haar toch wel speciale hobby synchroon zwemmen.
Met een prachtige powerpoint vertelde Anouchka waarom ze voor deze sport heeft gekozen en wat er allemaal bij komt kijken. Anouchka weet er veel van af!
Ook liet ze nog een paar filmpjes zien van wedstrijden waar ze aan mee deed. We hebben van de spreekbeurt genoten en er veel van geleerd.
Foto's

Jim met zijn gave verjaardagsmutsWoensdag 11 april hadden we ons culturele uitstapje. Deze keer gingen we naar het Verwonderlab in Gouda.
Na een kleine omzwerving (juf is niet zo handig met Google Maps ;) ) kwamen we precies op tijd aan bij het Verwonderlab. Daar werden we welkom geheten door Jos Naus en kregen we een korte uitleg. Daarna konden de kinderen zelf aan de slag.
Er waren verschillende tafels waar de kinderen ontdekkend lerend en met creativiteit aan de slag konden. Veel kinderen maakten een auto met zeil en lieten die rijden op een baan met de wind in het zeil. Er werd gepuzzeld aan een knikkerbaan en met magnetische materialen kon je een robot maken. Er was een zandtafel, iedereen was even zelf de zandtovenaar, en de prachtigste kunstwerken werden getoverd. Gelukspoppetjes werden er ook gemaakt. Iedereen was vrij om te kiezen.
Ook was er nog even tijd voor een kop koffie (Mariella bedankt voor de stroopwafel) en om de verjaardag van Jim te vieren. Hij kreeg wel een heel gave verjaardagsmuts op!
Kortom iedereen heeft genoten!
Alle ouders die mee zijn geweest willen we nog even extra bedanken!
Foto's

Iedereen heeft een diploma verdiend!Afgelopen dinsdag was al weer de laatste van 4 lessen schooljudo. Alle kinderen hadden zich snel in een judopak gehesen en ook het knopen van de banden ging bij iedereen gesmeerd. Deze les werden vooral spelletjes gedaan die in de voorgaande lessen waren aangeleerd, met als belangrijkste doel elkaar vertrouwen.
Na afloop had iedereen zijn diploma verdiend!
Groep 4 moest ook nog eens elke week de boel opruimen maar 'vele handen maken licht werk'en de klus was zo geklaard!
De kinderen hebben enorm van de lessen genoten.
Foto's

Joanne van HalumMijn naam is Joanne van Halum. Ik ben 16 jaar oud en woon in Oudewater.
Ik kom van 6 februari tot aan het eind van het schooljaar stage lopen op de St. Jozefschool in groep 4. Dat doe ik twee dagen per week op de dinsdag en donderdag.
Ik heb zelf op de Immanuelschool gezeten in Oudewater en mijn middelbare school was het Driestar College in Gouda. Ik deed daar het niveau VMBO-GT.
Toen ik geslaagd was ben ik begonnen aan mijn opleiding onderwijsassistent op het MBO Rijnland in Woerden. Ik vind deze opleiding erg leuk om te doen!
In mijn vrije tijd voetbal ik bij FC Oudewater. Ook pas ik elke maandag op, en dat vind ik erg leuk om te doen. In het weekend spreek ik vaak af met vriendinnen om even bij te kletsen.
Ik heb het erg naar m'n zin in groep 4!

Mooie paasknutselsWie denkt dat het maken van een paasknutsel een eenvoudige opdracht is, heeft het mis.
Op dag 1 hebben de kinderen de paaseieren gemaakt van papier-maché. Het was even wennen om met de handen in de lijm te gaan, maar de meeste kinderen vonden het uiteindelijk een ‘lekker gevoel’.
Op dag 2 zijn de eieren geverfd.
Op dag 3 zijn er paasmandjes gevouwen en versierd en werden de eieren in het heerlijk zachte stro gelegd. Het ziet er gezellig uit!
Fijn paasfeest allemaal!
Foto's

Een judopak met een boodschapWoensdag was de eerste van 4 lessen schooljudo. In een rap tempo had iedereen een judopak aan en konden de kinderen aan de slag.
Er werden vooral spelletjes gedaan.
Op naar de volgende les!
Foto's

Heerlijk weer om te wandelenMaandag liep groep 4 (samen met de groepen 6) de Vastenwandeling.
Maar liefst bij een temperatuur van min 3 graden gingen we op pad. Eenmaal in de kerk werden er kaarsen aangestoken en vertelde de oma van Joost een verhaal. Daarna liepen we de wandeling om de gracht met ook nog andere parochianen.
Na afloop was er voor iedereen limonade en werd het Pelgrimslied gezongen.
Nadat de anderen weer richting huis of school vertrokken kreeg groep 4 nog een rondleiding in de kerk. Pastor Huub gaf antwoord op de vragen die de kinderen hadden. Zo keken ze bij het doopvont, zijn de symbolen op de Paaskaars uitgelegd en zijn er enkele schilderingen van de Kruisweg besproken.
Ook heeft pastor Huub uitgelegd wat de betekenis is van de kleuren van zijn kazuifel. En wie later pastoor wilde worden mocht er ook nog eens een aan ;)
Zo werd het een mooie en leerzame ochtend.
Foto's

Een ouderwets potje sjoelenWe konden er niet omheen…. vrijdag 16 maart was het Pannenkoekdag.
Ook in groep 4 hebben we dat gezellig gevierd. Om 11.00 uur stonden de kinderen, maar ook al veel opa’s en oma’s, te trappelen van ongeduld. Tot 11.45 uur heeft iedereen ‘ouderwetse’ maar erg leuke gezelschapsspelletjes gespeeld.
Daarna mochten er pannenkoekjes worden gebakken en werden deze vooral door de kinderen (soms wel 12!) opgegeten. Door veel opa’s en oma’s werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om weer eens gezellig bij te kletsen!
Foto's

Leerkrachten groep 4


Gerda SchoutenJuf Gerda
Donderdag en vrijdag

Petra Vermeij
Juf Petra
Maandag t/m woensdag

 

Klassenouder:
Marieke Baauw
(mariekebaauw@hotmail.com)
Moeder van Maud