Thema "Water"De afgelopen weken stond het thema "Water" centraal in onze kleutergroep.
Verschillende vormen van "het water" kwamen aan bod.
Zo hebben we o.a. met de kinderen gesproken over wanneer we water gebruiken. En hoe komen we aan ons water? Waar gaat het water naar toe als we het gebruikt hebben? Zo kwamen de waterleidingen in huis aan bod, maar ook de regenpijp waar het water inloopt als het regent, werd niet vergeten. En hoe kun je eigenlijk water zuiveren?
Daarnaast hebben we het ook over het water in de zee gehad. Welke dieren leven in de zee? Uiteraard hebben we nieuwe letters geleerd (W - Z - N) en ook geknutseld over dit thema.
En in de bouwhoek hebben de kinderen een huis gebouwd met daarin de leidingen en onder het huis werd een heus riool aangelegd. Terwijl de kinderen in een ander groepje met elkaar discussieerden over wat er blijft drijven of gaat zinken.
Thema "Water"Thema "Water"

Daar zijn we weer!Voorzichtig kwamen ouders en kinderen op de eerste dag na de vakantie naar binnen, het was duidelijk weer even wennen voor iedereen! Ze waren allemaal stil in de kring, de boekjes werden nog niet opgezocht om erin te gaan lezen.
Nieuwsgierig keken ze naar elkaar, even aftasten nog! Onze “kriebel” moeder was aanwezig en dat was voor sommige kinderen ook een nieuwe gewaarwording.
Eenmaal in de kring kwamen de vakantieverhalen los, iedereen had wel iets leuks te vertellen over de deze afgelopen periode. De eerste dagen vlogen voorbij, heerlijk om te zien dat alle kinderen weer zo snel gewend zijn. Ze hebben hun weg alweer gevonden, nieuwe vriendschappen zijn ontstaan en ze genieten van alles wat op hun pad komt!
Het nieuwe schooljaar is weer begonnen!

Kalender

Leerkrachten groep 1/2 A


Marian van SchijndelJuf Marian
Maandag, dinsdag en woensdag om de week

Marja BaarsJuf Marja
Woensdag om de week, donderdag en vrijdag

 

Klassenouder:
Charlotte la Lau
Moeder van Faye