Mooie geknutselde vissenTijdens de informatieavond vertelden wij al dat we in groep 3 groepsdoorbrekend willen werken. Op die manier maken we gebruik van elkaars kwaliteiten, kunnen we beter onderwijs op maat geven én komen oude vriendjes en vriendinnetjes van vorig schooljaar elkaar weer tegen.
Afgelopen vrijdag maakten we hier een start mee en mochten de kinderen voor het eerst zelf een keuze maken in welke klas zij het eerst een handvaardigheidles wilden doen. Bij juf Lotte kon een vis worden geknutseld, bij juf Nicolette werd een krokodil gemaakt. De kinderen genoten van het knutselen en kletsten ondertussen weer gezellig bij met oud-klasgenoten. Deze week maken we de krokodillen en de vissen af, daarna ruilen de kinderen van klas, zodat iedereen beide opdrachten heeft gedaan. Uit welke opdrachten de kinderen daarna mogen kiezen blijft nog even een verrassing.

Gym van juf TessDe groepen 3 hebben iedere dinsdag en vrijdag gezamenlijk gymles. Op dinsdag krijgen zij gewoon les van juf Lotte en juf Daphne, maar op vrijdag geeft juf Tess de gymles. Tess zorgt ervoor dat alles klaarstaat voordat we de zaal inkomen, zodat er geen tijd verloren gaat en de les meteen kan beginnen.
In drie vakken worden wekelijks verschillende onderdelen aangeboden. Paaltjesvoetbal, trampolinespringen, staartentikkertje, airhockey met blokjes, badminton met ballonnen…de onderdelen zijn zo gevarieerd dat er voor ieder kind iedere les wel iets tussen zit wat hij of zij goed kan of erg leuk vindt. De kinderen zijn dan ook enorm enthousiast en spelen gemotiveerd ieder spel.
Natuurlijk zijn we met veel kinderen en kan niet altijd iedereen tegelijk meedoen. De enorme zandloper van juf Tess biedt dan uitkomst. Daarmee houden de kinderen perfect zelf in de gaten wanneer het tijd is om te wisselen. Juf Lotte en juf Nicolette kijken vanaf de tribune mee. Hun taak komt pas na afloop van de les. Zij mogen dan proberen om al die bezwete lijfjes weer in de strakke leggings en truien te wurmen.
Na deze tweede gymles van de week kunnen de gymkleren wel een wasbeurt gebruiken. Helpt u uw kind er daarom aan herinneren om op vrijdagmiddag de gymtas mee naar huis te nemen?

Lekker spelen in de bouwhoekDe eerste twee weken van het nieuwe schooljaar zit er alweer op en wat hebben we al veel geleerd. We hebben al 5 woordjes leren lezen en leren schrijven, ik, maan, roos, vis en sok. We hebben ook al met veel materialen gewerkt. Zo hebben we al woordjes gemaakt met onze woordendoos en met ons klik klakboekje.
Ook met rekenen gaan we hard en gaan we volgende week al beginnen met blok 3.
Naast dat harde werken hebben we natuurlijk ook lekker de tijd genomen om te spelen, binnen en buiten. Hoe leuk is het dat we nog een bouwhoek in de klas hebben.

Lisa BaauwMijn naam is Lisa Baauw. Ik ben 18 jaar oud en ik kom van donderdag 30 augustus tot het einde van het jaar stage lopen in groep 3 A op de St. Jozefschool in Oudewater. Mijn stagedagen zijn op dinsdag en donderdag en later in het jaar ook op vrijdag.
Ik ben op 10 mei 2000 geboren in het Hofpoort ziekenhuis te Woerden. Op dit moment woon ik in Hekendorp. In Hekendorp heb ik op de peuterspeelzaal gezeten (De Inie Mienie). Toen ik 4 jaar oud was ben ik naar de Openbare Basisschool Goejanverwelle gegaan. Nadat ik op de basisschool klaar was ging ik naar De Goudse Waarden in Gouda. Ik heb de eerste 2,5 jaar LWOO (Leerweg Ondersteunend Onderwijs) gedaan. In de derde ben ik over gegaan naar VMBO-K. Ook heb ik in het derde jaar al ervaring opgedaan door stage te lopen op mijn oude basisschool in groep 1/2. Dit heb ik een heel jaar lang elke donderdag gedaan. In 2016 heb ik examen gedaan op het niveau VMBO-K. Nadat ik geslaagd was ben ik begonnen met de opleiding onderwijsassistent niveau 4 aan het ID-College in Woerden, wat nu het MBO-Rijnland heet. In mijn eerste jaar heb ik ook stage gelopen op de Jozefschool in groep 3, wat op dit moment groep 5 is. Omdat ik het een leuke en vrolijke school vind, en mijzelf er erg op mijn gemak voel heb ik ervoor gekozen om mijn laatste jaar ook op de Jozefschool te doen. Ik ben op dit moment al 2 jaar bezig aan de opleiding onderwijsassistent, en hoop dit jaar mijn diploma te halen. Naast mijn opleiding werk ik bij Jumbo Blankestijn in Oudewater als kassamedewerkster, en bij de slagerij op de zaterdagen. Ik heb het hier erg naar mijn zin en vind het leuk om met mensen contact te leggen.
Ik hoop uw dochter en/of zoon een leuk jaar te bieden, samen met Lotte.

Kalender

Leerkracht groep 3 A


Lotte van RijswijkJuf Lotte
Maandag t/m vrijdag

 

Klassenouders:
Nicole Kool
Moeder van Jurre

Rianne Mulder
Moeder van Thymen