Mooie geknutselde vissenTijdens de informatieavond vertelden wij al dat we in groep 3 groepsdoorbrekend willen werken. Op die manier maken we gebruik van elkaars kwaliteiten, kunnen we beter onderwijs op maat geven én komen oude vriendjes en vriendinnetjes van vorig schooljaar elkaar weer tegen.
Afgelopen vrijdag maakten we hier een start mee en mochten de kinderen voor het eerst zelf een keuze maken in welke klas zij het eerst een handvaardigheidles wilden doen. Bij juf Lotte kon een vis worden geknutseld, bij juf Nicolette werd een krokodil gemaakt. De kinderen genoten van het knutselen en kletsten ondertussen weer gezellig bij met oud-klasgenoten. Deze week maken we de krokodillen en de vissen af, daarna ruilen de kinderen van klas, zodat iedereen beide opdrachten heeft gedaan. Uit welke opdrachten de kinderen daarna mogen kiezen blijft nog even een verrassing.

Gym van juf TessDe groepen 3 hebben iedere dinsdag en vrijdag gezamenlijk gymles. Op dinsdag krijgen zij gewoon les van juf Lotte en juf Daphne, maar op vrijdag geeft juf Tess de gymles. Tess zorgt ervoor dat alles klaarstaat voordat we de zaal inkomen, zodat er geen tijd verloren gaat en de les meteen kan beginnen.
In drie vakken worden wekelijks verschillende onderdelen aangeboden. Paaltjesvoetbal, trampolinespringen, staartentikkertje, airhockey met blokjes, badminton met ballonnen…de onderdelen zijn zo gevarieerd dat er voor ieder kind iedere les wel iets tussen zit wat hij of zij goed kan of erg leuk vindt. De kinderen zijn dan ook enorm enthousiast en spelen gemotiveerd ieder spel.
Natuurlijk zijn we met veel kinderen en kan niet altijd iedereen tegelijk meedoen. De enorme zandloper van juf Tess biedt dan uitkomst. Daarmee houden de kinderen perfect zelf in de gaten wanneer het tijd is om te wisselen. Juf Lotte en juf Nicolette kijken vanaf de tribune mee. Hun taak komt pas na afloop van de les. Zij mogen dan proberen om al die bezwete lijfjes weer in de strakke leggings en truien te wurmen.
Na deze tweede gymles van de week kunnen de gymkleren wel een wasbeurt gebruiken. Helpt u uw kind er daarom aan herinneren om op vrijdagmiddag de gymtas mee naar huis te nemen?

We zijn begonnen!Maandag was het dan zover. De vakantie is voorbij.
Rond 10 voor half 9 zie ik de eerste zenuwachtige, maar ook vrolijke gezichtjes door het raam naar binnen kijken! Ze hebben er heel veel zin in, ook al is het een beetje spannend!
De eerste dag vloog voorbij. We zijn er ook achter gekomen dat eigenlijk iedereen al kan lezen!
Het woordje 'ik' is het eerste woordje wat we hebben geleerd. De kinderen vinden lezen, rekenen en schrijven erg leuk, maar nog even spelen is toch ook wel heel fijn!

Kalender

Leerkrachten groep 3 B


Daphne de BruinJuf Daphne
Maandag t/m woensdag

Nicolette van Straalen
Juf Nicolette
Donderdag en vrijdag

 

Klassenouder:
Kim te Poele
Moeder van Lynn