Boeken boogiewoogieOp vrijdag 5 oktober kregen de groepen 3 en 4 een gastles van Maaike Scheenloop van de Regiobibliotheek. Tijdens de les, genaamd ‘boeken boogiewoogie’, maakte Maaike de leerlingen enthousiast voor het lezen van boeken.
Allereerst vertelde ze een verhaal aan de hand van een vertelkastje. Daarna liet ze talloze boeken zien. Bij ieder boek vroegen de kinderen weer of ze er een stukje uit wilde voorlezen. Gezien de tijd was dit helaas niet mogelijk, maar Maaike benadrukte dat de kinderen deze boeken zelf in de bibliotheek kunnen lenen en de boeken dan zelf thuis kunnen lezen.
Ook leerde ze de kinderen een handig trucje om te weten te komen of een boek niet te moeilijk is. Tel je op de eerste bladzijde vijf of meer moeilijke woorden, dan is het boek voor nu nog te moeilijk. Alle kinderen kregen na afloop een boekenlegger mee waarop deze handige tip nog eens uitgelegd wordt.
Natuurlijk mochten de kinderen ook zelf even snuffelen in alle boeken. De tijd was echter veel te kort om alles te bekijken. Maar de twee weken durende herfstvakantie is uiteraard de ultieme gelegenheid om eens een bezoekje aan de bieb te brengen en op zoek te gaan naar al die leuke boeken die Maaike bij zich had.
Kinderen kunnen overigens gratis lid worden van de bibliotheek. Zij kunnen dan per keer tien boeken lenen. Maakt u uw kind ook lid, zodat hij of zij flinke leeskilometers af kan leggen?

Kinderboekenweek 2018De groepen 4 en 8 waren aan elkaar gekoppeld voor het voorleesuur tijdens de Kinderboekenweek.
Groep 4 had als taak een gezellig boekenhoekje te maken waarin ze de kinderen van groep 8 konden ontvangen. Deze oudste kinderen oefenden met voorlezen (op welke toon lees je voor, met welke snelheid etc.) en zo ontmoetten ze elkaar in het lokaal van groep 4 deze maandagmiddag.
Wat was groep 4 creatief geweest met de boekenhoekjes! Met lappen, schoenendozen, tafels en stoelen waren er echt holletjes gemaakt. Het werd een gezellig samenzijn en beide groepen genoten van het voorlezen en het voorgelezen worden.

Dat is vies...Nog maar een paar weken in groep 4 en al zoveel geleerd….
Met taal het alfabet, de lidwoorden en de zelfstandig naamwoorden, met spelling de luisterwoorden die beginnen of eindigen met 2 of 3 medeklinkers, met rekenen volop bezig met sommen tot 20, met natuniek boterhammen over de grond, het bord en de trappen smeren.
Ja, u leest het goed! De kinderen van groep 4 hebben namelijk onderzocht op welke boterham de meeste schimmel zou komen. Zoals verwacht zat er na een week de meeste schimmel op de boterham die over de grond was gehaald. Niet van de vloer eten dus!

Kalender

Leerkrachten groep 4


Petra Vermeij
Juf Petra
Maandag t/m woensdag

Gerda SchoutenJuf Gerda
Donderdag en vrijdag

 

Klassenouder:
Wendy Janssen
Moeder van Vigo