Blauwe vingersDeze week was het dan eindelijk zover!
Alle kinderen kregen hun vulpen en dat is toch altijd weer een mijlpaal. Na de uitleg over de pen gingen ze er mee aan de slag. Wat was het stil tijdens de schrijfles! Met opperste concentratie werd er gewerkt.
En het resultaat mocht er zijn. Op een paar blauwe vingers na is het de eerste keer best goed gegaan. En die blauwe vingers? Die krijg je alleen schoon als je de afwas doet!
Mooi geschreven!

Prijs!De eerste keer schoolfruit werd officieel ingeluid met een appelquiz op het digibord.
Met groep 4 hebben we de quiz gespeeld en er was ook nog een prijsvraag aan verbonden. De vraag was hoeveel appels er per jaar in Nederland worden gegeten. Met elkaar (en een prachtige onderbouwing van Jaysen) hebben we bedacht dat dat er wel eens 650 miljoen zouden kunnen zijn.
Beau en Esmee hebben een mail gestuurd met het antwoord van onze klas.
En niet te geloven maar waar: groep 4 bleek bij de scholen te horen met een antwoord dicht bij het goede! Het goede antwoord was namelijk 725 miljoen.
We kregen een prijs voor de klas, het spel Halli Galli.
Knap gedaan toch?!
Prijs!

ZoeHet is alweer even geleden dat Sophie vertelde dat ze thuis een hond hadden gekregen.
Dat lieve kleine beestje Zoe wilde ze natuurlijk heel graag aan de klas laten zien. En dus kwam Sophie op een woensdag een keer samen met Zoe naar school. De kinderen mochten allemaal vragen stellen.
Tot slot mocht iedereen Zoe nog even aaien. Het leek wel een spreekbeurt!
Het liefst wilden ze de hond in de klas laten, maar Zoe had er al snel genoeg van en viel heerlijk in slaap.

PietenboelIn groep 4 was het afgelopen week een pietenboel van jewelste. Naast het tekenen en knutselen over Sint en zijn pieten hebben ze ons ook een bezoek gebracht.
De rommelpieten zijn goed opgeleid. Ze kunnen heel goed rommel maken, maar…de kinderen van groep 4 kunnen heel goed opruimen!
Gelukkig hadden de pieten een leuk slijmerig cadeautje voor iedereen achtergelaten en wat lekkers in de schoenen gestopt.
De schrijfpietjes moeten nog een beetje oefenen, maar gelukkig konden we in groep 4 goed lezen wat ze op de borden hadden geschreven.
Na de pietengym op vrijdag is bekend geworden dat er volgend jaar 28 nieuwe pietjes kunnen worden opgeleid!

Pietenboel

Pietenboel

Boeken boogiewoogieOp vrijdag 5 oktober kregen de groepen 3 en 4 een gastles van Maaike Scheenloop van de Regiobibliotheek. Tijdens de les, genaamd ‘boeken boogiewoogie’, maakte Maaike de leerlingen enthousiast voor het lezen van boeken.
Allereerst vertelde ze een verhaal aan de hand van een vertelkastje. Daarna liet ze talloze boeken zien. Bij ieder boek vroegen de kinderen weer of ze er een stukje uit wilde voorlezen. Gezien de tijd was dit helaas niet mogelijk, maar Maaike benadrukte dat de kinderen deze boeken zelf in de bibliotheek kunnen lenen en de boeken dan zelf thuis kunnen lezen.
Ook leerde ze de kinderen een handig trucje om te weten te komen of een boek niet te moeilijk is. Tel je op de eerste bladzijde vijf of meer moeilijke woorden, dan is het boek voor nu nog te moeilijk. Alle kinderen kregen na afloop een boekenlegger mee waarop deze handige tip nog eens uitgelegd wordt.
Natuurlijk mochten de kinderen ook zelf even snuffelen in alle boeken. De tijd was echter veel te kort om alles te bekijken. Maar de twee weken durende herfstvakantie is uiteraard de ultieme gelegenheid om eens een bezoekje aan de bieb te brengen en op zoek te gaan naar al die leuke boeken die Maaike bij zich had.
Kinderen kunnen overigens gratis lid worden van de bibliotheek. Zij kunnen dan per keer tien boeken lenen. Maakt u uw kind ook lid, zodat hij of zij flinke leeskilometers af kan leggen?

Kinderboekenweek 2018De groepen 4 en 8 waren aan elkaar gekoppeld voor het voorleesuur tijdens de Kinderboekenweek.
Groep 4 had als taak een gezellig boekenhoekje te maken waarin ze de kinderen van groep 8 konden ontvangen. Deze oudste kinderen oefenden met voorlezen (op welke toon lees je voor, met welke snelheid etc.) en zo ontmoetten ze elkaar in het lokaal van groep 4 deze maandagmiddag.
Wat was groep 4 creatief geweest met de boekenhoekjes! Met lappen, schoenendozen, tafels en stoelen waren er echt holletjes gemaakt. Het werd een gezellig samenzijn en beide groepen genoten van het voorlezen en het voorgelezen worden.

Dat is vies...Nog maar een paar weken in groep 4 en al zoveel geleerd….
Met taal het alfabet, de lidwoorden en de zelfstandig naamwoorden, met spelling de luisterwoorden die beginnen of eindigen met 2 of 3 medeklinkers, met rekenen volop bezig met sommen tot 20, met natuniek boterhammen over de grond, het bord en de trappen smeren.
Ja, u leest het goed! De kinderen van groep 4 hebben namelijk onderzocht op welke boterham de meeste schimmel zou komen. Zoals verwacht zat er na een week de meeste schimmel op de boterham die over de grond was gehaald. Niet van de vloer eten dus!

Kalender

Leerkrachten groep 4


Petra Vermeij
Juf Petra
Maandag t/m woensdag

Gerda SchoutenJuf Gerda
Donderdag en vrijdag

 

Klassenouder:
Wendy Janssen
Moeder van Vigo