Wat een troep!O jee, de Rommel pieten zijn op school geweest!
Wat een troep! We konden niet eens de klas in!
En waar zijn onze schoenen?
Zwarte piet heeft alles verstopt...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nog meer troepEn nog meer troep

De beplakte kaart van NederlandOp maandag 5 november zijn wij als groep naar het Cultuurhuis gegaan om een gastles te krijgen van Charlotte Dematons.
Charlotte Dematons is een Nederlandse illustratrice en heeft veel kinderboeken gemaakt. Eén van die boeken is het boek ‘Nederland’. In dit boek staan 12 tekeningen over Nederland. Over dit boek ging de gastles van Charlotte.
Voorafgaand aan de les hebben de leerlingen gebrainstormd over het onderwerp ‘Nederland’. Dit deden ze in stapjes. Eerst over Oudewater, daarna over de provincie Utrecht en tenslotte over Nederland. Elke leerling maakte twee tekeningetjes en die brachten we mee naar de gastles. Eenmaal daar had Charlotte een grote kaart van Nederland, maar die was helemaal leeg. Met elkaar hebben we de kaart zo vol mogelijk beplakt met ideeën waaraan de leerlingen dachten bij bepaalde plekken of provincies in Nederland.
De leerlingen vonden het heel erg leuk. De grote kaart van Nederland mochten we mee naar school nemen en hangt in de klas. Het was een geslaagde ochtend.

Tafels oefenenDe kinderen in groep 5 hebben nu bijna alle tafels geleerd.
Nu willen ze thuis ook oefenen, dus hangen ze de poster op de wc en.....oefenen maar!

 

Kalender

Leerkrachten groep 5


Sharita van IngenJuf Sharita
Maandag en dinsdag

Debbie EggingJuf Debbie
Woensdag t/m vrijdag

 

Klassenouder:
Ruth Schoonderwoerd
Moeder van Joep