VoorlezenVrijdag 2 en vrijdag 9 november hadden wij bezoek van meester Rob. Meester Rob is een gepensioneerde schoolmeester en vindt het leuk om namens de bibliotheek de leesmotivatie bij kinderen te bevorderen.
In de eerste les vertelde hij over intonatie (hard, zacht, langzaam, snel, melodieus lezen) en het goed gebruik maken van leestekens (vraagteken, uitroepteken, punt, komma) tijdens het (voor)lezen. Meester Rob vertelde dat wanneer je voorleest, je dat doet met heel je lijf. |
Voor de 2e les moesten de kinderen thuis een boekfragment uitkiezen om voor te lezen voor de klas. De helft van de klas mocht voorlezen en de andere helft ging jureren. Jill mocht de uitdaging doen. Zij ging op de gang een boek van meester Rob voorbereiden. Daarna ging zij voorlezen. Best wel moeilijk hoor, het was een heel apart boek, met veel rare woorden. Jill heeft het prima gedaan.
Daarna las meester Rob het boek ook nog een keer voor. De kinderen deden hem na. Het waren leuke lessen en we gaan hier zeker mee door. 

SpelenderwijsorkestGedurende 3 weken oefenden de kinderen van groep 6 in het Spelenderwijsorkest van het Muziekhuis op het genre Pop.
Zij bespeelden met veel enthousiasme en vooral concentratie het keyboard, de drums, de elektrische gitaar en de basgitaar.

Start schooljaarGroep 6 heeft een fijne start gemaakt dit schooljaar. De kinderen hebben hun draai goed gevonden.
De eerste toets van Natuniek staat al op de planning. Afgelopen maandag gingen we dit oefenen met een Kahoot van juf Babette. Dat was leuk en hard werken tegelijk!

Kalender

Leerkrachten groep 6


Marieke HamersmaJuf Marieke
Maandag en dinsdag

Annet VermeijJuf Annet
Woensdag t/m vrijdag

 

Klassenouder:
Louella van Rossum
Moeder van Bastiaan