SinterklaasDe kinderen van groep 8 hadden ook dit jaar weer hun best gedaan om leuke surprises voor elkaar te maken.
Een mobiele telefoon, een unicorn, een playstation met échte lichtjes....en zo was er nog veel meer creatiefs en moois gemaakt!
Nadat de Sint met de touwtrein was aangekomen konden de kinderen niet wachten om de gedichten te horen en de surprises te openen.
Tussendoor kwamen de Pieten nog even op bezoek, zij verwenden de kinderen rijkelijk met pepernoten en snoepgoed.
Het was een gezellige ochtend met aan het einde van de ochtend nog wat tijd om met elkaar een spel te spelen.

Muziekhuis OudewaterGroep 8 maakt weer volop muziek, het is weer 'Muziekhuistijd'!
Het thema van deze periode is popmuziek en de leerlingen spelen deze popmuziek op gitaar, basgitaar, keyboard of drums.
Iedereen heeft weer een leuk instrument toebedeeld gekregen en speelt er naar hartenlust op.
Aankomende donderdag is alweer de afsluiting van dit blok en zijn alle ouders welkom om te komen luisteren naar deze popartiesten!

Kinderboekenweek 2018De groepen 4 en 8 waren aan elkaar gekoppeld voor het voorleesuur tijdens de Kinderboekenweek.
Groep 4 had als taak een gezellig boekenhoekje te maken waarin ze de kinderen van groep 8 konden ontvangen. Deze oudste kinderen oefenden met voorlezen (op welke toon lees je voor, met welke snelheid etc.) en zo ontmoetten ze elkaar in het lokaal van groep 4 deze maandagmiddag.
Wat was groep 4 creatief geweest met de boekenhoekjes! Met lappen, schoenendozen, tafels en stoelen waren er echt holletjes gemaakt. Het werd een gezellig samenzijn en beide groepen genoten van het voorlezen en het voorgelezen worden.

KlankenkaravaanAls er een feestje te vieren is, is groep 8 natuurlijk ook van de partij!
Vorige week tijdens het jubileumfeest van de school kwamen zij gehuld in 'oerkleding' naar school om de workshop 'oermuziek' van de Klankenkaravaan te volgen.
Heel veel verschillende instrumenten, met de gekste namen werden tevoorschijn getoverd en onder de bezielende leiding van Frans bespeeld.
Deze muzikale en inspirerende drummer leerde de kinderen de fijne kneepjes van het 'drumvak' aan en liet elk kind een bijdrage leveren aan het gezamenlijke optreden waarmee de dag werd afgesloten.

De witte fietsenOp vrijdag 21 september vertrok groep 8 halverwege de ochtend, bepakt en bezakt met voldoende foerage om de dag mee door te komen. Dit jaar had ook vrijwel ieder kind een verrekijker bij zich. Al in de auto werden de verrekijkers gebruikt om in de belendende bossen te speuren naar ‘wilde dieren’….maar helaas…daar moesten de kinderen nog even op wachten.
Ondanks de weersvoorspellingen waren de weergoden ons gunstig gezind deze dag, we hebben de hele dag droog en vaak zonnig weer gehad! Ideaal voor onze fietstocht door het mooie park, een picknick op de heide en een ‘uitlaatmoment’ in de speeltuin. Uiteraard werden de musea bezocht in het park: allereerst het Kröller Müller waar de kinderen hun ‘blind date’ met een schilderij hadden en enkele kunstopdrachten volbrachten. De meningen over het ‘leukheidsgehalte’ verschilde van kind tot kind, maar het gaf een mooi cultureel tintje aan de dag. De kinderen zochten hier ook hun kunstwerken uit die ze gaan beschrijven in hun lapbooks.
We fietsten deze dag ook langs het slot Hubertus, waar de kinderen luisterden naar de ‘spreekbeurt’ van juf Caroline over dit slot dat wel een heel bijzonder bovenaanzicht heeft. De kinderen weten er nu alles van af!
In het Museonder ontdekten de kinderen van alles over de natuur. Er was van alles te doen en de vulkaansimulator was ook dit jaar weer favoriet bij groep 8.
Traditioneel werden er knakworstjes warm gemaakt en na het knakworstendiner bezochten we enkele spottersplekken waar we heel veel herten hebben kunnen zien. De kinderen waren sprakeloos en bleven door de verrekijkers turen. Voor de goede luisteraars was er ook geburl te horen, al was het wel te merken dat herten ook niet van regenachtig weer houden. Bij de spottersplek op het open veld was het vele malen rustiger dan andere jaren. Toch zagen we hier ook nog wat herten. Dat deze dag perfect getimed was, bleek wel uit het feit dat we net waren weggereden bij de Hoge Veluwe en een flinke bui al het opgespaarde hemelwater van die dag over ons uitstortte. Met onweer als toetje toe reden we weer richting Oudewater en kon iedereen de belevenissen van de dag thuis gaan vertellen.

Het pleisterkeDe EHBO-lessen zijn weer begonnen! Groep 8 kreeg vandaag de eerste EHBO-les van onze juf Gretha en ging aan de slag rondom 'het pleisterke', een A4-tje met daarop handige manieren om een wondje goed dicht te kunnen plakken met een pleister. Als je slim knipt en vouwt en plakt, dan kun je een wond heel goed en steriel afdekken.
Nu bestaat EHBO natuurlijk niet alleen maar uit pleisters plakken en dat gaan de kinderen ook merken. De komende maanden zullen zij de fijne kneepje van de EHBO leren om in maart hun examen te doen. Ze laten dan zien de theoretische kennis én de praktische vaardigheden te beheersen en kunnen hun diploma in ontvangst nemen.
Maar zover is het nog lang niet....brandwonden, verstuikingen, onderkoeling...en nog veel meer, het gaat allemaal nog aan bod komen!

SpellencircuitDe spellen van ‘Met Sprongen Vooruit’ zijn erg leuk en leerzaam en de kinderen in groep 8 spelen ze dan ook graag. Daarbij zijn ze enorm leerzaam gezien de doelen die ze nastreven: goed kunnen rekenen met procenten, breuken en kommagetallen. De ‘hoofdpunten’ van rekenen in de bovenbouw. Reden genoeg om af en toe een rekenspellencircuit te organiseren in de klas. In kleine groepjes spelen ze dan één van de rekenspellen en wordt er telkens na een kwartier doorgedraaid.

Een leuke gastlesBinnenkort gaat groep 8, het lijkt inmiddels een traditie te worden, een dag naar de Hoge Veluwe toe.
De hoop is dat er allerlei wild gespot kan worden: damherten, edelherten en reeën, maar ook moeflons en wilde zwijnen.
Afgelopen vrijdag kregen de kinderen een gastles over 'grofwild', zoals de bovengenoemde verzameling dieren genoemd kan worden. Hélène en Leo van 'Stichting Behoud Dierenwereld Veluwe' kwamen bij ons op school langs met een grote verzameling geweien, vachten, pootjes (eh...ja!), keutels en nog veel meer. Ook zijn zij in het bezit van vele filmpjes die laten zien hoe deze herten burlen, paren, vechten en in roedels bij elkaar leven.
De kinderen hebben deze middag een flinke lading voorinformatie gekregen over het dierenrijk van de Hoge Veluwe. Over twee weken bezoeken wij het park en gaan naast 'wildspotten' ook naar het Kröller Müller en het Museonder, de twee musea die in het park gevestigd zijn.

Kalender

Leerkrachten groep 8


Caroline ZoomersJuf Caroline
Maandag en woensdag t/m vrijdag

Nathalie van DijkJuf Nathalie
Dinsdag

 

Klassenouder:
Jacqueline Oosterlaken
Moeder van Inke