Basisschool St. Jozef Oudewater

Op onze school mogen kinderen zijn 'wie ze zijn'. We zijn trots op de leerresultaten van onze leerlingen, maar stimuleren ook hun andere kwaliteiten en talenten. Naast de belangrijke kernvakken lezen, rekenen en taal hebben we dan ook een ruim aanbod op het gebied van kunst, cultuur, sport en beweging. Daarnaast kunnen de kinderen genieten van de buitenschoolse activiteiten, zoals de jaarlijkse schoolkampen.
We zijn vernieuwend op het gebied van ICT en bij de meeste kernvakken wordt er digitaal gewerkt. Essentie van het leren is echter dat kinderen leren door te doen, te onderzoeken, te ervaren en te ontdekken. Ons onderwijs wordt daar steeds meer op ingericht.
Ouders noemen het onderwijs op de school eigentijds en sociaal, maar óók gericht op presteren. Daarnaast waarderen zij de school om de goede sfeer en de open communicatie.
Speerpunten in het onderwijskundig en pedagogisch beleid zijn Engels en internationalisering, de Kanjertraining, hoogbegaafdheid en thematisch werken.
Plannen, samenwerken, presenteren en het nemen van verantwoordelijkheid zijn bij ons belangrijke vaardigheden om onze leerlingen succesvol te laten zijn in het voortgezet onderwijs en later in de maatschappij.
 
Voor de leerlingen van groep 6 was woensdag 10 april een wel heel spannende dag.
Op onze school werken de leerlingen met de methode Pluspunt en Snappet. Ouderwets in het schrift...
Kalender
<
Mei
>
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo

Snelmenu

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar Basisschool St. Jozef?
Ga eens in gesprek met een van de ouders van de school. Zij delen hun ervaringen graag met u.
Of bel voor een afspraak op school. We nemen alle tijd voor een uitgebreide rondleiding.