Zelfs de kapsels waren mooi versierdDe Pasen staat deze week voor de deur. Afgelopen woensdag hebben we door de hele school dit gevierd met elkaar. De paasgedachte kwam tot uiting doordat de kinderen voor elkaar ontbijtjes hadden klaargemaakt. De mooist versierde borden kwamen de klas binnen. Wat was dat leuk om te zien! Voordat we met onze hongerige buiken begonnen aan al dat lekkers, hebben we het met elkaar bekeken. Leuk om te zien dat de kinderen zo veel waardering voor elkaars werk hebben!
Na de ontbijtjes heerlijk opgepeuzeld te hebben, en echt genoten te hebben van al dat lekkers, zijn de kinderen aan de slag gegaan met allerlei paasactiviteiten. In groep 1/2 A werden paasmandjes geknutseld. De kinderen hebben prachtige mandjes versierd door paashazen, paaseieren en bloemen te tekenen en te kleuren. Deze mandjes zijn vervolgens gevuld met een groot paasei, kleine paaseitjes, schuimpjes en spekjes. De kinderen hebben dit thuis opgepeuzeld.
In groep 1/2 B konden de kinderen genieten van een film. Tijdens de film was er ruimte om paaskleurplaten te kleuren, limonade te drinken en een eierkoek te versieren tot paashaas. Met lekkere snoepjes, dropveters en lange vingers zijn de lekkerste paashazen gemaakt.
In groep 1/2 C en in de gymzaal was er ruimte voor paasspelletjes. Paasmemory, eierrace, paaseieren zoeken, haasje-paasei (boter-kaas-eieren) en nog veel meer! Ook konden de kinderen buiten als echte paashazen gouden eieren zoeken in de zandbak. Telkens opnieuw verstoppen en weer zoeken… Die paashaas heeft toch een zware baan!
De kinderen hebben genoten, en wij ook zeker! Mede dankzij de goede en fijne hulp van ouders is deze dag een succes geworden! Dank jullie wel!