Broodje knak rond de zandbakDonderdag 8 juni zijn wij met alle kleuters uit groep 1 op schoolreisje geweest. Dit was een ontzettend geslaagde dag! Mede dankzij de hulp van alle ouders en het weer natuurlijk!
We zijn ’s morgens begonnen in de eigen groepen. Hier hebben we even besproken wat de kleuters te wachten stond vandaag. Het thema van dit schoolreisje was: ‘Artiesten’. Daarom zijn alle kleuters een beetje omgetoverd tot sterren door een heuse ‘Wall of Fame-tegel’ te maken. De handafdruk staat erin en de tegel is besprenkelt met mooie glitters.
Na het knutselen hebben we een heerlijke koek gegeten en een pakje Wicky gedronken. Helemaal klaar voor de nieuwe activiteit zaten de kleuters te luisteren. Het is tijd voor het poppentheater. Poppentheater ‘Dubbele Jan’ is bij ons langsgekomen om de voorstelling ‘Circus Poppolli’ te spelen. Alle kleuters hebben met open monden gekeken naar de mooie poppen en de gekke gebeurtenissen. Aan het einde van de voorstelling hebben we gedanst op de ‘Wiebel-billen-boogie’ en zijn we terug naar de klas gegaan. Daar was het tijd om jassen aan te doen en…. op naar Pinkeltje!
Het was nog even de vraag of dit door zou gaan, gezien het weer. Gelukkig is het helemaal opgeklaard en konden we heerlijk spelen. Alle kleuters hebben alle speeltoestellen wel tien keer gehad. Iedereen was ontzettend druk aan het spelen, het was om te genieten!
Rond kwart voor 12 zijn de ouders broodjes met knakworstjes gaan maken. Om kwart over 12 was het eindelijk lunchtijd en hebben de kleuters op de rand van de zandbak lekker gepicknickt. Een broodje knak gaat er goed in als je zo hard aan het spelen bent! 
Na het broodje hebben we met Mark nog even liedjes gezongen op de paddenstoelen. Wat een aandoenlijk gezicht was dat! Alle kleuters in het gras en zingen maar! We hebben nog even gespeeld en zijn daarna terug naar school gegaan. Helemaal moe van de perfecte en geslaagde dag!
Ouders, nogmaals bedankt voor jullie fijne en goede hulp!
En Mark, wie weet kun je nog een keertje komen zingen?