KleuterpraatjesEen van de kinderen vertelt dat zijn moeder is gestopt met werken. "O," zegt een andere kleuter. "Dan is ze gewoon met pensioen!" Ik hoop echter voor de betreffende moeder dat haar pensioen nog wel even op zich zal laten wachten.

Het project 'familie' is in volle gang en in de klas wordt een oude aflevering van 'Warreltaal' gekeken. Alle kleuters kijken aandachtig naar een stukje over het geven van borstvoeding. Opeens roept een van de kleuters: "Kijk, nu krijgt hij de andere uier!" Deze kleuter heeft in ieder geval goed opgelet tijdens ons boerderijbezoek!

Een van de kinderen vertelt over een gebeurtenis waar verschillende hulpverleners aan te pas moesten komen. Nog onder de indruk van wat hij allemaal gezien heeft, legt hij uit dat de ziekenwagen moest komen. Hij vervolgt zijn verhaal: "...en er kwam ook nog een ambulance!"

Tijdens het afnemen van een Citotoets nemen we altijd even pauze. We zingen gezellig wat liedjes en doen een dansje om weer nieuwe energie op te doen. Een van de kinderen begint voor de grap heel hoog te zingen. Een andere kleuter kan dit veel beter zegt ze en begint uit volle borst op zeer hoge toon te zingen. Na afloop verklaart ze waarom ze dit zo goed kan: "Ik woon nu vlak bij de kerk. Daar hoor je ze ook altijd zo zingen!"