BedanktVorige week ontving u tot tweemaal toe een oproep om maandagavond te helpen bij het verhuizen van meubilair en materialen tussen de locaties De Cope en de Kluwen. De oproep leverde welgeteld drie spontane reacties op. René Boer, de vader van Dinand en Fabienne, had overigens eerder al toegezegd dat hij met de vrachtwagen van BPG Snel zou komen verhuizen. Dat betekende dus dat ik zaterdagavond, na een dag vrijwilligerswerk op de skeelerbaan, de telefoon moest pakken om toch voldoende hulp te krijgen voor de verhuisklus. De reacties waren overweldigend. Echt waar! Van alle ouders die ik belde kreeg ik slechts eenmaal een ‘nee’ en dat nog met heel veel excuses, omdat er al andere verplichtingen waren. Sommige moeders planden hun partner zelfs zonder overleg in.
Het verhuizen was maandagavond dan ook in drie kwartier afgerond en het was echt een megaklus, want op beide locaties moesten alle materialen ook nog via de trappen naar boven worden gesjouwd. Heel fijn was ook dat de moeder, die zich met duizend excuses had verontschuldigd, maandagavond gelijk uit haar werk naar De Cope kwam gefietst om alsnog te helpen Dat voelde heel goed, maar was uiteraard helemaal niet nodig!
Deze spontaniteit, ook al moeten we soms wel ons best voor doen om het te ontdekken, hebben we deze weken veel gezien. Ouders, maar ook oud-ouders en oud-leerlingen, die hebben geholpen bij de musical van groep 8, ouders die de materialen van de kleuters hebben schoongemaakt, ouders die de bieb op orde hebben gebracht en al die andere helpers, ENORM BEDANKT!

Volgend jaar gaan we de ouderhulp overigens anders organiseren. Dit op basis van de e-mails die ik van ouders ontving n.a.v. een oproep in de weekbrief om eens kritisch mee te denken over het anders organiseren van de ouderhulp. Het volgend schooljaar wordt verdeeld in vijf grote blokken, die steeds tussen de vakantieperiodes in liggen. Voorafgaand aan een blok ontvangen de ouders een formulier (op papier of digitaal), waarmee zij zich kunnen opgeven voor alle ouderhulp in die periode. Alleen bij te weinig aangemelde hulp of in uitzonderlijke omstandigheden wordt u nog benaderd door de klassenouder. Ook bij de planning van de activiteiten gaan we ons uiterste best doen om te zorgen voor meer spreiding. Uw spontane aanmelding blijft daarbij uiteraard wel nodig. Dat scheelt ons, én de klassenouders, weer veel bellen.