De VakantieBiebVanaf 1 juli is de VakantieBieb er weer, het zomercadeautje van de Bibliotheek. Een zware koffer met boeken sjouwen is dus niet meer nodig!
Met meer dan 60 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet. De VakantieBieb opent 1 juli voor zowel jeugd als volwassenen. De VakantieBieb sluit op 31 augustus. Met de VakantieBieb heeft iedereen toegang tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer. De VakantieBieb is een initiatief van de Bibliotheek om mensen kennis te laten maken met e-books en kinderen te stimuleren in de vakantie te blijven lezen. Sinds de start in 2013 hebben al velen de VakantieBieb-app gedownload.
Lezen in de vakantie is leuk en slim. In de VakantieBieb staat een ruime selectie e-books voor kinderen en jongeren van 6 t/m 18 jaar. Zo kunnen ze lekker doorlezen in de vakantie.
Lezen is leuk en de leesvaardigheid (en AVI-niveau) blijft erdoor op peil.

Mooie e-books voor 6-18 jaar
De VakantieBieb omvat ook deze zomer een mooie lijst met avontuurlijke, griezel-, detective, fantasie- en humoristische e-books in diverse leeftijdsklassen zoals Het geheim van de blote vakantie van Marjon Hoffman, Jacht op de dronedieven van DJ Dean en Escape Room van Maren Stoffels.

Ruime keuze voor volwassenen
Ook volwassenen hebben ruime keuze: uit romans of spannende en informatieve e-books zoals Kolja van Arthur Japin, Het geheim van mijn man van Liane Moriarty, Het Paradijs van Suzanne Vermeer en Ma van Hugo Borst.

Lezen zonder internet
De app is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De geselecteerde e-books komen op de boekenplank in de app te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor vakantie.