Trompettist SjefDe trompet van trompettist Sjef klonk al weken door de school. Kleuters dachten soms dat al het trompetspel van Sjef live gespeeld was, wat Joost op een voetstuk deed staan voor hen. Hij speelde zijn rol als Sjef Beker, een hoofdrol met weinig tekst, maar met veel muzikale improvisatie in de afscheidsmusical 'Betoeterd'.
Na wekenlang oefenen was het deze week echt zover en voerden de kinderen van groep 8 hun afscheidsmusical op 'voor het echie'. Maandagmorgen was de primeur voor twee kleutergroepen en groep 4 en 6. De andere groepen mochten de musical die middag bekijken. Ook oud-leerlingen hadden gehoord van de optredens en schoven aan om te komen kijken. Enige gezonde spanning was aanwezig bij de musicalartiesten met zoveel publiek voor hun neus, maar zette de leerlingen ook op scherp en de primeur en middagvoorstelling werden een succes waar nog lang over nagepraat werd. Naar verluid worden in menig gezin nu ook musicalliedjes gezongen. Ze blijven zo lekker in je hoofd zitten hè?!

Die avond was het de beurt aan de genodigden van de kinderen van groep 8. Opa's, oma's, ooms en tantes, oudere broers en zussen.....ze kwamen allemaal kijken en genoten van het toneelspel van de kinderen. Voor de kinderen was dit een van de leukste keren om op te treden, zo noemden ze zelf want 'dit publiek lacht echt om elke grap, zelfs als het niet grappig bedoeld is'.

Dinsdagavond was het echt serieus, aldus de leerlingen van groep 8, want als je optreedt voor je ouders, dan moet het écht goed gaan. En dat ging het. Jullie speelden met verve de aller-aller-allerbeste musical van alle keren. De zang, dans, tekst...alles ging gewoon helemaal volgens script en nog belangrijker; met heel veel plezier en enthousiasme. Wat was ik, juffrouw Caroline, trots op mijn leerlingen! Een heel, heel, heel diepe buiging en applaus voor jullie! De ouders waren niet minder trots en gaven dan ook een hard applaus voor onze artiesten.
De afscheidsavond bestond verder uit enkele 'speeches' voor ouders en leerlingen van groep 8, liedjes van leerkrachten en ouders en na afloop kon er uiteraard gezellig gekletst worden met elkaar.
De kinderen voelen het afscheid naderen en de juf zoekt vast haar zakdoeken op, want morgen is het moment van afscheid nemen echt daar. De kinderen zullen dan door onze, inmiddels traditionele 'lawaaihaag' onze school verlaten. Het afscheid duurt in eerste instantie niet lang, want in de namiddag en avond heeft de klas nog een klassenfeest dat tot in de kleine uurtjes zal gaan duren. Gelukkig hebben ze vrijdag vrij om bij te slapen en na te genieten van deze mooie afscheidsweek.