De oudste kleuters!Het is bijna zomervakantie en dat betekent dat het jaarlijkse overvliegritueel weer plaats gaat vinden. Voor de oudste kleuters is dit een moment waar ze al lange tijd naar uitkijken. Dit geldt echter niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de ouders. Al vroeg in het schooljaar komen er al vragen wanneer het overvliegen zal zijn, zodat de ouders een middagje vrij kunnen nemen van het werk. Dat iedereen er graag bij wil zijn is niet zo gek, want de stap naar groep 3 is best een bijzondere. Daarom gaan wij er ook dit jaar weer een klein feestje van maken! Om stipt 13.15 uur glijden de oudste kleuters door de kleuterdeur naar buiten om vervolgens door de deur van groep 3 in de armen van de nieuwe juf(fen) te springen. Natuurlijk bent u van harte welkom om bij dit spektakel aanwezig te zijn.
Wij willen u wel met klem vragen om achter de krijtstreep plaats te nemen, zodat de kleuters niet onder de voet gelopen worden. Wij zullen ervoor zorgen dat er van iedere kleuter een mooie foto gemaakt wordt.
Als alle kinderen binnen zijn, willen de leerkrachten graag nog even kennismaken met hun nieuwe leerlingen en alvast een kleine activiteit met ze doen. Ze houden hier maar heel weinig tijd voor over. Wilt u daarom niet meegaan naar binnen of voor de ramen blijven staan? Op de eerste schooldag mag u uiteraard best even meelopen naar binnen om een foto te maken. Dan is het tenminste ook helemaal echt.
Bent u benieuwd wie er allemaal naar groep 3 gaan? Bestudeert u de foto dan maar eens. Het was nog een hele klus om alle 42 kinderen tegelijk op de foto te krijgen! Helaas ontbreekt Stijn Rietveld wegens ziekte op de foto, maar uiteraard start hij het komende schooljaar ook in groep 3. Wij zullen onze oudste kleuters missen, maar natuurlijk wensen wij ze wel een hele fijne tijd toe in groep 3!

Overigens maken alle kinderen van de hele school deze middag kennis met de nieuwe leerkracht. Tussen 13.15 uur en 14.30 uur krijgt iedereen alvast les van de nieuwe juf. De leerlingen van de huidige groepen 6 zullen ook op De Cope kennismaken met de nieuwe leerkrachten. Het is van belang dat zij deze dag op de fiets naar school komen. Deze middag zullen zij eenmalig ook om half 3 uit zijn en gaan vanaf De Cope rechtstreeks naar huis. Vrijdag 13 juli is iedereen weer gewoon in het eigen lokaal bij de huidige leerkracht. Om 12.00 uur gaan de schooldeuren dan dicht en kan iedereen gaan genieten van een lekkere lange zomervakantie.