Dag juf LizetteIn de laatste schoolweek werd er hard opgeruimd in de groep, bovendien moesten ook alle materialen schoongemaakt worden! Ouders en de kinderen zelf waren er maar druk mee, gelukkig was alles op tijd klaar. Ouders, bedankt voor uw inzet en hulp!

Dinsdag en donderdag stonden in het teken van afscheid, op dinsdag nam juf Maxime afscheid en op donderdag juf Lizette. Anja, onze klassenmoeder kwam op beide dagen geheimzinnig met een koffer de klas in. Tijdens een van onze kunstprojecten, thema fotografie, kwam het ouderwetse fototoestel ter sprake. Een toestel met een fotorolletje. Als afsluiting van dit schooljaar en ter gelegenheid van het afscheid van juf Maxime en juf Lizette mochten de keuters zelf foto’s maken met dit bijzondere fototoestel.
Alle juffen werden in het zonnetje gezet en verrast door de zelfgemaakte bloemen van alle kinderen. Daarnaast kregen we ook nog prachtige cadeaus aangeboden.  Intussen maakten de kinderen overal foto’s van en nu maar hopen dat dit fotorolletje ontwikkeld kan worden. We zijn natuurlijk heel benieuwd wat de kleuters hebben vastgelegd op beeld!
Namens juf Lizette en juf Maxime willen we Anja en alle andere ouders bedanken voor deze superleuke verrassing.

Maxime, bedankt voor je enthousiasme en geweldige inzet in de afgelopen periode. We hopen dat je snel na het behalen van je diploma aan de slag kan gaan.
Lizette, bedankt voor alles in het afgelopen schooljaar. Je hebt genoten van de allerjongsten van onze school en je vond het erg fijn om Maxime te kunnen begeleiden. Je trekt je nu (even) terug uit het onderwijs zodat je je meer kan richten op je gezin en je ouders die nu meer hulp nodig hebben. Wij bewonderen je keuze!

Het was een fantastisch schooljaar en we hebben met z’n drieën genoten van de goede sfeer in onze groep.
We laten nu even alles los en wij wensen alle ouders en kinderen een hele fijne vakantie!

Hallo groep 3!Al ruim voor kwart over een stroomden de eerste vaders en moeders, maar ook vele opa’s en oma’s toe op de speelplaats. Iedereen probeerde het beste plekje te bemachtigen om hun ‘bijna groep 3 kleuter’ naar buiten te zien glijden.
Ondertussen stonden de oudste kleuters te trappelen van ongeduld. Uit de luidsprekers klonken de eerste tonen van ‘we gaan beginnen’, hét teken dat het overvliegen kon gaan starten.
Juf Nicolette hield het welkomstwoordje kort, want maar liefst 42 kleuters waagden vanmiddag de sprong naar groep 3. Daar was dus wel even tijd voor nodig. Met een grote glimlach op hun gezicht namen de kleuters om de beurt plaats op de glijbaan. Met een kusje van de juffen op beide wangen gleden zij de kleuteringang uit en namen vervolgens plaats op de banken die al klaar stonden bij de ingang van de groepen 3.
Nadat alle kleuters naar buiten waren gegleden was het de beurt aan juf Lizette. Juf Lizette nam niet alleen afscheid van de kleuters, maar van de hele school. Met een kus van twee collega’s gleed juf Lizette soepeltjes de school uit.
Vervolgens begaf het hele gezelschap zich naar de ingang van de groepen 3. Hier werd het een klein beetje puzzelen. Juf Nika vloog over naar groep 7 en haar toekomstige leerlingen stonden al op haar te wachten. Haar kleuters moesten dus als eerste overvliegen naar groep 3. Juf Lotte en juf Daphne stonden al klaar om ze op te vangen. De puzzel zat hem echter meer in het feit dat de kinderen naar twee verschillende groepen over moesten vliegen en juf Nicolette moest ‘gooien’, ‘vangen’ én de boel aan elkaar moest praten. Gelukkig kwam het goed en landde iedereen veilig in de armen van de juiste juf.
Eenmaal in de klas werd er eerst uitgebreid kennis gemaakt met elkaar en de nieuwe juf(fen) en daarna mocht iedereen nog even een kleurplaat met de eerste vier woordjes die het komende schooljaar geleerd zullen worden kleuren. Het was duidelijk dat de kinderen er zin in hadden.
De kinderen die het komende schooljaar in groep 3 B komen maakten zich echter nog wel wat zorgen. Het lokaal zag er nog wel heel erg uit als een kleuterlokaal. Maar afgelopen vrijdag zijn er ‘echte’ tafels, mét kastje, naar beneden gebracht. Na de vakantie heeft het lokaal een ware metamorfose ondergaan en is er niets meer van te merken dat het ooit een kleuterlokaal was.

De circustent is gevonden!Vrijdag 8 juni was het schoolkamp voor de jongste kleuters.
Bij aankomst in de speelzaal vertelde de circusdirecteur en twee clowns dat ze het circus waren kwijtgeraakt. Door de pijlen te volgen, zouden we het circus kunnen vinden.
Na een wandeling van drie kwartier kwamen we dan eindelijk aan in het circus en wat was het leuk! Er was een verkleedkist, schmink en je kon een popcorn zakje versieren en laten vullen. Ook waren er nog allerlei circus materialen zoals een acrobaten fiets, diabolo’s en stokjes waarop je een bord kon laten balanceren.
Na een tijdje te hebben gespeeld kwam Roberto langs met zijn ijskar, we hebben toen allemaal een heerlijk ijsje gegeten. De jongste kleuters hebben zich zeker vermaakt. Maar wat vonden ze het leukst? Dat ze de circustent toch nog gevonden hadden!

De indeling van de EMTÉEen schooljaar lang wordt er trouw iedere dinsdagmorgen overheerlijk fruit gebracht vanuit de EMTÉ, bestemd voor de drie kleutergroepen. De vader van Kim uit groep 1/2 A, Dennis Rietveld, is werkzaam bij de EMTÉ en wilde op deze manier meer aandacht vragen voor lekker fruit als gezond tussendoortje! Door het aangeboden schoolfruit, gecombineerd met het fruit van de EMTÉ zijn de kleuters fruit meer gaan waarderen. Druiven, bananen en kiwi’s staan aan de top!
Als afsluiting van het thema eten hebben alle kleutergroepen op donderdag 31 mei een bezoekje gebracht aan de EMTÉ. We werden hartelijk ontvangen door Dennis Rietveld en alle kleuters kregen een kijkje achter de schermen van deze supermarkt. Ze mochten in het magazijn kijken bij de loopband met de flessen en bij de ijskoude koelcel. Bij de vleesafdeling kregen alle kleuters een stukje worst, uit de schaal bij het brood werden koekjes naar binnen gewerkt. Het weer zat die dag niet mee, sommige groepen werden genoodzaakt om wat langer te blijven. Ook daar wist Dennis raad mee! Hij nodigde alle kinderen uit in de personeelskantine waar ze even rustig konden kleuren en wat te drinken kregen. Dit vonden ze helemaal te gek, daar waren ze nog nooit geweest!
Dennis werd bij de fruitafdeling toegezongen door alle kleuters van Kim haar groep!
Iedere kleutergroep had een cadeau gemaakt voor de EMTÉ om te bedanken voor een jaar lang schoolfruit.

Toveren met ecolineHet thema van catechese gaat deze periode over de lucht. Deze week hebben we naar de wolken gekeken.
- Hoe zien deze eruit?
- Welke kleuren zie je in de lucht?
- Hoe zouden we dit kunnen tekenen?
Uiteindelijk hebben we met witte wasco krijtjes de wolken getekend. “Ik zie helemaal niks” kwamen sommige kinderen tot de conclusie. Gelukkig hadden we daar een oplossing voor; met blauwe ecoline hebben we de wolken tevoorschijn getoverd. Voor sommige kinderen was dit ware magie. De één riep “Het is net toveren!” en de ander riep na elke wolk: “Daar komt er weer een!”.
Bent u benieuwd geworden naar deze tovenarij? Onze kunstwerken zijn te bewonderen in de klas.

Allemaal etenWe zijn al een tijdje bezig met het thema eten.
De bouwhoek is omgetoverd tot supermarkt waar we met echte mandjes boodschappen kunnen doen. Bibi heeft zelfs een houten boodschappen karretje meegenomen van huis.
De kinderen maken boodschappenlijstjes in de poppenhoek en gaan vervolgens met het hele gezin boodschappen doen. Er wordt afgerekend en vervolgens worden de boodschappen thuis in de kastjes gestopt. In de supermarkt zit natuurlijk een kassière achter de kassa en er loopt ook een supermarkt medewerker rond die alles netjes houdt en de klanten helpt.
De kinderen genieten volop van dit thema.

Lekker sportenAfgelopen donderdag 19 april, was het dan zo ver: De koningsspelen. De jaarlijkse sportdag met een oranje tintje. Dit jaar voor het eerst georganiseerd door de Yellowbellies. Alle groepen 1 tot en met 4 van alle basisscholen in Oudewater zouden tegelijk gaan sporten op de sportvelden in Oudewater, dat zijn ongeveer 500 kinderen! Hoe zou dat gaan…
Alle kinderen waren verdeeld over 16 groepen, die allemaal ook nog bestonden uit A, B en C. In totaal wel 48 groepen! Bij het verzamelen in de ochtend kregen alle kinderen het groepsnummer op hun hand geschreven en werden ze naar het juiste groepje gebracht. Dat was soms best een beetje spannend…
Burgemeester Pieter Verhoeve opende de sportdag en toen we met zijn allen de openingsdans “Fitlala” van kinderen voor kinderen zongen verdwenen de zenuwen als sneeuw voor de zon. De sportdag was een groot succes! De Yellowbellies hebben fantastische activiteiten verzonnen: Knotshockey, een stormbaan op springkussens, paardrijden, dansen en nog veel meer. Ondanks de warmte hebben de kinderen zich allemaal uitstekend vermaakt, met veel water en af en toe een beetje schaduw.


Een gezellig en lekker paasontbijtDe klas zag er gezellig uit: lange versierde tafels zoals bij het laatste Avondmaal van Jezus.
Vol trots werden de zelfgemaakte ontbijtjes bij hun vriendjes op tafel neergezet. Iedereen reageerde verrast op de prachtige creaties! Samen hebben we met z’n allen genoten van dit gezellige en sfeervolle paasontbijt.
Als afsluiting gingen alle kinderen een voor een op zoek in het lokaal naar een gouden ei. Eenmaal gevonden werd onder groot applaus dit gouden ei ingewisseld voor een chocolade paasei!

Colin met de Bee-BotSinds kort werken wij bij de kleuters met iPads. Hierop zit ook een spelletje “Bee-bots”. Dit spelletje draait om programmeren. Je voert in wat jij wil dat de robot gaat doen en daarna druk je op start. Bij Lynn en Colin ging dit spel al best goed!
We hebben de “echte” robots, Bee-Bots er eens bij gepakt. Lynn kende deze al “deze heeft papa ook op zijn werk!”. Het programmeren was nog best lastig, “rechtdoor, rechtdoor, zijn hoofd draaien naar links, nog een keer rechtdoor… Nu moet hij door de tunnel gaan!” Af en toe wat frustratie “Ik ben weer vergeten op het kruisje te drukken!” riep Colin dan. Als je niet op het kruisje (clear) drukt voert de Bee-Bot alle opdrachten uit die je daarvoor hebt geprogrammeerd.  Dan moet je best lang wachten totdat hij weer tot stilstand komt.
De komende weken zullen ook de andere kinderen kennis maken met de Bee-Bots.