Hallo groep 3!Al ruim voor kwart over een stroomden de eerste vaders en moeders, maar ook vele opa’s en oma’s toe op de speelplaats. Iedereen probeerde het beste plekje te bemachtigen om hun ‘bijna groep 3 kleuter’ naar buiten te zien glijden.
Ondertussen stonden de oudste kleuters te trappelen van ongeduld. Uit de luidsprekers klonken de eerste tonen van ‘we gaan beginnen’, hét teken dat het overvliegen kon gaan starten.
Juf Nicolette hield het welkomstwoordje kort, want maar liefst 42 kleuters waagden vanmiddag de sprong naar groep 3. Daar was dus wel even tijd voor nodig. Met een grote glimlach op hun gezicht namen de kleuters om de beurt plaats op de glijbaan. Met een kusje van de juffen op beide wangen gleden zij de kleuteringang uit en namen vervolgens plaats op de banken die al klaar stonden bij de ingang van de groepen 3.
Nadat alle kleuters naar buiten waren gegleden was het de beurt aan juf Lizette. Juf Lizette nam niet alleen afscheid van de kleuters, maar van de hele school. Met een kus van twee collega’s gleed juf Lizette soepeltjes de school uit.
Vervolgens begaf het hele gezelschap zich naar de ingang van de groepen 3. Hier werd het een klein beetje puzzelen. Juf Nika vloog over naar groep 7 en haar toekomstige leerlingen stonden al op haar te wachten. Haar kleuters moesten dus als eerste overvliegen naar groep 3. Juf Lotte en juf Daphne stonden al klaar om ze op te vangen. De puzzel zat hem echter meer in het feit dat de kinderen naar twee verschillende groepen over moesten vliegen en juf Nicolette moest ‘gooien’, ‘vangen’ én de boel aan elkaar moest praten. Gelukkig kwam het goed en landde iedereen veilig in de armen van de juiste juf.
Eenmaal in de klas werd er eerst uitgebreid kennis gemaakt met elkaar en de nieuwe juf(fen) en daarna mocht iedereen nog even een kleurplaat met de eerste vier woordjes die het komende schooljaar geleerd zullen worden kleuren. Het was duidelijk dat de kinderen er zin in hadden.
De kinderen die het komende schooljaar in groep 3 B komen maakten zich echter nog wel wat zorgen. Het lokaal zag er nog wel heel erg uit als een kleuterlokaal. Maar afgelopen vrijdag zijn er ‘echte’ tafels, mét kastje, naar beneden gebracht. Na de vakantie heeft het lokaal een ware metamorfose ondergaan en is er niets meer van te merken dat het ooit een kleuterlokaal was.

Heerlijke cakejesVrijdag 29 juni jl. hebben de groepen 1/2 B en 1/2 C  afscheid genomen van Marit en Wessel Vermeulen.  
De vader van deze twee kinderen heeft de komende vier jaar zijn werk in Amerika, in de staat Texas.
Voor het gehele gezin betekent dit een grote verandering. 
In de speelzaal hebben we een klein afscheidsfeestje gevierd. De kinderen zongen voor Marit en Wessel een speciaal voor hen gemaakt liedje.
Marit en Wessel kregen ieder een mooie tas met daarop hun klassenfoto en ook een map met daarin een bijdrage van ieder klasgenootje.
Ze waren zichtbaar blij en verrast met deze cadeaus. Marit: "Dan kan ik in Amerika nog aan jullie denken".
Marit en Wessel hadden ook een verrassing voor alle kinderen uit deze twee groepen: een cupcakeje met daarop een Amerikaanse vlag.
Voor de kinderen uit onze groepen is het nog maar moeilijk voor te stellen hoe het met hen daar zal gaan.
Zo vroeg een kleuter (1/2 B) na een dag of Wessel nu nog in het vliegtuig zat. Ongetwijfeld zal er over en weer contact worden gehouden met de familie Vermeulen.
Wij wensen hen vanuit onze school een hele fijne en goede tijd toe.

Succes!Afgelopen maandag zijn we weer begonnen met de Citotoetsen. Dit zijn de laatste toetsen voor dit jaar! Ook groep 1 gaat nu toetsen maken. Dit gaat toch altijd weer een beetje anders dan de kinderen gewend zijn, maar dat vinden sommige kinderen ook juist leuk!
Om alles een beetje passend te maken gaan er weer overal kinderen op bezoek en krijgen wij bezoek in de klas. Gelukkig zijn de kinderen er niet zenuwachtig voor en kunnen we gewoon lekker aan de slag!
De resultaten van de toetsen zijn terug te vinden in het Ouderportaal.

De circushoekAfgelopen week hebben we onwijs genoten van het kamp en het thema circus. De kinderen hebben kennis gemaakt met allerlei acts, liedjes en artiesten uit het circus. Om het kamplied niet te vergeten, die hebben we uit volle borst meegezongen. Daarnaast konden de kinderen zelf ook optreden in ons eigen gemaakte ‘Circus Hoempapa’. In dit circus was de sterke man, de circusdirecteur, jongleurs, clowns en leeuwentemmers!

De klap op de vuurpijl was natuurlijk het geweldige kamp in Amersfoort. Wat hebben we genoten van de ontsnapte aap, de zure mevrouw Zure Zult tot Zure Haring en circusdirecteur Van Puffelen die ons circus wilde redden. De kinderen hebben zich heerlijk vermaakt in de bossen met circusattributen, het bouwen van hutten en het zoeken naar de aap. Die bleek uiteindelijk toch wel lief te zijn… Kortom, een echte topdag! Ook willen we natuurlijk de ouders die hierbij aanwezig waren heel er bedanken voor hun hulp! Mede dankzij hen hebben we de aap weer te pakken gekregen en kon het circus doorgaan! Papa’s en mama’s bedankt!
De circushoek

Shoppen in de EmtéDit hoor je vaak genoeg in ieder huishouden. Daarom vonden wij het ook zo’n leuk onderwerp om te behandelen in de klas. We hebben van alles geleerd over fruit, groente, de keuken en het restaurant. Zo hebben we een echt restaurant nagebootst in de poppenhoek met een kok, een ober en gasten. We hebben onze eigen menukaarten geschreven met heerlijke gerechten en hebben lekkere pizza’s gekleid.
Om dit heerlijke thema af te sluiten mochten we op bezoek in de Emté. De Emté kennen we natuurlijk al van het heerlijke schoolfruit dat zij sponsoren. Daarnaast werkt de papa van Kim uit groep 1/2 A in de Emté, is dat even toevallig! Hij heeft ons dus, naast het heerlijke fruit, getrakteerd op een rondleiding.
Even was het de vraag of we wel zouden gaan. Wat een weer was het toch! Onweer en dikke regenbuien… Gelukkig werd het op tijd droog en kregen we de opdracht om boodschappen te doen. We zouden namelijk heerlijke spiesjes gaan maken. Ieder groepje mocht twee dingen zoeken en kopen. Terwijl we rondscharrelden tussen de schappen, kwam Dennis (de vader van Kim) ons halen voor een tour ‘achter de schermen’. Bij de flessenautomaat naar achter, om vervolgens langs de kartonpers en de voorraad naar de koelcellen te lopen. Wat was het daar koud!!!! Bij de bakkerij en de slagerij kwamen we er vervolgens weer uit. Daar kregen we een heerlijk broodje toe. Even afrekenen bij de kassen en gauw terug naar huis voordat het losbarst! Het weer zat namelijk niet echt mee…
Eenmaal op school hebben we de boodschappen nog eens uitgebreid bekeken en gepraat over hoe het afrekenen nu eigenlijk gaat. Daarna hebben we alle boodschappen uitgepakt en er heerlijke spiesjes van gemaakt! Wat hebben we gesmuld!

De circustent is gevonden!Vrijdag 8 juni was het schoolkamp voor de jongste kleuters.
Bij aankomst in de speelzaal vertelde de circusdirecteur en twee clowns dat ze het circus waren kwijtgeraakt. Door de pijlen te volgen, zouden we het circus kunnen vinden.
Na een wandeling van drie kwartier kwamen we dan eindelijk aan in het circus en wat was het leuk! Er was een verkleedkist, schmink en je kon een popcorn zakje versieren en laten vullen. Ook waren er nog allerlei circus materialen zoals een acrobaten fiets, diabolo’s en stokjes waarop je een bord kon laten balanceren.
Na een tijdje te hebben gespeeld kwam Roberto langs met zijn ijskar, we hebben toen allemaal een heerlijk ijsje gegeten. De jongste kleuters hebben zich zeker vermaakt. Maar wat vonden ze het leukst? Dat ze de circustent toch nog gevonden hadden!

Wat een schatjeVorige week hebben we weer een bijzonder bezoekje gehad. Deze bezoeker leek niet op ons. Hij leek niet eens op een mens! Wel kwamen we erachter dat dit nog een baby was. Uiteindelijk zijn we erachter gekomen dat dit kleine harige beest een puppy was. En niet zo maar een puppy… De puppy van Noa! Noa heeft sinds kort een nieuwe puppy thuis, wat zorgt voor leuke verhalen. Ook wij mochten hem bewonderen in de klas en dat zorgde bij sommige kinderen toch nog voor wat spanning. Ondanks de spanning wilde bijna iedereen de kleine Moos aaien en bekijken. Heel erg knap en wat een schatje!

Een diploma om trots op te zijn!Twee weken geleden hebben we voor de laatste keer judo gehad. Na de vele oefeningen met betrekking tot het vallen, de houdgreep en met elkaar stoeien op de juiste manier, hebben alle kinderen een diploma verdiend!
Alle kinderen hebben ontzettend hun best gedaan en laten zien dat er vertrouwen heerst in de groep. Een diploma om trots op te zijn, volgens mij!

Met een zelfgemaakt eierdopjeHet is alweer even geleden, maar op Witte Donderdag, 29 maart, hebben we in de klas volop genoten van een paasontbijt. De tafels stonden helemaal anders, met gezellige bloemen, een tafelkleed en het eigen geknutselde eierdopje op de tafel. De bedoeling was om een ontbijtje te maken voor een klasgenootje. Hier mocht je je eigen draai aan geven. Nou dat hebben de kinderen (en mama’s en papa’s) gedaan! De mooiste creaties kwamen door de deur. Het zoeken naar het juiste plekje was dan soms nog even lastig.
Even kijken naar je ontbijtje en diegene bedanken horen hier natuurlijk ook bij. Met de paasgedachte in ons achterhoofd hebben we de heerlijke ontbijtjes opgesmuld. Croissantjes, eitjes, broodjes met pindakaas of worst en lekker drinken! Alles was heerlijk en goed verzorgd. Je kon goed zien dat er echt aandacht aan besteed was. Super gedaan!