Allemaal proefjes doen!Afgelopen vrijdag is groep 3 op cultureel uitje geweest naar De Ontdekhoek in Rotterdam. Na een korte introductie mochten alle kinderen zelfstandig op onderzoek uit. Er konden zeepjes gemaakt worden, dijken gebouwd, eigen chips kon worden gebakken, muurtje metselen en nog heel veel meer leerzame en leuke opdrachten.
Na de lunch hebben we nog in de speeltuin naast De Ontdekhoek gespeeld voordat we weer richting Oudewater vertrokken om op tijd op school te zijn.
Wat een geslaagde dag hebben we gehad!

Gefeliciteerd!Na vier weken judoles te hebben gehad, met veel lol en plezier, hebben we afgelopen week allemaal ons judo diploma in ontvangst mogen nemen.

PalmpasenDe vastentijd is weer aangebroken en dat betekent dat Palmpasen (zondag 25 maart) ook weer snel voor de deur staat. Natuurlijk versieren wij ook dit jaar weer een palmpaasstok met de kinderen van de groepen 1 t/m 3. Dit jaar doen wij dat op vrijdag 23 maart.
Het is de bedoeling dat u het frame van de palmpaasstok zelf maakt. In het verleden zagen wij nogal eens kinderen letterlijk slepen met een veel te grote palmpaasstok. Bijna net zo groot als zijzelf en dus veel te zwaar voor de kinderen. Bovendien is het een heel karwei om zo'n enorme stok mooi te versieren. Let u er daarom op dat u de stok niet te groot maakt voor uw kind? 
Op donderdag 15 maart zullen alle kinderen van de groepen 1 t/m 3 drie gekleurde strookjes crêpepapier mee naar huis krijgen, waarmee u de palmpaasstok kunt omwikkelen. De kleur waar u 2 strookjes van krijgt is bedoeld voor onder, de andere kleur gaat er overheen.  Wij willen u vragen de omwikkelde stokken op donderdag 22 of vrijdag 23 maart in de klas van uw kind in te leveren. Let u er op dat de stok is voorzien van de naam van uw kind? 
De palmpaasstok wordt op school verder versierd en voorzien van een broodhaantje. De kinderen krijgen daarna hun versierde stok mee naar huis. De palmpaasstok is dan bijna helemaal af. Er hoeft thuis alleen nog maar iets lekkers aan gehangen te worden. 
Op zondag 25 maart zal er een gezinsviering zijn in de St. Franciscuskerk. Tijdens deze viering mogen de kinderen met de versierde palmpaasstokken in een optocht door de kerk lopen. Uiteraard is het de bedoeling dat de kinderen de palmpaasstok weggeven aan iemand die ziek, oud of eenzaam is. Op school zullen wij benadrukken dat het niet de bedoeling is dat de kinderen het heerlijke broodhaantje zelf opeten. Denkt u samen met uw kind na wie ze enorm blij zouden kunnen maken met zo’n mooie palmpaasstok?

Wat zijn ze allemaal mooi verkleed!Wat hebben we een gezellig feest gehad afgelopen vrijdag.
Na het hossen op het schoolplein hebben we in de klas een modeshow gehouden.
Na de modeshow barstte het feest los in de speelzaal. Elke klas deed een optreden waar we allemaal aan mee konden doen.
De Raad van Elf was ons niet vergeten en bracht ook nog een bezoek aan de St. Jozefschool.

Feest!Afgelopen week hebben we een feestje gevierd in groep 3.
We hebben alle letters geleerd, dit is wel een feestje waard!

Wat een stoere Pieten!Er zijn dit jaar weer een hoop nieuwe hulppieten bij gekomen!

Groep 3Vorige week hebben we een leuke les gehad van de ANWB. Tijdens deze les hebben we verschillende onderwerpen behandeld, zo ging het onder andere over veilig oversteken en het dragen van een gordel in de auto. We hebben gezien wat er gebeurt als we onze gordel niet goed om hebben. Ook is er een ogentest gedaan. De uitslag hiervan komt nog mee naar huis.

De letterdoosEindelijk weer eens een stukje voor groep 3 op de site. Ondanks dat het lang stil is geweest op de website hebben we in groep 3 niet stil gezeten.
Inmiddels hebben we al 18 woordjes leren lezen en leren schrijven. De woordjes die wij al kennen zijn: ik, maan, roos, vis, sok, aan, pen, en, teen, een, neus, buik, oog, doos, poes, koek, ijs en zeep.
Deze week hebben we ook weer met iets nieuws gewerkt. De letterdoos! Een doos met allemaal letters. Bij het pakken en terugzetten van de dozen moeten we dus extra voorzichtig zijn. BE CAREFUL! We hebben een leuke coöperatieve opdracht gedaan met de letterdoos. De één leest de ander een woordje voor en die maakt het woordje op de letterdoos. Een erg leuke, gezellige en leerzame opdracht.

Groep 3Inmiddels zijn we alweer een aantal weken onderweg. De kop is eraf en de kinderen hebben hun plekje in de groep al aardig gevonden. Ze weten goed wat er van ze verwacht wordt en wat de afspraken en regels zijn in groep 3.
Vanaf dag 1 zijn we uiteraard begonnen met het leren lezen. Inmiddels hebben we al 7 woordjes leren lezen en schrijven; ik, maan, roos, vis, sok, aan en pet. De letters m, r, v, i, s, aa en p hebben we geleerd met spreekbeeld. We kunnen zelfs al een paar woordjes maken met spreekbeeld. Volgende week wordt de eerste kern van veilig leren lezen afgesloten.
Het eerste blok van rekenen hebben we er ook al op zitten. In dit blok zijn we bezig geweest met synchroon tellen en verschillende getalbeelden. Vol enthousiasme gaan we verder met blok 2!