Een hoge toren gebouwd!En wat hebben we veel gedaan!.
Foto´s van de moestuintjes, Met Sprongen Vooruit (rekenen), Kanjeroefeningen en de poetsochtend hadden jullie nog van ons tegoed. Nu is het tijd om naar de volgende groep te gaan.
Wij wensen alle kinderen veel plezier in groep 5.
Bedankt voor dit leuke jaar!

Juf Gerda en juf Petra

Lezen in de vakantieOoit gehoord van de term ‘zomerdip’ of ‘zomerverval’?
Kinderen die tijdens de zomervakantie niet of nauwelijks lezen kunnen achteruit gaan in hun leesontwikkeling. Gelukkig is er eenvoudig iets aan te doen: een kwartier lezen per dag is al voldoende. Met deze tips gaat dat als vanzelf.

- Laat kinderen hun eigen boeken uitkiezen voor de vakantie.
- Blijf voorlezen, ook als kinderen in de bovenbouw zitten.
- Doe een leesbingo van landvanlezen.nl om spelenderwijs boeken te lezen.
- Met de app vakantiebieb neem je makkelijk je favo kinderboeken mee op reis.
- Foldertjes van de dierentuin, een boekje over de streek waar je naartoe gaat, een plattegrond van een pretpark: Het is allemaal lezen!
- Kijk op zwijsen.nl/zomerlezen voor elke dag een leuke leesactiviteit.
- Geef het goede voorbeeld: lees zelf elke dag!
- Zoek naar boeken met humor, cliffhangers en veel illustraties, of een tijdschrift, vakantieboek of moppenboek.
- Kies een samenleesboek of toneelleesboek. Lees om de beurt een stukje aan elkaar voor.
- Neem luisterboeken mee voor onderweg.
- Geef complimenten na het lezen en af en toe een ijsje als beloning is natuurlijk nooit weg!

Fijne vakantie!

Spreekbeurt DonnaAfgelopen week heeft Donna haar spreekbeurt gehouden over de panda.
Met leuke foto’s vertelde zij waarom ze voor dit mooie dier had gekozen. Donna weet veel van de panda af!
We hebben van de spreekbeurt genoten en er veel van geleerd.
Weet je bijvoorbeeld dat de panda 6 tenen heeft?

De natuur inDinsdagmiddag zijn we voor de les van Natuniek naar het Veenweidepark gegaan. De kinderen hadden de opdracht gekregen om 5 verschillende bloemen te plukken. Vooraf hadden we nog even gekeken naar het verschil tussen Fluitenkruid en de Berenklauw. Al op het plein werden de eerste bloemen gevonden!
In het begin liepen de kinderen de bloemen soms zomaar voorbij maar op een gegeven moment kregen ze in de gaten dat er echt heel veel soorten in het gras staan.
Eenmaal weer terug op school zijn de bloemen opgeplakt. Later deze week gaan de kinderen met behulp van een opzoekkaart uitzoeken welke bloemen ze gevonden hebben. Het was genieten!
Bij het naar huis gaan zei iemand: 'Mijn handen ruiken naar natuur!'
Heerlijk toch?
De natuur in

Een heerlijk ijsjeTropisch warm was het vorige week in het lokaal van groep 4.
Met een temperatuur van maar liefst 28 graden werd er door de kinderen gestaag doorgewerkt... Hier en daar klonk wel wat gepuf maar daar bleef het dan ook bij. Volgens mij kun je dan de dag alleen nog maar afsluiten met een heerlijk koud ijsje!


Een heerlijk ijsje

Spreekbeurt AnouchkaAfgelopen week was de eer aan Anouchka. Zij hield haar spreekbeurt over haar toch wel speciale hobby synchroon zwemmen.
Met een prachtige powerpoint vertelde Anouchka waarom ze voor deze sport heeft gekozen en wat er allemaal bij komt kijken. Anouchka weet er veel van af!
Ook liet ze nog een paar filmpjes zien van wedstrijden waar ze aan mee deed. We hebben van de spreekbeurt genoten en er veel van geleerd.

Jim met zijn gave verjaardagsmutsWoensdag 11 april hadden we ons culturele uitstapje. Deze keer gingen we naar het Verwonderlab in Gouda.
Na een kleine omzwerving (juf is niet zo handig met Google Maps ;) ) kwamen we precies op tijd aan bij het Verwonderlab. Daar werden we welkom geheten door Jos Naus en kregen we een korte uitleg. Daarna konden de kinderen zelf aan de slag.
Er waren verschillende tafels waar de kinderen ontdekkend lerend en met creativiteit aan de slag konden. Veel kinderen maakten een auto met zeil en lieten die rijden op een baan met de wind in het zeil. Er werd gepuzzeld aan een knikkerbaan en met magnetische materialen kon je een robot maken. Er was een zandtafel, iedereen was even zelf de zandtovenaar, en de prachtigste kunstwerken werden getoverd. Gelukspoppetjes werden er ook gemaakt. Iedereen was vrij om te kiezen.
Ook was er nog even tijd voor een kop koffie (Mariella bedankt voor de stroopwafel) en om de verjaardag van Jim te vieren. Hij kreeg wel een heel gave verjaardagsmuts op!
Kortom iedereen heeft genoten!
Alle ouders die mee zijn geweest willen we nog even extra bedanken!

Iedereen heeft een diploma verdiend!Afgelopen dinsdag was al weer de laatste van 4 lessen schooljudo. Alle kinderen hadden zich snel in een judopak gehesen en ook het knopen van de banden ging bij iedereen gesmeerd. Deze les werden vooral spelletjes gedaan die in de voorgaande lessen waren aangeleerd, met als belangrijkste doel elkaar vertrouwen.
Na afloop had iedereen zijn diploma verdiend!
Groep 4 moest ook nog eens elke week de boel opruimen maar 'vele handen maken licht werk'en de klus was zo geklaard!
De kinderen hebben enorm van de lessen genoten.

Joanne van HalumMijn naam is Joanne van Halum. Ik ben 16 jaar oud en woon in Oudewater.
Ik kom van 6 februari tot aan het eind van het schooljaar stage lopen op de St. Jozefschool in groep 4. Dat doe ik twee dagen per week op de dinsdag en donderdag.
Ik heb zelf op de Immanuelschool gezeten in Oudewater en mijn middelbare school was het Driestar College in Gouda. Ik deed daar het niveau VMBO-GT.
Toen ik geslaagd was ben ik begonnen aan mijn opleiding onderwijsassistent op het MBO Rijnland in Woerden. Ik vind deze opleiding erg leuk om te doen!
In mijn vrije tijd voetbal ik bij FC Oudewater. Ook pas ik elke maandag op, en dat vind ik erg leuk om te doen. In het weekend spreek ik vaak af met vriendinnen om even bij te kletsen.
Ik heb het erg naar m'n zin in groep 4!