Iedereen is druk aan het werkAfgelopen week hebben we ons in de klas bezig gehouden met een project over de wilgen die we in deze omgeving zoveel zien.
Als afsluiting zijn we maandag naar De Broedkorf gelopen, waar Fons Vermeij ons nog wat meer vertelde over wilgentenen, rotan en bamboe.
Daarna gingen de kinderen zelf aan het werk. De vlechtwerken die ze gemaakt hebben, zullen samen met die van andere klassen en scholen, aan de De Noort Syde in een kunstwerk verwerkt worden wat een aantal jaren zal blijven staan.
Fons, bedankt voor de gezellige les en Sigrid, bedankt voor het meelopen en het maken van de foto's!

KimHallo allemaal,

Mijn naam is Kim van de Biezen, 21 jaar. Ik zit nu in mijn laatste jaar op de Hogeschool Utrecht. Daar volg ik de opleiding PABO.
Vanaf februari tot juni loop ik mijn eindstage bij groep 5. Hier ben ik elke maandag en dinsdag te vinden.
Rond april kom ik ook op woensdag en donderdag stage lopen.
Ik heb erg veel zin in deze stage en ik hoop veel ervaring op te doen.

Met z'n allen in de telefooncelGroep 5 heeft vandaag kennis gemaakt met de Engelse hoek. Ze wisten niet waar ze kijken moesten. De boeken, de spelletjes, maar vooral de Engelse telefooncel was erg in trek.
Nadat iedereen er wel een keer in had gestaan werd het tijd om een boekje uit te zoeken. In de klas werd in alle stilte gelezen. In Engelse boeken! Heel knap.
Ik kreeg Engelse moppen te horen en werd getoetst door Bastiaan met zijn 'first Englisch dictionary'.
Het is leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen worden van de Engelse taal! En de juf vindt het ook wel erg leuk!

Heerlijk schaatsen op het ijs!Vanmiddag hebben we een heerlijk middagje geschaatst op de schaatsbaan in Oudewater. We begonnen met een clinic van Jorrit met zijn assistenten, die de kinderen allerlei oefeningen en leuke spelletjes liet doen.
Er werd begonnen met het oefenen van starthoudingen en het houden van kleine wedstrijdjes. Daarna een aantal heel leuke spelletjes, waarbij de kinderen elkaar moesten duwen en helpen. Vooral de "slang estafette" was heel leuk om te zien. En wat deed de groep het allemaal goed!
Na een heerlijk bekertje chocolademelk en een lekker zakje snoep zijn we weer richting school gewandeld. Al met al een heerlijk middagje ijspret!!

De kinderen met de schaapskuddeAfgelopen dinsdag mochten de groepen 4 en 5 in de middag naar het Veenweide Park.
Daar ontmoetten ze de schaapsherder Huug Hagoort met zijn schaapskudde. Hij vertelde uitgebreid over de schapen en het nut van het grazen in het park. Ook vertelde hij over de hond Dark die de kudde bij elkaar houdt. De groepen moesten zelf ook nog proberen om de kudde bij elkaar te houden. Dat was nog niet zo makkelijk!
De middag werd afgesloten met een wandeling door het park.

Een enge groepVandaag kijk ik wel tegen een heel enge groep aan...
Als afsluiting van de kinderboekenweek mochten de kinderen verkleed komen! Ziet er geweldig uit!

Wat een lol!Afgelopen vrijdag hebben we met meester Bart lekker gedanst. Als afsluiting van de dans "bouwden" de kinderen een levende motor met bestuurder. Wat hebben we weer een lol gehad met elkaar!

Wat een mooie postersDe Engelse les was gisteren wel heel leuk!
Hoofdstuk 2 gaat over 'food and drinks'. De kinderen hebben hun best gedaan om het allerlekkerste eten te tekenen en op te schrijven in het Engels.
Wij kennen nu al veel Engelse woorden! De posters worden erg mooi.

Muziek makenAfgelopen dinsdag hebben de kinderen de eerste les popmuziek bij het Muziekhuis gehad. De kinderen hebben met vier instrumenten kennis gemaakt en gaan nu kiezen met welk instrument ze volgende week verder willen gaan. Tijdens de derde les wordt er dan een orkest gevormd en wordt er een lied ten gehore gebracht. Het was weer ontzettend leuk!