Rekken en strekkenOnze klas (6 A) beweegt vaak. Na de CITO zijn wij vaak aan het bewegen. Daarom heeft de juf dit bedacht. We bewegen nu lekker veel tijdens de CITO weken, lekker chill. En dat is ook beter voor het rapport! Even een JUST DANCE en rekken en strekken. (Tip voor de andere klassen)!!
Dat is wel lekker als je bijna drie kwartier moet nadenken, vind je niet???? Dan kan je na het bewegen weer beter nadenken, dan is het weer makkelijker om je te concentreren en dan haal je ook nog betere cijfers!!!!! Héééééhhh, in the POCKET…… Daar word je helemaal HAPPY!!!!! van. Weer iets in de POCKET!!
Kiki, Anna en Ike

Heerlijk tekenen in de natuurDe eerste echte buitenles zit er op.
Tekenen met perspectief. Buiten hebben we over de langgerekte weilanden gekeken met als achtergrond het Linschoterbos. Leuk was dat de schapen en lammetjes buiten stonden en wij hier van dichtbij konden mee genieten.
De kinderen zochten een mooie plek uit en hebben prachtige tekeningen gemaakt.

Trots met het judo diplomaBeter laat dan nooit. Deze foto's kon ik jullie echt niet onthouden. De kinderen hebben er letterlijk en figuurlijk hard voor geknokt. Met een mooi resultaat! De judo diploma's zijn binnen. Gefeliciteerd groep 6 A! 

Vanuit de judo meteen door gefietst naar het muziekhuis voor onze eerste les klassieke muziek. Na even in het zonnetje gewacht te hebben, mochten wij kennis maken met de gitaar, viool en dwarsfluit. Erg leuk!

Een heerlijke voetbalmiddagWat een enthousiasme en gezelligheid op de sportvelden bij FC Oudewater. Afgelopen woensdag vonden daar de jaarlijkse voetbalwedstrijden tussen de Oudewaterse  basisscholen plaats. Onze school deed ook mee met 2 jongensteams en 1 meisjesteam uit de groepen 6. De kinderen hadden plezier in het voetballen en er klonken ook regelmatig vreugdekreten als er weer een doelpunt was gemaakt. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een mooie 2e en 4e plaats voor de jongens en een 1e plaats, inclusief beker, voor de meisjes.
De meiden spelen de vervolgwedstrijd op woensdagmiddag 25 april in Berkel. Na afloop werd er ook nog gestreden om de penaltybokaal. Voor onze school deden Sam en Simone hieraan mee. Sam liet ons een tijd in spanning zitten en scoorde heel vaak, maar hij moest zijn meerdere erkennen in Niels van de Immanuëlschool. Simone was het beste meisje.
Al met al een hele mooie, fijne middag mede dankzij de coaches Jeroen, Sander en Ad en natuurlijk de belangstelling van het publiek.

Heerlijke ontbijtjes!Wat hebben we heerlijk gegeten met elkaar! En wat een creativiteit in groep 6 A!
Nadat we elkaars ontbijt hadden bewonderd, hebben we gesmuld van al dat lekkers en gezellig gekletst.

Stoer in een judopakAfgelopen dinsdag kregen onze kinderen voor de tweede keer les van een echte judoka.
De judopakken waren snel aan, want de kinderen vinden de lessen erg leuk. In een judopak leren de kinderen hoe je het beste kunt vallen, dat je elkaar moet vertrouwen, respect voor elkaar moet hebben en natuurlijk ook hoe je elkaar moet tackelen.
De spelletjes tijdens de lessen doen het ook goed.
De kinderen zijn enorm enthousiast!

Iedereen is ingespannen aan het werkGroep 6 A mocht maandag naar De Broedkorf. Na even heerlijk gespeeld te hebben tussen de wilgenbomen mochten de kinderen binnen luisteren naar het verhaal van ambachtsman Fons Vermeij. De kinderen luisterden aandachtig en stonden verbaasd te kijken hoe sterk een wilgenteen wel niet is!
Eenmaal aan de slag vonden de kinderen het heerlijk om te doen. Ouderwets manden vlechten. Iedereen was erg enthousiast!
Bedankt voor de leuke middag.

Een rondje door Oudewater met de VastenwandelingMaandag 19 maart liepen de groep 4, 6 A en 6 B mee met de Vastenwandeling.
Nadat er 2 verhalen werden voorgelezen in de St. Franciscuskerk liepen we met een hele stoet een stuk door Oudewater. Er waren veel parochianen die zich aansloten bij de wandeling.
Het was best wel fris, maar heerlijk zonnig! Bij terugkomst kregen de kinderen een lekker glaasje limonade.

Gezellig pannenkoeken eten!Vandaag hebben de kinderen, opa’s, oma’s en de juffen ontzettend genoten van de Nationale Pannenkoekdag. Rond 10 uur zijn de eerste koppels uit groep 6 A en 6 B naar beneden gegaan om met Abrona pannenkoeken te bakken. Het beslag maken was nog een hele stunt, maar gelukkig heeft Sam ons kunnen helpen door een mixer en een spatel thuis te halen! Super Sam!
Na het maken van het beslag kon het echte bakken beginnen. Een klontje boter in de pan, een grote lepel beslag erbij en bakken maar! Het bakken werd met volle overgave gedaan. Gefocuste gezichtjes met rode wangen. Het leukste tijdens het bakken was natuurlijk het flippen van de pannenkoeken. Bij een aantal leerlingen is het ook daadwerkelijk gelukt! Jullie zijn nu dus echte pannenkoekenbakkers!
Het allerleukste van de middag was toch wel het bezoek van de opa’s en oma’s . De kinderen waren er zelfs een beetje zenuwachtig voor. Opa en oma in de klas is toch wel een beetje spannend. Toen eenmaal alle opa’s en oma’s binnen waren, zijn we lekker begonnen met smullen van de heerlijk gebakken pannenkoeken. Volgens de opa’s en oma’s proefde je de liefde in de pannenkoeken. Een beter compliment kun je niet krijgen!
Binnen no time waren dan ook alle pannenkoeken op.
Als afsluiter van deze gezellige middag hebben alle opa’s en oma’s gezellig mee gedaan met gezelschapsspelletjes. Mens erger je niet, pesten, kwartetten, tik-tak-boem, ezelen en nog veel meer! We hebben heel erg plezier gehad en wij hopen natuurlijk de opa’s en oma’s ook!