Verbaal en non-verbaalHoe ziet het eruit als je een gedicht verbaal en non-verbaal moet voordragen? Nou, zo dus!

Klik hier voor het tweede filmpje.

Klik hier voor het derde filmpje.

Klik hier voor het vierde filmpje.

Spelen op de Spaanse gitaarVorige week is groep 6 B begonnen met een nieuwe ronde in het Muziekhuis. Met als thema klassieke muziek. De kinderen mochten een keuze maken voor de Spaanse gitaar, dwarsfluit of viool.

Ook hebben we vorige week de schooljudo afgerond. De kinderen kregen allemaal hun diploma!  

Een heerlijke voetbalmiddagWat een enthousiasme en gezelligheid op de sportvelden bij FC Oudewater. Afgelopen woensdag vonden daar de jaarlijkse voetbalwedstrijden tussen de Oudewaterse  basisscholen plaats. Onze school deed ook mee met 2 jongensteams en 1 meisjesteam uit de groepen 6. De kinderen hadden plezier in het voetballen en er klonken ook regelmatig vreugdekreten als er weer een doelpunt was gemaakt. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een mooie 2e en 4e plaats voor de jongens en een 1e plaats, inclusief beker, voor de meisjes.
De meiden spelen de vervolgwedstrijd op woensdagmiddag 25 april in Berkel. Na afloop werd er ook nog gestreden om de penaltybokaal. Voor onze school deden Sam en Simone hieraan mee. Sam liet ons een tijd in spanning zitten en scoorde heel vaak, maar hij moest zijn meerdere erkennen in Niels van de Immanuëlschool. Simone was het beste meisje.
Al met al een hele mooie, fijne middag mede dankzij de coaches Jeroen, Sander en Ad en natuurlijk de belangstelling van het publiek.

Een gezellig paasontbijtWitte donderdag genoten de kinderen van een heerlijk ontbijt, klaar gemaakt door een klasgenoot.
Alle kinderen hadden er heel veel werk van gemaakt om het ontbijtje er zo gezellig mogelijk uit te laten zien.
Na afloop mochten de kinderen hun Paas-placemat kleuren, terwijl ze luisterden naar het Paasverhaal.

Druk aan het werkAfgelopen periode heeft groep 6 B zich bezig gehouden met het project van Kunst Centraal 'De wilg in beeld.'
We leerden dat de wilg veel werd geschilderd door bekende kunstenaars. Maar we leerden ook wat je met wilg kunt maken, zogenaamde land art.
Als afsluiting brachten we een bezoek aan De Broedkorf waar we werden ontvangen door Fons en Lia. We kregen uitleg over deze bijzondere boom, die in ogen van veel niet zo bijzonder is, maar niets is minder waar!
De kinderen gingen aan het werk met wilgentenen en maakten prachtige vlechtwerken, dat wordt samengevoegd met die van andere klassen en scholen tot één kunstwerk. Dit kunstwerk zal geplaatst worden in het park bij De Noort Syde. Het kunstwerk wordt in een acht geplant en de takken zullen gaan uitlopen. We zijn erg benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!

SchooljudoVandaag kreeg onze groep de eerste judoles van een echte judoka.
De kinderen leerden in een judopak hoe je het beste kunt vallen, dat je elkaar moet vertrouwen, respect voor elkaar moet hebben en natuurlijk ook hoe je elkaar moet tackelen.
De kinderen waren enorm enthousiast en kijken nu al uit naar volgende week!

Een rondje door Oudewater met de VastenwandelingMaandag 19 maart liepen de groep 4, 6 A en 6 B mee met de Vastenwandeling.
Nadat er 2 verhalen werden voorgelezen in de St. Franciscuskerk liepen we met een hele stoet een stuk door Oudewater. Er waren veel parochianen die zich aansloten bij de wandeling.
Het was best wel fris, maar heerlijk zonnig! Bij terugkomst kregen de kinderen een lekker glaasje limonade.

Heerlijke pannenkoeken etenVandaag hebben de kinderen, opa’s, oma’s en de juffen ontzettend genoten van de Nationale Pannenkoekdag. Rond 10 uur zijn de eerste koppels uit groep 6 A en 6 B naar beneden gegaan om met Abrona pannenkoeken te bakken. Het beslag maken was nog een hele stunt, maar gelukkig heeft Sam ons kunnen helpen door een mixer en een spatel thuis te halen! Super Sam!
Na het maken van het beslag kon het echte bakken beginnen. Een klontje boter in de pan, een grote lepel beslag erbij en bakken maar! Het bakken werd met volle overgave gedaan. Gefocuste gezichtjes met rode wangen. Het leukste tijdens het bakken was natuurlijk het flippen van de pannenkoeken. Bij een aantal leerlingen is het ook daadwerkelijk gelukt! Jullie zijn nu dus echte pannenkoekenbakkers!
Het allerleukste van de middag was toch wel het bezoek van de opa’s en oma’s . De kinderen waren er zelfs een beetje zenuwachtig voor. Opa en oma in de klas is toch wel een beetje spannend. Toen eenmaal alle opa’s en oma’s binnen waren, zijn we lekker begonnen met smullen van de heerlijk gebakken pannenkoeken. Volgens de opa’s en oma’s proefde je de liefde in de pannenkoeken. Een beter compliment kun je niet krijgen!
Binnen no time waren dan ook alle pannenkoeken op.
Als afsluiter van deze gezellige middag hebben alle opa’s en oma’s gezellig mee gedaan met gezelschapsspelletjes. Mens erger je niet, pesten, kwartetten, tik-tak-boem, ezelen en nog veel meer! We hebben heel erg plezier gehad en wij hopen natuurlijk de opa’s en oma’s ook!

Aan het stoepkrijtenWat doet groep 6 B op het schoolplein?
Wij zijn aan het rekenen! We berekenen de oppervlakte en de omtrek van verschillende figuren, met stoepkrijt.
De kinderen waren erg enthousiast en weten nu precies hoe oppervlaktes worden berekend (lengte x breedte) en hoe je de omtrek uitrekent en dat in de gezonde buitenlucht!
De foto's geven een impressie.