Lekker luierenHet vakantierooster 2013-2014 stond nog als concept, maar is inmiddels definitief geworden. Naast de vakanties en vrije dagen voor alle groepen hebben de drie onderbouwgroepen ook nog een drietal lange weekenden vrij. Dit omdat zij veel meer uren op school zitten dan landelijk vereist.
Al eerder werden de weekenden van vrijdag 27 september t/m maandag 30 september en vrijdag 22 november t/m maandag 25 november vastgesteld.
Inmiddels is ook de datum van het derde vrije weekend bepaald: vrijdag 21 maart t/m maandag 24 maart 2014.

Een compleet overzicht van de vakanties vindt u onder Praktische Zaken op deze website.

Kunst CentraalBij aanvang van het volgende schooljaar hebben wij een studiemiddag ingepland op maandagmiddag 16 september. Alle leerlingen zijn deze middag vrij. Binnen ons team praten we deze middag  over het onderwerp INSPIRATIE. Dit onder leiding van Evelijn Jebbink, de identiteitsbegeleider van Arcade Cilon. Dit bureau adviseert scholen bij vraagstukken over identiteit en levensbeschouwing.
Tijdens het tweede deel van de middag staat het zogenaamde Verdiepingsprogramma van Kunst Centraal centraal. Wij volgen al het Kunst- en Cultuurmenu , waarbij de kinderen tweemaal per jaar kennis maken met diverse vormen van kunst en cultuur (zie website).
Vanuit de provincie Utrecht komt er nu extra geld beschikbaar  dat als aanvulling dient op het bestaande aanbod. Als school hebben we ervoor gekozen mee te doen met dit Verdiepingsprogramma dat wordt verzorgd door Kunst Centraal en Landschap Erfgoed Utrecht. We gaan aan de slag met het thema LEERLINGEN EN LEERKRACHTEN SCHOLEN IN TALENTEN. Inzet is hierbij het vergroten van het creatief vermogen van kinderen en leerkrachten. De studiemiddag moet de aanzet geven om met dit onderwerp aan de slag te gaan.

Boze buurman FreekDinsdagavond voerde groep 8 voor de vierde keer de afscheidsmusical VERMIST op. Dit keer vormden de ouders van de leerlingen en het schoolteam het enthousiaste publiek. De openingsact was voor de juffen Marieke en Ria. Ze vertelden over alle leerlingen grappige anekdotes, waardoor de sfeer in de warme toneelzaal gelijk al gezellig en ontspannen was.
VERMIST vormde echter de hoofdmoot van het programma dat werd afgesloten met muzikale optredens van de meesters en juffen en de ouders.
Ook al voelden de kinderen het zelf wellicht niet zo, maar hun toneelspel oogde enorm ontspannen en spontaan. Vooral de scènes rondom de dixie (‘Zo’n ding is groter dan ik dacht,’ aldus juf Ria) waren enorm grappig om te zien. De drie toiletdames zorgde met regelmaat voor een heerlijke verfrissing van het publiek. Dat de nattigheid afkomstig was uit de toiletborstel waarmee het toilet net gereinigd was zal slechts een enkeling een zorg zijn geweest. Een prachtige hoofdrol was er voor Freek van Zandwijk, die zijn pak Verkade-koekjes zelfs spontaan deelde met het hongerige publiek.
Tussendoor werd het publiek vermaakt met veel dans en muziek.
Het regisseursduo Hamersma-Blokland kan dan ook terugzien op een prachtig debuut. Dit mede dankzij de choreografie en creatieve ideeën van Valerie, de dochter van juf Marian. Daniella Hauser toonde zich als hoofd van de afdeling schmink en decor een wel zeer waardig opvolger van Petra van Ooijen, die jarenlang verantwoordelijk was voor de schmink. Daniella werd geholpen door een grote groep ouders.

De nieuwe groep 3Nog maar een kleine schoolweek te gaan en dan vliegen de oudste kleuters over naar groep 3. Wilt u weten wie dit allemaal zijn?
Kijk maar naar de foto. Daar staan alle kinderen op die naar groep 3 gaan.
Ze hebben zelfs allemaal een handtekening onder de foto gezet.

Wij wensen alle kleuters die naar groep 3 gaan heel veel plezier en succes toe bij het leren lezen, rekenen en schrijven!

Lars en StijnEen spannende tijd breekt aan voor Lars van Eijk en Stijn Boere.
Na de zomervakantie zullen beide heren gaan starten op de Vuurvogel in Gouda. Dit is een school voor hoogbegaafde leerlingen. Lars en Stijn zullen hier, in respectievelijk groep 7 en groep 4, onderwijs krijgen wat perfect aansluit bij de capaciteiten die zij hebben.
Natuurlijk wensen wij Lars en Stijn een hele fijne en leerzame tijd toe op de Vuurvogel.

Ingespannen bezigAfgelopen vrijdag kwamen de plusklaskinderen uit groep 1/2 voor de laatste keer van dit schooljaar bij elkaar. We hebben besproken wat iedereen dit jaar erg leuk vond en alle kinderen waren heel enthousiast. Volgend jaar wilden ze graag allemaal weer terugkomen in de plusklas.
Om gezellig af te sluiten mochten de kinderen zelf kiezen wat ze wilden gaan doen. Op tafel lag een enorme berg spelletjes en constructiemateriaal. Favoriet waren de knikkerbaan, de Kapla TomTect en de K’nex.
In het nieuwe schooljaar gaan we hier zeker verder mee experimenteren.

De mascotte van de EYOF 2013Van 14 tot en met 19 juli vindt in Utrecht het European Youth Olympic Festival plaats. Voorafgaand aan deze Olympische Spelen voor de jeugd vindt er een fakkelestafette plaats met het Olympisch vuur, dat speciaal voor dit sportevenement is ontstoken op de Griekse berg Olympus. De fakkel reist door de hele provincie Utrecht en vrijdag a.s. is Oudewater de finishlocatie van de estafette. Om de fakkel te onthalen wordt er tussen 15.30 en 16.30 uur in het centrum van Oudewater een groot sportfeest georganiseerd.
De EYOF neemt zelf tal van attracties mee naar Oudewater, maar ook de Oudewaterse verenigingen dragen hun steentje bij aan het sportfeest. Zo is Richard Proost aanwezig met zijn judoka’s en Schaats- en Skeelervereniging Oudewater legt in samenwerking met de KNSB een Kids Skatepark aan in de Leeuweringerstraat. In dit verkeersparcours komen de kinderen obstakels tegen die ze in het verkeer als inline-skater ook kunnen tegenkomen. Helmen en bescherming zijn verplicht en worden te leen aangeboden, net als skates.
Alle kinderen zijn welkom op het sportfeest. Als ze aan alle spelletjes en sporten hebben meegedaan en hun stempelkaart vol is ontvangen zij een kleine verrassing. Het Olympisch vuur wordt omstreeks 17.00 uur in het centrum van Oudewater verwacht.

Oudervereniging zoekt vers bloedTijdens elke jaarvergadering in oktober wordt de samenstelling van de Oudervereniging ververst. Ook voor de komende jaarvergadering zullen weer een aantal leden de Oudervereniging verlaten. Daarom zijn wij op zoek naar vers bloed. De Oudervereniging organiseert samen met de leerkrachten de speciale activiteiten voor onze kinderen op school zoals Kamp, Sinterklaas en Kerst. Wie van u wil zich hier ook voor inzetten? U bent van harte welkom om eerst eens bij een vergadering de sfeer te proeven. U kunt natuurlijk ook een van de huidige leden aanschieten en bij hen wat meer informatie over de activiteiten inwinnen.

Bent u nu al enthousiast en wilt u zich aanmelden dan kan dat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Oudervereniging

De strandballen worden opgeblazenKinderen klaar…juf klaar…camera klaar….muziek klaar…?
Dan kan de lipdub starten in drie..twee…één; START!
Het maken van een lipdub is leuk, het opnemen is wat bewerkelijker. Er hoeft maar een van bovengenoemde componenten niet klaar te staan of het niet te doen en de lipdub moet weer geheel opnieuw worden opgenomen. Maar bij groep 4 werd de lipdub in slechts een aantal oefensessies en drie ‘takes’ opgenomen.

Juf Caroline had enkele weken geleden het idee opgevat om met de kinderen van groep 4 een lipdub te maken. Makkelijk gezegd…makkelijk gedaan; de kinderen van groep 4 zaten vol ideeën en ontpopten zich als ware acteurs en actrices inclusief bijbehorend zangtalent. Na veelvuldig het liedje te hebben beluisterd en gezongen in de klas werden de ideeën voor de lipdub verzameld en werden thuis de kasten overhoop gehaald. Zwembandjes, parasols, koelboxen, de Nederlandse vlag (die gebruikt werd als Franse vlag) en talloze opblaasballen en –bandjes. Dylan zette zijn vader aan het werk voor het maken van een houten zon en denkwolk, de koffertjes die hoorde bij het kinderfeestje van Britt Sleeuwenhoek werden thuis weer opgezocht en meegenomen…binnen een paar dagen leek het wel of niet groep 8, maar groep 4 een ware musical zou gaan opvoeren.

En vrijdag was het dan eindelijk zover. Het leerplein was leeg die dag, omdat de kleuters op kamp of vrij waren, de kleuters van Klavertje Vier werden vriendelijk verzocht de zandbak te verlaten en de spullen werden verspreid over de hele benedenverdieping, zodat deze op het juiste moment op de juiste plaats zouden zijn. De kinderen waren enthousiast, de juf al even zo enthousiast, de zon liet zich die ochtend precies op het moment van de opnames zien en iedereen wist precies wat hij moest doen.
Helemaal fantastisch groep 4, jullie hebben een grandioos applaus verdiend!

Voorstellingen Jozefschool Musical TheaterDe leerlingen van groep 8 zijn al wekenlang aan het oefenen voor hun eindmusical VERMIST. Deze musical van Benny Vreden Kinderproducties wordt maar liefst vier keer opgevoerd in het speellokaal van onze school.
Op maandag 15 juli en dinsdag 16 juli treden de sterren van groep 8 op om 10.00 uur voor achtereenvolgens de groepen 1 A, 2 C, 4 en 6 en de groepen 1/2 B, 3, 5 en 7. Op maandagavond 15 juli wordt VERMIST om 19.30 uur opgevoerd als familievoorstelling. Alle leerlingen van groep 8 hebben voor deze voorstelling kaartjes ontvangen. Met deze kaartjes kunnen zij hun eigen gasten uitnodigen. Op dinsdagavond 16 juli om 19.30 uur wordt de afscheidsavond gehouden. Op deze avond zijn de ouders van groep 8 te gast.

Korte inhoud van VERMIST:
Eindelijk is het dan zover; BUURTPOP, hét jaarlijks terugkerende popfestival gaat beginnen. Allerlei veelbelovende bands zullen optreden. Zoals elk jaar wordt het festival groots afgesloten met een fantastisch optreden door de hoofdact, die tot het laatst toe zorgvuldig geheim wordt gehouden.
Maar dan blijkt deze belangrijke groep Vermist te zijn! Door de landelijke netwerkstoring is er geen enkel contact mogelijk. Paniek bij de organisatie maar een geluk voor buurman en buurvrouw Derks, die al jarenlang actie voert tegen het lawaaierige festival voor zijn deur. Zonder hoofdact kan het festival net zo goed worden afgeblazen, vindt hij.
Ondertussen worden op het festivalterrein de laatste puntjes op de i gezet. Fleur en stagiaire Liv, die alle bezoekers van drinken zal voorzien checkt haar watertank en Caro en Rikkie, de toiletdames die juist voor de ‘afwatering’ zorgen, frissen het toilet nog wat op. De beveiliging en organisatie maken nog een laatste inspectieronde over het terrein.
Dan arriveren de festivalgangers. Piet en Nel Poldermans, een ouder echtpaar dat elkaar 30 jaar geleden op het allereerste BUURTPOP heeft leren kennen, de festival-fashionista’s Kate, Amber en Tess, de stille maar muzikale Luuk en natuurlijk alle fans …

Laatste schoolweek groep 8
Het wordt voor de leerlingen van juf Marieke en juf Ria hard werken in de laatste schoolweek. In verband met de vele musicaloptredens zijn de schooltijden op maandag 15 juli en dinsdag 16 juli zoals normaal. Op woensdag 17 juli begint hun schooldag om 9.30 uur. Die dag wordt het ‘JOZEFSCHOOL MUSICAL THEATER’ weer omgebouwd tot speellokaal. Op donderdag 18 juli nemen we afscheid van groep 8. Deze laatste schooldag begint voor hen om 10.00 uur. Om half elf zwaaien we de groep achters definitief uit.