De nieuwe groep 3Donderdagmiddag 18 juli stonden de kinderen van groep 2 stijf van spanning.
Vanmiddag mochten zij via de glijbaan de kleuteringang verlaten om vervolgens rechtstreeks de armen van juf Petra en meester Martin in te springen.
De weergoden werkten goed mee en het werd dan ook een middag om nooit meer te vergeten. Eindelijk naar groep 3!

Wij wensen alle kinderen heel veel succes en plezier in groep 3.

FaraoVrijdag 5 juli was een spannende dag voor de oudste kleuters. Zij mochten deze dag voor het eerst naar het kamphuis in de Soesterduinen.
Een beetje gespannen, maar vol goede zin vertrokken we richting Soest. Het weer liet zich van zijn beste kant zien. Na het spellencircuit en het eten van overheerlijke pannenkoeken konden de lange broeken dan ook verruild worden voor de kortere versie. De kinderen waren helemaal klaar voor een flinke speurtocht.
Bij terugkomst kon iedereen genieten van een heerlijk ijsje en een lekker stukje kaas. De tijd vloog voorbij en het was opschieten geblazen om nog even op de zandvlakte te kunnen spelen. Lekker rennen en rollen van de zandduinen, een partijtje voetbal in het mulle zand en natuurlijk diepe kuilen graven waren favoriete bezigheden.
Helaas was het veel te snel tijd om naar huis te gaan.
Maar er is goed nieuws voor de oudste kleuters: volgend jaar mogen ze een nachtje blijven slapen.

Nijntje gaat overvliegenHet schooljaar loopt ten einde en de oudste kleuters zijn er helemaal klaar voor om naar groep 3 te gaan. Ze weten nu al te vertellen hoe ze van de glijbaan naar buiten glijden en hoe ze dan weer over de bank in de armen van juf Petra of meester Martin zullen springen.
Op donderdag 18 juli gaat het dan eindelijk echt gebeuren: de oudste kleuters vliegen over naar groep 3. Natuurlijk bent u van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Om stipt 14.00 uur glijden de kinderen via de ingang van groep 1/2 naar buiten en springen ze door de ingang van groep 3/4 weer naar binnen. Wij verzoeken u vriendelijk om achter de banken plaats te nemen. U mag zelf natuurlijk foto’s maken, maar ook wij zullen van ieder kind een foto maken en het hele spektakel wordt uiteraard ook gefilmd. Als alle kinderen binnen zijn blijven ze de rest van de middag in groep 3. De leerkrachten willen tijdens het overvliegen graag kennismaken met de kinderen. Ze hebben hier niet zo heel veel tijd voor. Wij willen u dan ook vragen om niet voor de ramen te gaan staan of mee naar binnen te lopen. Op de eerste schooldag mag u uiteraard best even een foto komen schieten.

Een faraoEen week lang schoolkamp met als thema dit jaar: Het geheim van de Farao.
Groep 1 vertrok niet naar Soest maar verbleef een dagje op de kampeerboerderij van de familie Mulder. Daar werden we gastvrij ontvangen en konden we gebruik maken van de vele ruimtes in de boerderij zelf want het weer liet ons een beetje in de steek die dag.
Vol spanning keken de kinderen naar een toneelstuk waarin het goud van de Farao door twee knechten werd gestolen met hulp van alle kinderen. De Farao dacht het goud terug te vinden achter in het weiland en nam alle kinderen mee voor een wandeling en dit leverde leuke beelden op van wegduikende kleuters in het hoge gras.
Daarna genoten ze allemaal van de diverse spelletjes rond het thema en werden er vele piramides gebouwd. In de grote zandberg werd menig goudklomp verstopt en weer opgegraven, ze konden er geen genoeg van krijgen.

Wij hebben er een vriendje bijIn de maand juni:
Lieke Rietveld, geboortedatum: 28 juni 2009

In de maand juli:
Jill Burger, geboortedatum: 3 juli 2009

Melvin moedigt zijn vader aanHenry Honing, de vader van Wesley en Melvin, deed vandaag mee aan de handbikerace in het Oostenrijkse Kaunertal.
Onderweg werd hij aangemoedigd door zijn familie. Wesley en Melvin hadden de spandoeken meegenomen die de leerlingen van de groepen 5 en 1/2 B voor Henry hadden gemaakt.
Mede dankzij de vele aanmoedigingen is het Henry gelukt om zijn tocht naar grote hoogte te voltooien. Hij deed er 4 uur en 26 minuten over.
Wat zullen Wilma, Wesley en Melvin trots op hem zijn!

Aandachtig luisteren bij de uitlegMaandag 3 juni zijn we met klas 1/2 B bij de EMTÉ op bezoek geweest.
Dit was naar aanleiding van het project ‘winkel’.
We mochten een kijkje nemen achter het scherm van de flesseninname.
Bij de bakker mochten we even ruiken en kijken bij de grote ovens.
Verder werden we getrakteerd op een stukje vers stokbrood. Nadat de boodschappen waren gedaan, mochten alle kinderen plaatsnemen achter de kassa en drie artikelen scannen.
Met drie volle boodschappentassen, een traktatie en ballonnen van de EMTÉ, gingen we terug naar school.
De voorraadkast van de juf is weer goed aangevuld!

Allemaal oranjeVrijdag 26 april waren de koningsspelen. Samen met Klavertje Vier begonnen we de ochtend met een bewegingsdans "Bewegen is gezond".
Daarna konden de kinderen allerlei spelletjes doen. Gelukkig waren er ook spelletjes binnen want het weer zat niet mee. Zeker voor de groep drie en vier kinderen want die hadden hun spelcircuit allemaal buiten.
Het mocht de pret niet drukken. Na afloop kregen alle kinderen een ijsje en een oorkonde. De dag werd afgesloten met een "koningslunch".
Moe maar voldaan gingen de kinderen naar huis.