Een faraoEen week lang schoolkamp met als thema dit jaar: Het geheim van de Farao.
Groep 1 vertrok niet naar Soest maar verbleef een dagje op de kampeerboerderij van de familie Mulder. Daar werden we gastvrij ontvangen en konden we gebruik maken van de vele ruimtes in de boerderij zelf want het weer liet ons een beetje in de steek die dag.
Vol spanning keken de kinderen naar een toneelstuk waarin het goud van de Farao door twee knechten werd gestolen met hulp van alle kinderen. De Farao dacht het goud terug te vinden achter in het weiland en nam alle kinderen mee voor een wandeling en dit leverde leuke beelden op van wegduikende kleuters in het hoge gras.
Daarna genoten ze allemaal van de diverse spelletjes rond het thema en werden er vele piramides gebouwd. In de grote zandberg werd menig goudklomp verstopt en weer opgegraven, ze konden er geen genoeg van krijgen.  

Achter de kassaWe begonnen met het maken van een groentewinkel. Veel groenten en fruit werd er door de kinderen zelf meegebracht en het winkeltje spelen was favoriet.
Daarna veranderde de winkel in een broodjeszaak waar ook kaas etc. te koop was.

Na veel oefenen in de klas gingen we op vrijdag 31 mei met drie grote tassen en een goed gevulde portemonnee naar de EMTÉ. Het boodschappenlijstje werd gepakt en we gingen op zoek naar de boodschappen. We mochten allemaal kijken hoe de flessen in de machine gingen, bij de slager mochten we achter de toonbank kijken en bij de broodafdeling kregen we allemaal een stukje stokbrood. Met ons mandje met boodschappen gingen we naar de kassa. Daar mochten alle kinderen drie artikelen scannen en kregen we een ballon en iets lekkers mee voor onderweg.
Een fantastische ervaring, zo met elkaar boodschappen doen!

Allemaal oranjeVrijdag 26 april waren de koningsspelen. Samen met Klavertje Vier begonnen we de ochtend met een bewegingsdans "Bewegen is gezond".
Daarna konden de kinderen allerlei spelletjes doen. Gelukkig waren er ook spelletjes binnen want het weer zat niet mee. Zeker voor de groep drie en vier kinderen want die hadden hun spelcircuit allemaal buiten.
Het mocht de pret niet drukken. Na afloop kregen alle kinderen een ijsje en een oorkonde. De dag werd afgesloten met een "koningslunch".
Moe maar voldaan gingen de kinderen naar huis.

Rijden op de tractor met Joris z’n vaderOp woensdag 24 april zijn wij met de groep op bezoek geweest bij de familie Blom. Joris was apetrots dat de hele klas bij hem thuis kwam kijken!
Wat hebben alle kinderen genoten van dit uitstapje. De melkrobot maakte veel indruk. Het rijden op de tractor met Joris z’n vader was een veel besproken onderwerp.
Het weer was fantastisch en het vrij spelen in de tuin van Veldzicht een ware ontdekking!
Een bijzondere ervaring voor alle kinderen.

Wij hebben er een vriendje bijIn de maand maart:
Jop Kenbeek, geboortedatum: 10 maart 2009
Evy Graveland, geboortedatum: 10 maart 2009

In de maand april:
Tijn Schoonderwoerd, geboortedatum: 4 april 2009
Jason Ockhuisen, geboortedatum: 14 april 2009
Millan Mulder, geboortedatum: 18 april 2009

Vrolijke gezichtjes in de dierentuin ...Dit jaar ging het cultureel uitstapje naar dierentuin Blijdorp.
Het uitstapje sloot perfect aan bij het project waar we in de kleuterklassen mee bezig waren ‘dieren’. In Blijdorp was ook een baby neushoorntje geboren. Aan de hand van een speurtocht hebben de kinderen veel geleerd over het kleine beestje en zijn moeder. Toen we nog tijd over hadden konden we nog vele andere mooie dieren bewonderen. De dag vloog voorbij en we hebben het super naar ons zin gehad.

Project dierenDe foto’s van ons uitstapje naar Blijdorp heeft u natuurlijk allemaal al bewonderd op de website, maar in de voorafgaande weken hebben we uitgebreid stil gestaan bij het thema Dieren.
In de kring, tijdens de werkles en bij het spel in de hoeken waren we steeds gericht met het thema dieren bezig. Hoe bouw je nu een hok voor giraffen, hoe hoog moeten de muren voor leeuwen nu zijn?
We gingen met de hele groep naar het huis van Isa om te kijken naar haar poes en het bijzondere kattenluikje! Voor deze groep jongsten was dit een geweldig leerzaam thema waar ze veel van hebben opgestoken, maar het bezoek aan Blijdorp heeft toch wel de meeste indruk op ze gemaakt!

PalmpasenDe vastentijd is weer aangebroken en dat betekent dat Palmpasen ook weer snel voor de deur staat. Natuurlijk versieren wij ook dit jaar weer een palmpaasstok met de kinderen van de groepen 1 t/m 3. Dit jaar doen wij dat op vrijdag 22 maart. Op maandag 18 maart zullen alle kinderen van de groepen 1 t/m 3 drie gekleurde strookjes crêpepapier mee naar huis krijgen, waarmee u de palmpaasstok kunt omwikkelen. De kleur waar u 2 strookjes van krijgt is bedoeld voor onder, de andere kleur gaat er overheen.
In het verleden zagen wij nogal eens kinderen letterlijk slepen met een veel te grote palmpaasstok. Bijna net zo groot als zijzelf en dus veel te zwaar voor de kinderen. Bovendien is het een heel karwei om zo'n enorme stok mooi te versieren. Let u er daarom op dat u de stok niet te groot maakt voor uw kind?
Tot slot willen wij u vragen de omwikkelde stokken op donderdag 21 maart of vrijdag 22 maart in de klas van uw kind in te leveren. Let u er op dat de stok is voorzien van een naam? Op vrijdag 22 maart krijgen alle kinderen hun versierde stok dan weer mee naar huis. Hij is dan bijna helemaal af. Er hoeft thuis alleen nog maar iets lekkers aan gehangen te worden. Het broodhaantje hangen wij er op school vast aan!