Juf Else met Moffel en PierAlle kinderen namen donderdagmiddag 18 juli een kijkje in hun nieuwe klas.
In groep 1/2 C mochten we vanmiddag maar liefst 22 nieuwe leerlingen verwelkomen. Gelukkig hielden we ook nog 2 kinderen, zodat zij iedereen beetje wegwijs kunnen maken.
Om elkaar alvast een beetje te leren kennen, pakte juf Else Moffel en Pier erbij en mocht iedereen zich voorstellen aan deze twee televisiehelden.
Nog even een paar liedjes en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan.
Wij hebben er zin in om er straks weer een gezellig en leerzaam schooljaar van te gaan maken.

De nieuwe groep 3Donderdagmiddag 18 juli stonden de kinderen van groep 2 stijf van spanning.
Vanmiddag mochten zij via de glijbaan de kleuteringang verlaten om vervolgens rechtstreeks de armen van juf Petra en meester Martin in te springen.
De weergoden werkten goed mee en het werd dan ook een middag om nooit meer te vergeten. Eindelijk naar groep 3!

Wij wensen alle kinderen heel veel succes en plezier in groep 3.

Lekker peuterenIets doen wat echt nooit mag van de juf is toch wel heel bijzonder als het dan een keer zelfs moet van de juf.
In de laatste schoolweek mochten de kinderen hun naam van hun stoel af peuteren. Ze konden niet wachten om te beginnen.
Complimenten voor alle kinderen: de stickers gingen maar moeizaam los. Dat betekent dus dat ze er het hele jaar nauwelijks aan gepeuterd hebben!

Juf Lilian met groep 2 CWoensdag 17 juli was juf Lilian voor 't laatst in onze groep. Ze was elke woensdag en donderdag in onze klas.
We zijn deze ochtend naar speeltuin Pinkeltje geweest. Het was prachtig weer en we hebben lekker gespeeld. Op de terugweg zijn we bij juf Else geweest. Zij had nog een lekker ijsje voor iedereen in de diepvries zitten.
Het was een gezellige ochtend.

De jongens met hun treinspoorIn de laatste week van dit schooljaar konden we niet meer op het leerplein spelen. Dit was echter geen enkel probleem. De kleuters pasten zich razendsnel aan.
Lekker spelen met lasey, mobilo, lego en de Kapla is zeker geen straf. Vol overgave bouwden de jongens een treinspoor en een echte trein van de Kapla.
Jammer genoeg kon het niet blijven staan. Daarom maakten we er foto’s van, zodat we het mooie bouwwerk nooit zouden vergeten.

Onlangs kregen we van Irma Slotboom, de moeder van Jesse, nog een leuk filmpje over het boerderijbezoek van woensdag 24 april bij Elif. 
Hieronder kunt u het filmpje bekijken.

FaraoVrijdag 5 juli was een spannende dag voor de oudste kleuters. Zij mochten deze dag voor het eerst naar het kamphuis in de Soesterduinen.
Een beetje gespannen, maar vol goede zin vertrokken we richting Soest. Het weer liet zich van zijn beste kant zien. Na het spellencircuit en het eten van overheerlijke pannenkoeken konden de lange broeken dan ook verruild worden voor de kortere versie. De kinderen waren helemaal klaar voor een flinke speurtocht.
Bij terugkomst kon iedereen genieten van een heerlijk ijsje en een lekker stukje kaas. De tijd vloog voorbij en het was opschieten geblazen om nog even op de zandvlakte te kunnen spelen. Lekker rennen en rollen van de zandduinen, een partijtje voetbal in het mulle zand en natuurlijk diepe kuilen graven waren favoriete bezigheden.
Helaas was het veel te snel tijd om naar huis te gaan.
Maar er is goed nieuws voor de oudste kleuters: volgend jaar mogen ze een nachtje blijven slapen.

Nijntje gaat overvliegenHet schooljaar loopt ten einde en de oudste kleuters zijn er helemaal klaar voor om naar groep 3 te gaan. Ze weten nu al te vertellen hoe ze van de glijbaan naar buiten glijden en hoe ze dan weer over de bank in de armen van juf Petra of meester Martin zullen springen.
Op donderdag 18 juli gaat het dan eindelijk echt gebeuren: de oudste kleuters vliegen over naar groep 3. Natuurlijk bent u van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Om stipt 14.00 uur glijden de kinderen via de ingang van groep 1/2 naar buiten en springen ze door de ingang van groep 3/4 weer naar binnen. Wij verzoeken u vriendelijk om achter de banken plaats te nemen. U mag zelf natuurlijk foto’s maken, maar ook wij zullen van ieder kind een foto maken en het hele spektakel wordt uiteraard ook gefilmd. Als alle kinderen binnen zijn blijven ze de rest van de middag in groep 3. De leerkrachten willen tijdens het overvliegen graag kennismaken met de kinderen. Ze hebben hier niet zo heel veel tijd voor. Wij willen u dan ook vragen om niet voor de ramen te gaan staan of mee naar binnen te lopen. Op de eerste schooldag mag u uiteraard best even een foto komen schieten.

Voetjes boven de grondDe afgelopen weken zijn door de hele school heen de Citotoetsen weer afgenomen. Natuurlijk gingen de kleuters ook weer hard aan het werk en zwoegden ze op de taal- en de rekentoets. Voor groep 2 was het al een beetje echt: zij maakten de toets in het lokaal van groep 3.
Natuurlijk was het best een beetje spannend, maar na afloop bleek iedereen het ‘makkelie’ te hebben gevonden.
Inmiddels voelen de oudste kleuters zich al helemaal thuis in groep 3. Er is slechts een klein probleempje: in de zomervakantie zullen de meeste kleuters nog wel wat extra moeten eten. De meeste voeten raken de grond namelijk nog niet…