Naar groep 3!Donderdag 17 juli, gespannen koppies in het lokaal van groep 1/2 B. Alle oudste kleuters zaten keurig te wachten tot ze eindelijk van de glijbaan groep 2 uit mochten glijden.
Klokslag 14.00 uur was het zo ver. Een plein vol ouders en opa’s en oma’s keken vol trots hoe iedere kleuter naar buiten gleed. Vervolgens verhuisden we met zijn allen naar de deur van groep 3. Alle kleuters kregen een zet van hun oude leerkracht en met een flinke aanloop sprongen zij letterlijk de armen van hun nieuwe juf of meester in.
Nog heel even konden ze daarna een kijkje nemen in het nieuwe lokaal, maar helaas was het alweer veel te snel tijd om weer naar huis te gaan.
Nog 6 weken wachten en dan mogen ze iedere dag om te gaan leren lezen, rekenen en schrijven.
Allemaal veel succes en heel veel plezier in groep 3!

Kelly tussen 'haar' kinderenNa dit super gezellige jaar was het dan vandaag toch echt tijd om afscheid te nemen als juf van deze leuke klas!
Ik heb met veel plezier dit jaar in deze klas gestaan. Wat zijn deze kinderen toch lief voor elkaar en wat willen ze toch graag nieuwe dingen leren.
Mede dankzij hen heb ik mijn diploma weten te bemachtigen. Ik wil de kinderen, de ouders en mijn collega’s ontzettend bedanken, zonder jullie had ik het niet gekund!
Maar nu is het dan toch echt tijd voor vakantie. Ik wens de kinderen veel succes en plezier toe in het volgende schooljaar.

Kelly Oostendorp

Heerlijk vrij spelen in speeltuin de ReusVrijdag 20 juni was de eerste dag van Schoolkamp 2014: Op avontuur bij de Sokoké stam.

De jongste kleuters kwamen om half negen op school en gingen meteen aan de slag. Nico van Asdonck gaf de kinderen een workshop djembé trommelen.
Daarna gingen we in optocht naar speeltuin de Reus met de zelfgemaakte trommels. Wat een kleurrijk gezicht.
De medicijnvrouw vertelde ons van de zieke tijger en door het eten van de meegebrachte kruiden werd de tijger snel weer beter. De kleuters gingen daarna heerlijk vrij spelen en genoten van de lekkere broodjes.
Na het zingen van een Afrikaans lied en het eten van een banaan liepen we weer terug naar school. Op de speelplaats werd onze kampdag uitgeblazen.

De foto’s laten nog meer details van deze dag zien. Veel kijkplezier.

Een gymzaal vol kleuters in bruine en groene kledingWoensdagochtend 28 mei kwamen om half negen alle kleuters in bruine en groene kleding de klassen binnen gedruppeld.
Iedereen had er zin in want drie docenten van theater Het Klooster uit Woerden zouden die ochtend diverse workshops gaan geven.
Het prachtige prentenboek ‘Wij gaan op berenjacht’ was het uitgangspunt van deze ochtend.
Caty Wijnands, de dansdocente, vertrok met een groepje kleuters naar De Eiber. Het was heerlijk om te zien hoe iedereen op muziek probeerde te dansen als bewegende grassprieten, hoge golven of als een grote roofvogel.
Melde van Dijk, de muziekdocente, liet met behulp van  kleine instrumenten de kleuters ervaren welk geluid nu precies past bij ruisende bomen of kabbelend water. Ze leerden ook op haar teken te beginnen en te stoppen, op zich al een hele kunst!
Arieke Luikinga las het prentenboek voor en de kleuters probeerden op eigen wijze het verhaal uit te beelden.
Aan het einde van de ochtend werden de drie onderdelen met elkaar verweven en werd het geheel een mooie presentatie.
Veel ouders en belangstellenden keken toe vanaf een overvolle tribune en genoten van alle kleuters die op Berenjacht gingen!

Met z'n allen de was ophangen!Schoon helder water stond er in diverse bakken op de tafel, maar was dat ook zo?
De kleuters lagen bijna in de bak met slootwater, kijkend naar alle beestje die er in rond zwommen. Nee, dat was wel duidelijk, dat water werd natuurlijk niet geproefd. Drie kleuters mochten het water van dichtbij bekijken. Er aan ruiken en proeven! Wat een gekke bekken werden er getrokken toen ze ontdekten dat het water uit de zee kwam.
Water is een geweldig onderwerp om mee aan de slag te gaan. Waar is er allemaal water te vinden in het huis en waar blijft dat?
Tijdens de werkles kwamen de kleuters erachter wat er nu blijft drijven en wat er gaat zinken. Wie wast er nog weleens af met een borstel en een afwasteil? Ontdekken op welke manieren je handdoeken aan de waslijn kunt hangen. Hoeveel knijpers heb je dan nodig? En met hulp van water een liedje kunnen spelen is natuurlijk helemaal fantastisch.
We hebben weer veel leermomenten beleefd aan het project water!

Wij hebben er een vriendje bijIn de maand mei:

Melle van Baaren, geboortedatum: 21-05-2010
Julia Goudriaan, geboortedatum: 26-05-2010

Wij gaan op berenjachtWij gaan op berenjacht. We gaan een hele grote vangen. Het is een prachtige dag. Wij zijn niet bang!
Op woensdag 28 mei komen, in het kader van het culturele tientje, docenten van Het Klooster op school!
Alle kleuters krijgen die ochtend een workshop dans, zang of toneel. We gaan aan de slag met het avontuur uit het prentenboek “Wij gaan op berenjacht.”
We spelen, dansen en zingen en als afsluiting van deze ochtend nodigen we de ouders uit om te komen kijken naar de presentatie.
Wanneer: Woensdag 28 mei
Aanvang: om 11.30 uur in De Eiber
Duur: ongeveer 20 minuten
Docenten: Caty Wijnands   – dansdocent
                Melde van Dijk   – muziekdocent
                Arieke Luikinga  – theaterdocent

We zouden het leuk vinden als alle kinderen groene en bruine kleren aan doen; klaar om op avontuur te gaan! En we zoeken nog grote lakens voor bij de presentatie. Mocht u nog een laken (liefst wit) hebben die we mogen gebruiken bij de presentatie, dan mag u die meegeven aan uw zoon of dochter op 28 mei.

Wij verheugen ons op deze dag!
Tot 28 mei!

Vriendelijke groeten,
Melde, Caty en Arieke van Het Klooster Woerden

Wij hebben er een vriendje bijIn de maand april:

Jahmaima Slijger, geboortedatum: 02-04-2010
Lasse Vink, geboortedatum: 06-04-2010
Bram Proper, geboortedatum: 20-04-2010

Het welbekende spijkerpoepen!Op vrijdag 25 april 2014 hebben wij (Sharita van Ingen en Kelly Oostendorp) voor de kleuters een spelletjes ochtend georganiseerd naar aanleiding van de koningsspelen.
Binnen en buiten waren er spelletjes te vinden. Zo was er bijvoorbeeld spijkerpoepen, kronen maken, spekkies happen en ring werpen.
De kinderen mochten vrij rondlopen en mochten alle spelletjes langs.
Naar ons idee hebben de kinderen zich super vermaakt mede dankzij de leerlingen uit groep 7.
Jongens en meiden van groep 7 BEDANKT!