Naar groep 3!Donderdag 17 juli, gespannen koppies in het lokaal van groep 1/2 B. Alle oudste kleuters zaten keurig te wachten tot ze eindelijk van de glijbaan groep 2 uit mochten glijden.
Klokslag 14.00 uur was het zo ver. Een plein vol ouders en opa’s en oma’s keken vol trots hoe iedere kleuter naar buiten gleed. Vervolgens verhuisden we met zijn allen naar de deur van groep 3. Alle kleuters kregen een zet van hun oude leerkracht en met een flinke aanloop sprongen zij letterlijk de armen van hun nieuwe juf of meester in.
Nog heel even konden ze daarna een kijkje nemen in het nieuwe lokaal, maar helaas was het alweer veel te snel tijd om weer naar huis te gaan.
Nog 6 weken wachten en dan mogen ze iedere dag om te gaan leren lezen, rekenen en schrijven.
Allemaal veel succes en heel veel plezier in groep 3!

Heerlijk spelen in PinkeltjeNa een super leuk jaar was het vandaag (11 juli) toch echt tijd om afscheid te nemen van de kinderen van groep 1/2 B.
Ik heb het super naar mijn zin gehad dit jaar en ga dan ook alle kinderen missen! Op mijn laatste dag zijn we met elkaar naar speeltuin Pinkeltje geweest.
De kinderen hebben het daar erg naar hun zin gehad. Nu is het toch echt tijd voor vakantie.

Lieve kinderen van groep 1/2 B, heel veel plezier en succes volgend jaar in jullie nieuwe klas.

Liefs (juf) Sharita

Heerlijk vrij spelen in speeltuin de ReusVrijdag 20 juni was de eerste dag van Schoolkamp 2014: Op avontuur bij de Sokoké stam.

De jongste kleuters kwamen om half negen op school en gingen meteen aan de slag. Nico van Asdonck gaf de kinderen een workshop djembé trommelen.
Daarna gingen we in optocht naar speeltuin de Reus met de zelfgemaakte trommels. Wat een kleurrijk gezicht.
De medicijnvrouw vertelde ons van de zieke tijger en door het eten van de meegebrachte kruiden werd de tijger snel weer beter. De kleuters gingen daarna heerlijk vrij spelen en genoten van de lekkere broodjes.
Na het zingen van een Afrikaans lied en het eten van een banaan liepen we weer terug naar school. Op de speelplaats werd onze kampdag uitgeblazen.

De foto’s laten nog meer details van deze dag zien. Veel kijkplezier.

Wij hebben er een vriendje bijIn de maand juni:

Iwan Boere, geboortedatum: 1 juni 2010
Anouk Treur, geboortedatum: 10 juni 2010
Huub Sluis, geboortedatum: 12 juni 2010

Een gymzaal vol kleuters in bruine en groene kledingWoensdagochtend 28 mei kwamen om half negen alle kleuters in bruine en groene kleding de klassen binnen gedruppeld.
Iedereen had er zin in want drie docenten van theater Het Klooster uit Woerden zouden die ochtend diverse workshops gaan geven.
Het prachtige prentenboek ‘Wij gaan op berenjacht’ was het uitgangspunt van deze ochtend.
Caty Wijnands, de dansdocente, vertrok met een groepje kleuters naar De Eiber. Het was heerlijk om te zien hoe iedereen op muziek probeerde te dansen als bewegende grassprieten, hoge golven of als een grote roofvogel.
Melde van Dijk, de muziekdocente, liet met behulp van  kleine instrumenten de kleuters ervaren welk geluid nu precies past bij ruisende bomen of kabbelend water. Ze leerden ook op haar teken te beginnen en te stoppen, op zich al een hele kunst!
Arieke Luikinga las het prentenboek voor en de kleuters probeerden op eigen wijze het verhaal uit te beelden.
Aan het einde van de ochtend werden de drie onderdelen met elkaar verweven en werd het geheel een mooie presentatie.
Veel ouders en belangstellenden keken toe vanaf een overvolle tribune en genoten van alle kleuters die op Berenjacht gingen!

Wij gaan op berenjachtWij gaan op berenjacht. We gaan een hele grote vangen. Het is een prachtige dag. Wij zijn niet bang!
Op woensdag 28 mei komen, in het kader van het culturele tientje, docenten van Het Klooster op school!
Alle kleuters krijgen die ochtend een workshop dans, zang of toneel. We gaan aan de slag met het avontuur uit het prentenboek “Wij gaan op berenjacht.”
We spelen, dansen en zingen en als afsluiting van deze ochtend nodigen we de ouders uit om te komen kijken naar de presentatie.
Wanneer: Woensdag 28 mei
Aanvang: om 11.30 uur in De Eiber
Duur: ongeveer 20 minuten
Docenten: Caty Wijnands   – dansdocent
                Melde van Dijk   – muziekdocent
                Arieke Luikinga  – theaterdocent

We zouden het leuk vinden als alle kinderen groene en bruine kleren aan doen; klaar om op avontuur te gaan! En we zoeken nog grote lakens voor bij de presentatie. Mocht u nog een laken (liefst wit) hebben die we mogen gebruiken bij de presentatie, dan mag u die meegeven aan uw zoon of dochter op 28 mei.

Wij verheugen ons op deze dag!
Tot 28 mei!

Vriendelijke groeten,
Melde, Caty en Arieke van Het Klooster Woerden

Het welbekende spijkerpoepen!Op vrijdag 25 april 2014 hebben wij (Sharita van Ingen en Kelly Oostendorp) voor de kleuters een spelletjes ochtend georganiseerd naar aanleiding van de koningsspelen.
Binnen en buiten waren er spelletjes te vinden. Zo was er bijvoorbeeld spijkerpoepen, kronen maken, spekkies happen en ring werpen.
De kinderen mochten vrij rondlopen en mochten alle spelletjes langs.
Naar ons idee hebben de kinderen zich super vermaakt mede dankzij de leerlingen uit groep 7.
Jongens en meiden van groep 7 BEDANKT!

Het leplam krijgt de flesWij hebben het geluk gehad dat we al een lammetje mochten verwelkomen in de klas.
Joris uit groep 1/2 B woont op de boerderij en heeft veel boerderijdieren thuis, waaronder een leplammetje. Het lammetje wordt flink verwend met de fles en alle aandacht die hij thuis krijgt.
Op school heeft het leplammetje ook flink wat aandacht gekregen. Iedereen wilde het lammetje even aaien. Het leek wel een hondje zo aan de riem. De kinderen vonden het erg leuk.
Donderdag 17 april staat er weer een verrassing op ze te wachten vanuit de boerderij!