Naar groep 3!Donderdag 17 juli, gespannen koppies in het lokaal van groep 1/2 B. Alle oudste kleuters zaten keurig te wachten tot ze eindelijk van de glijbaan groep 2 uit mochten glijden.
Klokslag 14.00 uur was het zo ver. Een plein vol ouders en opa’s en oma’s keken vol trots hoe iedere kleuter naar buiten gleed. Vervolgens verhuisden we met zijn allen naar de deur van groep 3. Alle kleuters kregen een zet van hun oude leerkracht en met een flinke aanloop sprongen zij letterlijk de armen van hun nieuwe juf of meester in.
Nog heel even konden ze daarna een kijkje nemen in het nieuwe lokaal, maar helaas was het alweer veel te snel tijd om weer naar huis te gaan.
Nog 6 weken wachten en dan mogen ze iedere dag om te gaan leren lezen, rekenen en schrijven.
Allemaal veel succes en heel veel plezier in groep 3!

Lekker kledderen met het waterIn de een na laatste schoolweek moest er al flink gepoetst worden op het leerplein, zodat alles tijdig aan kant was voor de musical van groep 8.
De kinderen hielpen enthousiast mee. Vooral de naamstickers van de stoelen afpeuteren blijkt ieder jaar weer een geliefde klus te zijn. Met hulp van vele moeders (waarvoor onze hartelijke dank!) was het leerplein zo schoon en aan kant.
Na 2 dagen binnen zitten vanwege de regen, scheen donderdag eindelijk weer de zon en konden we weer heerlijk buiten spelen. Bij de zandbak was een enorme plas ontstaan door een verstopte put. Voor de kleuters was dit uiteraard geweldig om in te spelen met het warme weer. Het leerplein was nu schoon, maar ongetwijfeld konden de kinderen na dit gekledder zelf ook wel een poetsbeurt gebruiken!

Juf, wil je dit blaadje even kopiëren?In de laatste schoolweek valt er niet meer zo veel te kiezen voor de kinderen van groep 1/2 C.
Spelen en werken kan niet meer op het leerplein, maar met wat Kapla, Lasey en Mobilo vermaken de kinderen zich in ons lokaal gelukkig ook uitstekend. Ook tekenen is nog een van de favoriete bezigheden. De witte blaadjes vinden dan ook gretig aftrek.
Marit was gelukkig zo netjes om even te melden dat ze het laatste blaadje pakte. Keurig kwam ze met een leeg wit blaadje in haar hand vragen: “Juf, wil je dit blaadje even kopiëren? De witte blaadjes zijn namelijk op!”

Heerlijk vrij spelen in speeltuin de ReusVrijdag 20 juni was de eerste dag van Schoolkamp 2014: Op avontuur bij de Sokoké stam.

De jongste kleuters kwamen om half negen op school en gingen meteen aan de slag. Nico van Asdonck gaf de kinderen een workshop djembé trommelen.
Daarna gingen we in optocht naar speeltuin de Reus met de zelfgemaakte trommels. Wat een kleurrijk gezicht.
De medicijnvrouw vertelde ons van de zieke tijger en door het eten van de meegebrachte kruiden werd de tijger snel weer beter. De kleuters gingen daarna heerlijk vrij spelen en genoten van de lekkere broodjes.
Na het zingen van een Afrikaans lied en het eten van een banaan liepen we weer terug naar school. Op de speelplaats werd onze kampdag uitgeblazen.

De foto’s laten nog meer details van deze dag zien. Veel kijkplezier.

Juf Linda leek wel jarigIn februari begon Linda van Achthoven aan haar vierdejaarsstage bij ons in de groep.
Sinds die tijd gebeurde het steeds vaker dat Linda alleen voor de groep stond en Nicolette en Else zich op het kantoor terugtrokken.
Vrijdag 6 juni was de laatste stagedag van Linda. In de praktijk heeft zij laten zien dat ze er klaar voor is om zelfstandig voor een groep te kunnen staan. Linda zal nu alleen nog een paar toetsen moeten maken en dan heeft zij het felbegeerde papiertje in handen.
Uiteraard lieten wij Linda niet zo maar gaan. Linda kreeg een mooi aandenken aan de groep en veel kinderen brachten ook nog een klein cadeautje voor haar mee. Linda leek wel jarig!
Nadat alles uitgepakt was vertrok de hele groep naar Pinkeltje om daar lekker te spelen en te picknicken.
Weer terug op school mochten de kleuters nog cakejes versieren en daarna was het echt tijd om afscheid te nemen.
Juf Linda, bedankt voor de leuke tijd en heel veel succes in de toekomst!

De schrijfster maakt samen met de kinderen diverse tekeningenMaandagmorgen 2 juni bracht Charlotte Dematons een bezoek aan onze groep. Charlotte is de schrijfster van het boek ‘Ga je mee?’. Enkele maanden geleden lazen wij dit prachtige, soms wat spannende prentenboek al voor in de klas.
Het boek gaat over een klein jongetje die voor zijn moeder appels moet gaan halen. Hij loopt door zijn grote achtertuin en verzint een prachtig fantasieverhaal over een reus, een draak, een beer en piraten.
In de speelzaal had de schrijfster grote tekenvellen aan de wand gehangen en samen met de kinderen maakte ze daar in een handomdraai diverse tekeningen van. Als afsluiting vertelde Charlotte Dematons nogmaals het verhaal 'Ga je Mee?'.
De kleuters genoten van haar manier van vertellen en dit was voor iedereen een bijzondere ervaring.

Een gymzaal vol kleuters in bruine en groene kledingWoensdagochtend 28 mei kwamen om half negen alle kleuters in bruine en groene kleding de klassen binnen gedruppeld.
Iedereen had er zin in want drie docenten van theater Het Klooster uit Woerden zouden die ochtend diverse workshops gaan geven.
Het prachtige prentenboek ‘Wij gaan op berenjacht’ was het uitgangspunt van deze ochtend.
Caty Wijnands, de dansdocente, vertrok met een groepje kleuters naar De Eiber. Het was heerlijk om te zien hoe iedereen op muziek probeerde te dansen als bewegende grassprieten, hoge golven of als een grote roofvogel.
Melde van Dijk, de muziekdocente, liet met behulp van  kleine instrumenten de kleuters ervaren welk geluid nu precies past bij ruisende bomen of kabbelend water. Ze leerden ook op haar teken te beginnen en te stoppen, op zich al een hele kunst!
Arieke Luikinga las het prentenboek voor en de kleuters probeerden op eigen wijze het verhaal uit te beelden.
Aan het einde van de ochtend werden de drie onderdelen met elkaar verweven en werd het geheel een mooie presentatie.
Veel ouders en belangstellenden keken toe vanaf een overvolle tribune en genoten van alle kleuters die op Berenjacht gingen!

Wij gaan op berenjachtWij gaan op berenjacht. We gaan een hele grote vangen. Het is een prachtige dag. Wij zijn niet bang!
Op woensdag 28 mei komen, in het kader van het culturele tientje, docenten van Het Klooster op school!
Alle kleuters krijgen die ochtend een workshop dans, zang of toneel. We gaan aan de slag met het avontuur uit het prentenboek “Wij gaan op berenjacht.”
We spelen, dansen en zingen en als afsluiting van deze ochtend nodigen we de ouders uit om te komen kijken naar de presentatie.
Wanneer: Woensdag 28 mei
Aanvang: om 11.30 uur in De Eiber
Duur: ongeveer 20 minuten
Docenten: Caty Wijnands   – dansdocent
                Melde van Dijk   – muziekdocent
                Arieke Luikinga  – theaterdocent

We zouden het leuk vinden als alle kinderen groene en bruine kleren aan doen; klaar om op avontuur te gaan! En we zoeken nog grote lakens voor bij de presentatie. Mocht u nog een laken (liefst wit) hebben die we mogen gebruiken bij de presentatie, dan mag u die meegeven aan uw zoon of dochter op 28 mei.

Wij verheugen ons op deze dag!
Tot 28 mei!

Vriendelijke groeten,
Melde, Caty en Arieke van Het Klooster Woerden

Het welbekende spijkerpoepen!Op vrijdag 25 april 2014 hebben wij (Sharita van Ingen en Kelly Oostendorp) voor de kleuters een spelletjes ochtend georganiseerd naar aanleiding van de koningsspelen.
Binnen en buiten waren er spelletjes te vinden. Zo was er bijvoorbeeld spijkerpoepen, kronen maken, spekkies happen en ring werpen.
De kinderen mochten vrij rondlopen en mochten alle spelletjes langs.
Naar ons idee hebben de kinderen zich super vermaakt mede dankzij de leerlingen uit groep 7.
Jongens en meiden van groep 7 BEDANKT!