Een dikke zoen voor juf BabetteAfgelopen week was juf Babette voor het laatst bij ons in de klas. Het hele jaar was ze twee en later drie dagen in de klas om ons bij van alles te helpen. Zo rekende ze met kleine groepjes kinderen, deed Flits op de computer en hielp de juf met nakijken, spullen klaarzetten etc.
In de klas knutselden we voor haar ‘groep 4-thee’ zodat ze thuis, bij het drinken van een kopje thee nog eens aan ons terug kan denken. Ieder kind heeft voor haar een boodschap op een theezakje gezet en aan de theezakjes bungelde van ieder kind een foto. Ook gaven we ‘een dikke zoen’ voor juf Babette. De kinderen maakten allemaal een knip-en-plak-poppetje van zichzelf en als mond werd een lippenstiftkus gezet. Het zag er vrolijk uit!
Juf Babette werd erg verwend door de kinderen met cadeautjes en tekeningen.
Maar de kinderen werden ook verwend met een afscheidscadeautje. We speelden een quiz op de iPad, deden een leuke estafette buiten en er was van alles te snoepen.
Ook langs deze weg; Juf Babette, bedankt voor alles!

Druk met spellingkronkelsZo aan het eind van het jaar valt het niet altijd mee om de leerlingen nog te motiveren voor een lesje spelling.
Het boek is uit, de toetsen zijn geweest…, tijd om spelling met een ander sausje op te dienen!
Zo werd enkele jaren geleden ‘spellingkronkels’ bedacht door de juf. Een spelbord in de vorm van de letter ‘s’, een tiental zinnen met daarin een dicteewoord (door de kinderen bedacht) en zo dicteerden de kinderen zinnen aan elkaar waarbij ze steeds een woord moesten opschrijven en bij goedkeuring van hun maatje weer verder mochten op het spelbord.
De les werd met enthousiasme ontvangen en zonder dat de leerlingen het écht door hebben gehad, werd er zo toch weer een half uur actief aan spelling gewerkt!

Amber geeft 'loomles'Amber hield haar spreekbeurt over ‘loomen’ en wat is er dan leuker om erna met de hele klas te gaan loomen?
Dat gebeurde dan ook. Tassen vol loomspullen stonden de hele ochtend al op de tafel bij het raam te wachten tot het eindelijk zover was. Amber had via Esther van ‘ES&ZO’ bedeltjes en labels gekregen om een mini-workshop te geven aan de klas. Als volleerd workshopleidster volbracht ze deze taak en kon iedereen met een sleutelhanger naar huis. Natuurlijk was er ook nog tijd om de eigen loomcreaties (af) te maken. Het werd een heel gezellige en creatieve ochtend (en ook nog eens goed voor de fijne motoriek!  ;-)).
Een bedankje aan Esther voor de bedels (en de monsterloom die de juf kreeg) en de moeder van Amber die Amber assisteerde bij de workshop!

De groepsfotoEnige weken geleden deden 10 kinderen uit groep 4 hun Eerste Heilige Communie in de Franciscuskerk te Oudewater.
Het was een mooie viering met o.a. een prachtig verhaal over een wonderlijke soepsteen. En het belangrijkste... voor het eerst echt mee mogen doen 'aan tafel bij Jezus' en dus ook een hostie krijgen!
De kinderen hebben er weken naar toe geleefd en waren er in de klas, samen met alle leerlingen van groep 4, maar druk mee. Elke week werd er uit het projectboek gewerkt en ook thuis gingen ze met het project aan de slag.
De pastoor bracht een bezoek aan de klas en op onze beurt bezochten wij hem ook in de kerk, waarin hij van alles vertelde over de kerk en de kinderen hun vragen mochten stellen.
Dank aan allen die ons in de voorbereiding geholpen hebben er een mooie dag van te maken!

Nevin in een priestergewaadGroep 4 bezocht in het kader van de Eerste Heilige Communie de Franciscuskerk te Oudewater.
De pastoor vertelde over de honderd jaar oude kerk, liet zien wat er op het altaar stond en wat een tabernakel nu eigenlijk is. Ook mochten we een kijkje nemen in de kluis, waar bijzondere kelken, lezenaars etc. stonden.
Nevin en Tessa werden gehuld in priestergewaden en de pastoor vertelde hoe er vroeger ter communie werd gegaan.
Al met al een leerzame ochtend in de kerk!
Volgende week wordt er geoefend met de communicantjes in de kerk.
Op zondag 25 mei wordt de Eerste Heilige Communie gevierd. Natuurlijk is iedereen van harte welkom dit feest mee te vieren en de viering in de Franciscuskerk om 10.00 uur bij te wonen.

Wat een heerlijk eten allemaalWat hebben we donderdag gesmuld van het Paasontbijt!
Elk kind had wat meegenomen en zo konden we samen delen van al het lekkers. Wat kunnen de kinderen van groep 4 goed eten zeg…, na een klein uurtje was er weinig meer over van het ontbijt en hadden ze genoeg energie om aan het leren te gaan.
Natuurlijk werd er ook aandacht besteed aan het Paasverhaal; we bekeken deze op het digibord waar de Zandtovenaar het verhaal prachtig uitbeeldde.
In de middag zochten we paaseieren en hadden we geheimzinnige paashazen die de eitjes hielpen verstoppen. We smulden van de lekkere eitjes en spraken ook nog even met elkaar over alle leuke dingen die in het Paasweekend zouden gaan gebeuren.

De striptekenaarDe kinderen maakten tijdens de taalles hun eigen stripverhaal.
Eerst oefenden ze met stripverhalen waarvan de juf de tekstballonnen leeg had gemaakt. Zelf het plaatjesverhaal goed bekijken en de zinnen erin zetten.
Wat waren de kinderen hier goed in. Maar ook zeker in het maken van hun eigen strips.
Lezen jullie mee? Klik hier om de strips te lezen.

Wat zal dat lekker smaken!Twee ei is een half ei…drie ei is een paasei!
En wat is er nou leuker dan het maken van iets lekkers van die eieren?
Zo werd er op dinsdagmiddag eiersalade gemaakt in groep 4.
Met een recept waarin de benodigdheden en ingrediënten stonden gingen de kinderen aan de slag. Best nog lastig hoor… want je moet het recept heel nauwkeurig volgen als je een goede eiersalade wilt hebben (zo deden we stiekem toch begrijpend lezen!).
Er is heerlijke eiersalade gemaakt door de kinderen, hebben jullie er thuis al van gesmikkeld?

Heerlijk buiten vervenVolgende week gaan we een knikkerbaan maken; een combinatie tussen een techniek- en knutselles.
De deksels van de schoenendozen konden nog wel een kleurtje gebruiken, maar het was buiten ook heel goed weer. En er stonden vijf Mystery Kanjers op het bord....dat betekent dat het 'leuke-dingen-tijd' is!
Al gauw werd besloten dat we zouden gaan verven in de zon! Om beurten verfden de kinderen de deksels in de meest vrolijke kleuren.
Om vervolgens te gaan voetballen of te gaan oefenen voor de Onderlinge Wedstrijden van gym die dit weekend zijn. (Alvast succes meiden!).