Jeroen geeft muzieklesAls afsluiting van ons gezellige schooljaar kwam de zoon van juf Thea, Jeroen, een presentatie geven over de geschiedenis van de popmuziek.
Gewapend met drie gitaren, een powerpoint presentatie en heel veel filmpjes met voorbeelden vertelde hij over het ontstaan van blues, de Beatles en de Rolling Stones en nog veel meer.
Tot slot speelde en zong hij zelf nog een liedje, wat door de kinderen heerlijk werd meegezongen.
Dank je wel Jeroen!

Knutselen met viltAfgelopen maandag hebben we, als afsluiting van het project Vilten Vriendjes van Kunstmenu, in de klas zelf gevilt.
Van stukjes schapenwol hebben we "frmls" gemaakt, waarin we een geheim verstopt hebben.
Dankzij de hulp van Jonna's moeder en tante zijn de resultaten geweldig geworden. Dank jullie wel hiervoor!

Willem helpt met de spreekbeurt van JoeyGroep 5 heeft volgens ons toch echt de meest bijzondere spreekbeurten van de school.
Voor de vakantie kwam de brandweer op bezoek, vandaag kwam Willem, de hond van de tante van Joey, ons een bezoekje afleggen om Joey te helpen bij zijn spreekbeurt.
Bijzonder om te zien hoe rustig de hond bleef met al die aandacht en handen!

Bedankt, tante van Joey!

De vader van Lizanne legt alles uitWe hadden deze week wel een heel speciale spreekbeurt!
Lizanne vertelde eerst wat in de klas over de brandweer hier in Oudewater en haar vader die bij de vrijwillige brandweer werkt.
Daarna nam ze ons mee naar buiten, waar haar vader ons opwachtte met een bluswagen. Alles zat er op en aan, we mochten alles zien, in de auto kijken. De vader van Lizanne kleedde zich in vol ornaat aan met zuurstof en al, en de sirene werd gedemonstreerd.
Al met al geweldig, de kleuters hebben ook nog mee kunnen genieten.
Dank je wel!

De kinderen zijn druk aan het oefenenAfgelopen dinsdag was groep 5 uitgenodigd om een clinic inline skaten te gaan volgen. Gelukkig was het mooi weer en kon het buiten op de baan in Oudewater plaatsvinden.
Onder leiding van drie leden van de vereniging SVO hebben de kinderen allerlei oefeningen gedaan: bochten rijden, remmen, springen, een estafette en gewoon op de been blijven.
Dat laatste was voor sommige kinderen in het begin zeker moeilijk. Wat hebben we ze bewonderd: Quintin, Kas, Britt S., Stijn en Chris. Hoe vaak ze ook vielen, ze bleven lachen en gewoon alles proberen.
Al met al een hele leuke en ook leerzame middag, met dank aan de ouders die ons gebracht en weer opgehaald hebben!

Groep 5 en groep 7 oefenen samen de KoningsdansTja, wat doe je als je voor Koningsdag de Kanga moet oefenen en het digibord doet het niet?
Dan ga je samen oefenen!
Juf Alda en haar kleuters zullen vast hebben meegenoten van zestig paar voeten springend boven haar hoofd.
Dat moet toch echt goed gaan op Koningsdag!

Dat ziet er gezellig uitDonderdagmorgen (Witte Donderdag) hebben we erg genoten van ons paasontbijt.
Alle kinderen hadden iets meegenomen, van beschilderde eieren tot melk.
Toen we alles ophadden, hebben we naar het paasverhaal gekeken van de Zandtovenaar.
Heel gezellig allemaal.

Fijne Paasdagen!

Wat een prachtige worpenAfgelopen dinsdag hebben we een demonstratieles judo gehad.
|Na een gezellige en gelukkig droge wandeling hebben de kinderen drie kwartier lang erg veel plezier gehad op de judomatten. Het was erg leuk!
Dank je wel judovereniging!

Iedereen is druk aan slag met de klimplantenmand van wilgentenenAfgelopen maandag zijn we in het kader van het project Wilgen in Beeld naar mandenmakerij De Broedkorf geweest.
Na een praatje en een rondleiding zijn we allemaal aan de slag gegaan. Iedereen, inclusief de juf, heeft een klimplantenmand van wilgentenen gemaakt.
Mede dankzij het heerlijke weer hebben we een heel fijne ochtend gehad.
Dank je wel mijnheer Vermeij van de Broedkorf!