Het winnende teamNa een eerdere afgelasting wegens chloorproblemen werd maandagavond de jaarlijkse zwemwedstrijd voor de leerlingen van groep 6 alsnog gehouden. Door een late berichtgeving was er minder publiek dan normaal in het Statenbad aanwezig, maar de supporters die wel gekomen waren konden wederom genieten van een prachtig evenement.
De kinderen moesten door hoepels duiken, verkleed zwemmen en een grote band voortduwen. Bij het onderdeel waarbij de kinderen met een lege emmer moesten zwemmen koos het team van de Mariaschool voor een wel zeer ludieke oplossing. De zwemmers uit de Nieuwstraat zetten de emmer omgekeerd op het hoofd en wisten desondanks goed koers te houden. Brad Duits, startend vanaf de brug en met veel zicht op de wedstrijd, imiteerde deze tactische oplossing van de Mariaschool maar had daardoor enige moeite om de overzijde van het bad te vinden.
Bij de uitreiking van de prijzen was het weinig verwonderlijk dat het team van de Jozefschool als winnaar naar voren werd geroepen. Het team, dat grotendeels bestond uit OZV-zwemmertjes, had bijna alle spelonderdelen gewonnen en daar waar de winst uit handen werd gegeven werd er een tweede plaats behaald.
Het team werd gecoacht door juf Lizette en bestond uit Merian Dijkstra, Brad Duits, Nick van den Hadelkamp, Jitte van Jaarsveld, Julia van Harskamp, Jasper Mulder, Joy-ann Steenbergen, Vera van Eijk, Eva van Schaik, Aniek de Jong en Rick Houdijk. Dat laatstgenoemde mee kon doen was zeer verrassend, want donderdagavond werd hij na een schijnbaar ernstig zwemongeluk nog met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Een vilten vriendjeDe komende periode gaan we aan de slag met het project 'Vilten vriendjes' van het Kunstmenu van Kunst Centraal.
Dit project bestaat uit vier lessen die wij in de groep doen.

Een korte schets van wat de kinderen zoal gaan doen:
Er staat een kunstwerk in de klas. Je kunt het aanraken, bekijken, onderzoeken en er je gedachten mee delen. Het is namelijk een ‘koesterobject’.
Het is gemaakt van vilt door kunstenares Janine Berben.
Haar koesterobjecten liggen dicht bij de belevingswereld van de kinderen. Door de kunstwerken aan te raken komen beeldende aspecten als materiaal, kleur, vorm, textuur en ruimte spelenderwijs aan de orde.
Ze leren bij dit project ook hoe het proces van wol naar vilt zich voltrekt.
Er is daarnaast veel aandacht voor de betekenis van het kunstwerk.
Natuurlijk gaan de leerlingen ook zelf aan de slag met vilt en geven hun eigen vilten vriendje vorm.

Logo OZVOok dit jaar worden de jaarlijkse schoolzwemwedstrijden weer gehouden.
Deze vinden plaats op maandagavond 14 juli 2014 vanaf 18.30 uur in 't Statenbad te Oudewater.
Net als alle voorgaande jaren willen we er weer een leuk feest van maken. Dus neem allemaal je ouders, broertjes, zusjes en opa`s en oma`s mee om jullie aan te moedigen.

Opdrachten.
        
1. Vrije slag
2. Door hoepels zwemmen        
3. Met banden zwemmen         
4. Met een surfplank zwemmen        
5. Met de bal zwemmen        
6. Als een kikker heen en weer zwemmen        
7. Met een emmer zwemmen        
8. Verkleedrace        
9. Flipperen      

Het logo van het UniversiteitsmuseumOp dinsdag 6 mei gaan we met groep 6 in het kader van het cultureel uitje de Domtoren in Utrecht beklimmen.
Ook gaan we naar het Universiteitsmuseum in een laboratorium onze zintuigen testen door middel van allerlei proefjes.


We vertrekken om half 9 en zullen 's middags rond half 4 weer terug zijn.
De kinderen moeten zelf een lunchpakket meenemen. Ook 's morgens een klein (fruit)hapje met een pakje drinken zou fijn zijn. Een snoepje mag, maar graag niet te veel.

We gaan er met elkaar een gezellige dag van maken en hopen op mooi weer zodat we vanuit de Domtoren een mooi uitzicht zullen hebben.

Hoe maak je een mooi vlechtwerk?Afgelopen week zijn we te gast geweest bij Mandenmakerij “De Broedkorf” van Fons Vermeij.
Hij heeft ons van alles verteld over de wilg en wat hij met wilgentakken zoal maakt. Daarna mochten de kinderen zelf een vlechtwerk maken met wilgentakken. We hadden schitterend weer en de kinderen waren super enthousiast.
Het was een gezellige middag en de kinderen hebben allemaal een mooi vlechtwerk gemaakt.
Wil iedereen graag zo spoedig mogelijk even het vlechtwerk op komen halen.

Wat een gezelligheid!Wij willen alle ouders en nogmaals de kinderen bedanken voor de mooie cadeaus en eigen creaties die wij hebben gekregen.
Veel te gek!!
We hebben een ontzettende leuke en gezellige dag met de kinderen gehad.

Juf Annet, juf Lizette en stagiaire Kaylee

Joy-ann en Pien tijdens hun presentatieIn deze laatste les over dit onderwerp presenteerden alle kinderen hun speeltoestel.
Zij vertelden hoe ze het hebben gemaakt, welke problemen ze tegen zijn gekomen bij het bouwen en hoe het toestel werkt.
Alle kinderen hadden erg hun best gedaan en er waren verrassende resultaten.

De wilgDeze maand werken wij met groep 6 aan het project 'De wilg in beeld' georganiseerd door het cultuurprogramma van Kunst Centraal.

De wilg: een doodgewone boom in het Nederlandse landschap. Een wilg is een heel gewone boom met bijzondere mogelijkheden. We ontdekken waar de wilg goed voor is, waar die vandaan komt en wat er allemaal mee gemaakt kon en kan worden. En we leren dat je er zelfs kunst mee kunt maken in het landschap. We gaan op bezoek bij Fons Vermeij van Mandenmakerij 'De Broedkorf'. Daar krijg je een teen in je handen. Ja, met een teen in je handen, dat klinkt gek maar het kan echt, als het een wilgenteen is. Daar zul je zelf merken wat je met een wilgenteen kunt doen.
De leerlingen maken kennis met een ogenschijnlijk heel gewone boom: de wilg. Maar zo gewoon is die boom niet! Ze leren over de wilg als basis voor gebruiksvoorwerpen en voor kunst. Ze maken kennis met kunstenaars die wilgen en andere bomen gebruiken om kunst mee te maken en ze gaan zelf onder leiding van een echte mandenmaker aan het werk met wilgentenen.

Dit project bestaat uit 4 lessen waarbij we tijdens les 3 op bezoek gaan bij Mandenmakerij 'De Broedkorf' in Oudewater.
Dit bezoek is op maandag 31 maart van 13.30 uur tot 15.00 uur. We vertrekken rond 13.10 uur op de fiets en zijn rond 15.15 uur weer terug op school. Mocht uw kind om 15.00 uur vanuit 'De Broedkorf' alleen naar huis mogen, of u haalt uw kind daar op, dan hoor ik dit graag van tevoren. Hoor ik niets dan fietst uw kind met mij en twee ouders mee terug naar school.

Graag uw kind die dag kleding aan laten doen wat tegen een stootje kan en een regenjas en laarzen meegeven in verband met teken. Ook zou het fijn zijn dat u van tevoren controleert of de fiets van uw kind in orde is zodat we op het moment van vertrekken niet voor verrassingen komen te staan.

Een spetterend optredenVrijdagmiddag 14 februari was het zover. Vijf acts gingen strijden om een plekje in de Top Talent Show van 28 februari, tijdens de Carnavalsviering op school. Alle kinderen deden super hun best.
Lars beet het spits af met een wervelende dansact. Hij deed coole moves en ondanks dat hij moe werd, bleef hij doorgaan.
Daarna kwamen Dana en Merian. Zij hadden ook een geweldig dansje. Je kon goed zien dat ze geoefend hadden, want het ging goed gelijk.
Vervolgens was het de beurt aan Jarno, Wesley Honing en Niels. Zij waren happy met het liedje Happy en deden ingewikkelde bewegingen op de mat.
Ook Pien, Meike, Jitte, Eva en Mara zetten hun beste beentje voor. Zij hadden hun kleding goed op elkaar afgestemd en dansten met veel plezier.
Als laatste waren Joy-ann en Britt aan de beurt. Zij dansten op een ontzettend grappig liedje en hadden zelf ook veel plezier.
Nadat iedereen twee acts van haar/zijn voorkeur had opgeschreven, gingen we de stemmen tellen.
Het was best spannend, maar uiteindelijk hebben de vijf meiden en Britt en Joy-ann de meeste stemmen gekregen.
Op 28 februari gaan zij hun act aan alle kinderen van onze school presenteren. Succes meiden!