Helga Winters gebruikt het parfumDeze week werd de musical 'De verborgen vallei' maar liefst vier keer opgevoerd door de leerlingen van groep 8. Maandag waren de leerlingen van onze school, verdeeld over twee groepen, te gast in De verborgen vallei en maandagavond werd de musical opgevoerd voor familieleden en andere bekenden van de kinderen.
Dinsdagavond werd er officieel afscheid genomen van de leerlingen van groep 8. Dit keer konden de ouders van de drieëntwintig leerlingen en de leerkrachten een kijkje nemen in De verborgen vallei.
Het muzikale verhaal begon met het neerstorten van het vliegtuig van Johnny Crash en Co Piloot in de vallei. Voor de twee piloten, prachtig neergezet door Job en Joey, liep de het ongeval goed af en zij gingen vervolgens op zoek naar bioloog Ton, aan wie ze een koffer moesten afleveren. De bioloog Ton, wie anders dan Tim Verkleij, had een speciale parfum ontwikkeld, waarmee de wil van mensen was om te buigen. En juist naar deze parfum was de Helga Winters, de Minister van Onvoorziene Zaken, op zoek. Daarnaast speelde zich in de vallei een reeks aan komische momenten af, waarbij natuurfanaten, popartiesten, holbewoners, vissers en geheim agenten de hoofdrol speelden.
De verborgen vallei viel op door het spontane spel van de leerlingen, het prachtige decor en de moderne en veelal prachtig gezongen liedjes. Bijzonder was dat een aantal meiden van groep 8 zelf de choreografie bij de liedjes had verzorgd.
Na afloop van de musical, die ruim anderhalf uur duurde, werden alle leerlingen nog persoonlijk toegesproken door hun juffen Marieke en Ria.
Na een afsluitend woord door meester Tom, die afscheid nam van maar liefst dertien vertrekkende gezinnen, zongen zowel het team als de ouders nog een vrolijk afscheidslied. Als cadeau ontving de school nog diverse keukenapparaten, zoals een mixer en een blender. Ze zullen volgende schooljaar gebruikt worden bij de kooklessen in onze keuken.
Rond elf uur was het tijd voor een glaasje fris of een licht alcoholisch drankje. De drankjes en de hapjes werden als vanouds verzorgd door de Ouderraad.
Rond twaalf uur kwam er een eind aan een supergezellige avond.

Wat worden de kinderen mooi opgemaaktAfgelopen maandag en dinsdag zijn de kinderen van groep 8 weer prachtig gegrimeerd voor de musical ‘De verborgen vallei'.
Dankzij Daniella Hauser en vele andere creatieve ouders. En wat zagen de kinderen er weer mooi uit!
Bedankt allemaal!

Lekker in de modderslootDonderdagmiddag vertrokken wij, groep 8, op de fiets naar de Hoenkoopse Buurtweg.
Bij de familie Oudenes aangekomen stonden de heerlijk warme pannenkoeken al voor ons klaar. Na deze lekkere lunch stond er een 'agrarische touringcar' voor ons klaar. Na deze vrolijke en zonnige rit stapten we uit op het erf van de familie Uittenbogaart. Hier begon het avontuur.
Gewapend met polsstok en een surfplank trokken we de weilanden in. We moesten wel even goed kijken waar de sloten waren gebleven, ze waren met superdik kroos bedekt.
De eerste waaghals waagde de sprong, maar de stank van het opborrelende veen zette een aantal aan het denken; 'ehhhh durf ik dit wel?'. Met veel hilariteit namen we de ene na de andere sloot, sommigen deden bepaalde sloten wel 10 keer heen en weer: 'Zo lekker warm water juf'. Soms herkende je niet welke Blubber Piet er uit de sloot kwam.
Voor we het wisten was het half 3 en waren we weer bijna bij de andere boerderij. Daar kwamen we juf Marieke met haar meisjes tegen, gezellig. Maar een 'hug' sloeg ze toch maar af ;-). Daarna met een katrol over de sloot, ja de overkant halen, lukten maar een paar kinderen. Daarna even weken op de 'buikschuifbaan' en tussendoor even een raketje wegwerken. Inmiddels was het allang 4 uur geweest en spoelden de kinderen elkaar schoon (nou ja van een zwart naar een grijs tintje) en vertrokken ze langzaamaan naar huis.
'Juf', zei een leerling:'Dit was de allerleukste schoolmiddag ooit'. En dat vond ik nou ook...!

Uitleg over de molensVrijdag 25 april stapten we weer eens op de fiets, nu richting Haastrecht. Een paar weken terug ging de aardrijkskunde les over polders, boezems, gemalen enz. 
We werden hartelijk ontvangen door een aantal vrijwilligers. We kregen eerst een algemene uitleg. Daarna gingen we in drie groepen aan de slag. De eerste groep kreeg alles te horen over de molens. De tweede groep kreeg uitleg over de machines. De derde groep kreeg uitleg over het land en het water.
Elke groep maakte driftig aantekeningen over al deze nieuwe weetjes. Hierna hadden we even pauze. Daarna werden er drie nieuwe groepen gemaakt. In elke groep zaten nu een paar kinderen uit de eerste, tweede en derde groep. Nu mochten de kinderen het verhaal aan elkaar vertellen en niet te vergeten ook demonstreren. Heel spannend was het bijvoorbeeld om een stukje was aan te steken en je eigen stoom te maken, zodat de machine ging draaien. Zo wisselden we nog tweemaal van ruimte zodat alle kinderen van elkaar te horen kregen wat ze deze ochtend hadden geleerd. Toen we rond 12.40 uur weer op school aankwamen stond het verlate schoolontbijt/lunch voor ons klaar! Het smaakte ons prima.

Gezellig samen ontbijtenOp donderdag 17 april heeft groep 8 heerlijk genoten van het Paasontbijt.

Goed samenwerken om de code te krakenOp 14 april deed groep 8 mee aan de Bankbattle.
Een spel waarbij de klas goed moest samenwerken om met behulp van kennisvragen een code van de kluis te kraken.
Een spannend spel waarbij wij in 57 minuten en 33 seconden het goede antwoord wisten te vinden.
Helaas niet snel genoeg, want er waren scholen in Linschoten en Montfoort ons voor.
Toch was het heel leuk om mee te doen.

Seksuele voorlichting, reuze interessantSinds een aantal weken krijgt groep 8 een voorbereiding op het voortgezet onderwijs (SijS) en seksuele voorlichting.
Vooral het laatste vak is reuze interessant!

De leerling van groep 8 begeleidt de leerling van groep 3Sinds enige tijd hebben we een nieuwe leesvorm in groep 3: het zgn. Tutor lezen.
Een leerling van groep 8 gaat met één of meer kinderen van groep 3 lezen. De leerling van groep 8 is van te voren duidelijk geïnstrueerd hoe hij de leerling van groep 3 moet begeleiden.
Terwijl iedereen aan het werk is, loopt de leerkracht rond en we hebben al gezien dat er groep 8 een paar potentiële leerkrachten zitten: wie weet?