Daar zit iedereen!Op donderdagmiddag 9 juli was de spanning van de gezichten van de oudste kleuters duidelijk af te lezen. Eindelijk was het zo ver, eindelijk mochten zij gaan overvliegen naar groep 3. Om stipt 14.00 uur schalde de muziek door de luidsprekers en gleden de kleuters om de beurt via de glijbaan naar buiten. Heel speciaal dit jaar was dat iedereen een echt afscheidskusje kreeg van de juffen!
Vervolgens verhuisden we naar de deur van groep 3. Juf Daphne stond de kleuters al op te wachten om ze op te vangen. Ze moest dit jaar flink aan de slag. Haar kleuters vlogen met haar mee naar groep 3, dus juf Daphne moest af en toe flink rennen.
Het kwam gelukkig allemaal goed en om half 3 zat de toekomstige groep 3 compleet op de trap in de gang. Slechts 5 minuten later hadden zij allemaal een plekje gevonden in de klas en werd er al keihard gewerkt. Het was zo stil dat zelfs juf Daphne niets meer durfde te zeggen!

Een zonnige vakantie!Wat hebben we toch een heerlijk schooljaar achter de rug en van uw kinderen genoten! Iedereen is toe aan vakantie, we hebben dit allemaal verdiend!
Geniet ervan en we zien elkaar weer terug op maandag 24 augustus.
Voor de oudste kleuters van onze groep: veel succes in groep drie!

Vakantiegroeten  van juffrouw Alda en juffrouw Marian

In de trein naar het touwmuseumWat een geweldig schoolreisje voor onze groep 1 kinderen:
Toen de kinderen op school kwamen kregen we visite. De moeder van Charlie kwam bij ons op bezoek, ze had hulp nodig. Charlie was onderweg de sleutel van de koffer verloren. Hij had nog mooie foto's gemaakt van de gebouwen in Oudewater. De moeder van Charlie dacht dat daar ergens de sleutel moest liggen. De moeder van Charlie vroeg of de kleuters haar konden helpen om de sleutel te vinden.
Alle kleuters mochten in de trein van Jeroen Hotze. Hij bracht ons met de trein naar het touwmuseum. Daar stonden meneer en mevrouw van der Lee ons op te wachten. Zij lieten ons de foto's zien van Charlie. In groepjes gingen de kinderen op zoek naar de sleutel. Bij de Heksenwaag stond Gerard David. Hij vertelde over zijn kunstwerk, maar de sleutel had hij niet. Bij het stadhuis stond Ropey ons al op te wachten. Hij wilde ons allemaal knuffelen, maar ook daar geen sleutel. Bij de grote kerk hoorden we opeens muziek. Er zat een mevrouw accordeon te spelen. Ze vroeg of wij mee wilden spelen en zingen. Helaas, ook daar was geen sleutel. We zochten nog langs de IJssel. En gingen naar Pinkeltje.
En daar…, kwam juf Else met een koffer aangelopen. Wie had die daar nou neergezet? De koffer was niet op slot. En toen we hem open maakten zat er voor ieder kind een tolletje in. Daarna hebben de kinderen heerlijk gespeeld en zelfs geknoeid met water. Om half twee werden alle kinderen opgehaald.

Met Ropey!Vandaag was het tijd voor de afsluiting van 750 jaar Oudewater. We hebben het feest afgesloten met een super leuke sportdag.
Tijdens deze sportdag hebben we allerlei Oud Hollandse spelletjes gespeeld zoals koekhappen, kloslopen, touwtje springen en nog veel meer. We hebben zelfs nog bezoek gekregen van Ropey! Na de spelletjes was er tijd voor een broodje en wat drinken. Toen dit op was zijn wij naar het speellokaal gegaan en hebben we hier de twee historische figuren mogen verwelkomen met het Oudewaterse lied! De kinderen mochten aan hen vertellen en laten zien wat ze in deze feestweek gedaan hadden. Na het uitzwaaien van de historische figuren was de ochtend dan echt ten einde gekomen.
De kinderen hebben een top dag gehad!

Het maken van een springtouwAls afsluiting van het scholenproject rondom Oudewater 750 jaar namen we een kijkje in het Touwmuseum. In de klas hadden de kinderen al diverse opdrachten gehad die met touw te maken hadden rondom het project over de rode koffer. Meten is weten ….. Vooral de wensen aan het slingertouw  waren fantastisch!
Bij aankomst  werd  de groep verdeeld en op diverse plekken in het museum gingen ze zelf aan de slag. Waar komt nu het touw vandaan? Hoe maak je nu precies een springtouw? Hoe voelt en ruikt touw? Op al deze vragen kwamen tijdens deze ontdekkingsreis vanzelf de antwoorden.
Als afsluiting ontvingen alle kleuters een speciaal diploma: iedereen was vanaf vandaag een echte Geelbuik!

Wat een lief geitjeHet leek wel een schoolreisje afgelopen woensdag, allemaal opgewonden kleuters aan het begin van de ochtend. Deze dag waren we op bezoek bij de kinderboerderij in Kamerik, Oortjespad. We sloten met dit bezoek ons project van de lente af.
In kleine groepjes gingen de kleuters op zoek naar antwoorden rondom het gansje Waggeltje. Waggeltje wilde niet waggelen maar wie kon hem nu gewoon leren lopen? Zo kwamen ze tot de ontdekking dat konijnen niet kunnen vliegen en dat het haar van de juf toch wel zachter was dan de huid van het paard. Vanaf de grote glijbaan keken ze door de verrekijker naar het hoge nest van de ooievaar. En de trotse pauw heeft zijn verenpracht maar aan een groepje vertoond, ze waren diep onder de indruk.
Jammer dat het lentezonnetje zich niet liet zien in Kamerik!

Prachtig versierde cupcakes!Wat hebben we genoten van onze verjaardag, het was een hele gezellige ochtend. De klas versierd, een muts op ons hoofd en toegezongen worden op het plein door alle kinderen van de school was een goede start.
Bakker Berend  en de Toffe Taartjes stuurden ons daarna terug naar de klas waar iedereen vol enthousiasme aan de slag ging met de cup cakes. Het resultaat: prachtige cup cake creaties!
Gezellig de ochtend afgesloten met spelletjes, knutselen en kleuren. 
Ouders, bedankt voor alle prachtige cadeaus! 

Al echt schrijfwerk maken!De leerlingen van groep 2 C pikken het hele jaar al een graantje mee van de activiteiten van hun klasgenoten uit groep 3. Heel graag zouden ook zij alvast echt groep 3 werk willen maken. De oudste kleuters uit de andere kleutergroepen hebben ook wel behoefte aan een beetje extra uitdaging nu ze al bijna naar groep 3 gaan. Gelukkig kunnen wij ze dit bieden!
Vanaf donderdag 16 april neemt juf Daphne alle oudste kleuters twee keer per week mee naar het lokaal van groep 3. Op maandag gaan zij alvast oefenen met het schrijven van cijfers. Daarnaast kijken zij naar ‘Kramerije’, een lekker spannend schooltelevisieprogramma. Op donderdag maakt juf Daphne alvast een kleine start met het leren lezen. Heel rustig aan leren de kinderen al wat woordjes van de eerste kern van Veilig Leren Lezen. Hierbij gaat het zeker niet om het leren lezen, maar de nadruk ligt vooral op het aanleren van basisvaardigheden zoals het werken in een werkboekje.
Ook maakt zij af en toe tijd vrij om de motoriek van de kinderen verder te ontwikkelen door te werken met Schrijfdans, een methode waarbij de kinderen op muziek allerlei schrijfoefeningen doen.
Terwijl juf Daphne met groep 2 aan het werk is zijn de kinderen van haar groep 3 met de andere groep 3 mee naar de Eiber. Per keer wordt er dus ongeveer een uur met groep 2 apart gewerkt.