Daar zit iedereen!Op donderdagmiddag 9 juli was de spanning van de gezichten van de oudste kleuters duidelijk af te lezen. Eindelijk was het zo ver, eindelijk mochten zij gaan overvliegen naar groep 3. Om stipt 14.00 uur schalde de muziek door de luidsprekers en gleden de kleuters om de beurt via de glijbaan naar buiten. Heel speciaal dit jaar was dat iedereen een echt afscheidskusje kreeg van de juffen!
Vervolgens verhuisden we naar de deur van groep 3. Juf Daphne stond de kleuters al op te wachten om ze op te vangen. Ze moest dit jaar flink aan de slag. Haar kleuters vlogen met haar mee naar groep 3, dus juf Daphne moest af en toe flink rennen.
Het kwam gelukkig allemaal goed en om half 3 zat de toekomstige groep 3 compleet op de trap in de gang. Slechts 5 minuten later hadden zij allemaal een plekje gevonden in de klas en werd er al keihard gewerkt. Het was zo stil dat zelfs juf Daphne niets meer durfde te zeggen!

In de rij voor de ponyIn september kwam juf Demi voor het eerst in onze klas. Toen nog wat onwennig, maar al snel had ze haar plekje in de groep gevonden en was zij op maandag en dinsdag ook een echte juf in de groep.
Het schooljaar vloog voorbij en afgelopen dinsdag was alweer de laatste stagedag van Demi. Natuurlijk lieten we dit afscheid niet ongemerkt voorbij gaan. We zijn lekker naar Pinkeltje gegaan. Nadat de kinderen daar een poosje heerlijk gespeeld hadden, wachtte er een verrassing. De zus van juf Demi bracht een echte pony! Alle kinderen mochten een rondje rijden op Zoë, de pony. Wat een feest was dat! Met stralende gezichten zaten de kleuters als volleerde ruiters op de pony. Toen de pony moe was van al die rondjes hebben de kinderen nog heerlijk gespeeld in de speeltuin.
Tot slot trakteerde juf Demi op een overheerlijk ijsje. Eenmaal op school hebben we juf Demi in het zonnetje gezet met wat cadeautjes en las ze nog een allerlaatste verhaaltje voor.
Om 12 uur was het dan echt tijd om afscheid te nemen. Uiteraard wensen wij Demi een hele fijne tijd toe op haar volgende stageadres!

In de trein naar het touwmuseumWat een geweldig schoolreisje voor onze groep 1 kinderen:
Toen de kinderen op school kwamen kregen we visite. De moeder van Charlie kwam bij ons op bezoek, ze had hulp nodig. Charlie was onderweg de sleutel van de koffer verloren. Hij had nog mooie foto's gemaakt van de gebouwen in Oudewater. De moeder van Charlie dacht dat daar ergens de sleutel moest liggen. De moeder van Charlie vroeg of de kleuters haar konden helpen om de sleutel te vinden.
Alle kleuters mochten in de trein van Jeroen Hotze. Hij bracht ons met de trein naar het touwmuseum. Daar stonden meneer en mevrouw van der Lee ons op te wachten. Zij lieten ons de foto's zien van Charlie. In groepjes gingen de kinderen op zoek naar de sleutel. Bij de Heksenwaag stond Gerard David. Hij vertelde over zijn kunstwerk, maar de sleutel had hij niet. Bij het stadhuis stond Ropey ons al op te wachten. Hij wilde ons allemaal knuffelen, maar ook daar geen sleutel. Bij de grote kerk hoorden we opeens muziek. Er zat een mevrouw accordeon te spelen. Ze vroeg of wij mee wilden spelen en zingen. Helaas, ook daar was geen sleutel. We zochten nog langs de IJssel. En gingen naar Pinkeltje.
En daar…, kwam juf Else met een koffer aangelopen. Wie had die daar nou neergezet? De koffer was niet op slot. En toen we hem open maakten zat er voor ieder kind een tolletje in. Daarna hebben de kinderen heerlijk gespeeld en zelfs geknoeid met water. Om half twee werden alle kinderen opgehaald.

Met Ropey!Vandaag was het tijd voor de afsluiting van 750 jaar Oudewater. We hebben het feest afgesloten met een super leuke sportdag.
Tijdens deze sportdag hebben we allerlei Oud Hollandse spelletjes gespeeld zoals koekhappen, kloslopen, touwtje springen en nog veel meer. We hebben zelfs nog bezoek gekregen van Ropey! Na de spelletjes was er tijd voor een broodje en wat drinken. Toen dit op was zijn wij naar het speellokaal gegaan en hebben we hier de twee historische figuren mogen verwelkomen met het Oudewaterse lied! De kinderen mochten aan hen vertellen en laten zien wat ze in deze feestweek gedaan hadden. Na het uitzwaaien van de historische figuren was de ochtend dan echt ten einde gekomen.
De kinderen hebben een top dag gehad!

Het maken van een springtouwDinsdag 28 april mochten we met alle kleuters naar het touwmuseum.
Dhr. v. d. Lee, oprichter van de touwfabriek, heette ons welkom.
Hij vertelde over vroeger. De mensen in Oudewater worden geelbuiken genoemd.
In groepjes mochten we in het museum rondkijken en spelletjes doen.
Elk groepje mocht een eigen springtouw draaien. Op het eind kreeg elk kind een "geelbuikdiploma".
Het was een gezellige en leerzame middag.

En ook nog lekker eten op het "Waggeltjespad"Vrijdag 24 april zijn we met groep 1/2 B en de groep 2 van juf Daphne, naar het Oortjespad geweest.
Op school hadden we een verhaaltje gehoord over “Waggeltje”. Een gansje die het niet leuk vond dat hij waggelde. Waggeltje woont op de kinderboerderij en hij ging aan alle dieren vragen of zij hem wilden leren om gewoon te lopen.
Wij gingen met alle kleuters het “Waggeltjespad" lopen. Bij elk dier was er een opdracht. We hadden geweldig weer en de kinderen hebben genoten.

Juf Demi helpt met de trekker op de boerderijJuf Demi kreeg de opdracht van haar opleiding om een gymles te verzorgen. Dinsdagmiddag stond de speelzaal dan ook vol met klim- en klautermateriaal. Dit was de hooiberg. De kleuters klommen hoog in de hooiberg en gooiden balen ‘hooi’ naar beneden, het weiland in. Naast de hooiberg slalomde de boer op zijn trekker door het weiland. Aan de zijkant van de boerderij werden de dieren gevoerd. Hiervoor moesten de boer en de boerin wel een moeilijk smal pad overlopen met het voer. De kinderen genoten van de gymles. Ze vonden het prachtig om op de trekker te rijden. Maar wat het extra bijzonder maakte was dat we zo maar in de middag gingen gymmen. ‘Dat doen we noooooit, juf!’ En daarna nog even naar buiten vanwege het mooie weer. De middag kon niet meer stuk voor de kleuters.

De winnende cupcakeOp vrijdag 17 april werden alle juffen en meesters weer een jaartje ouder. Prachtig uitgedost met een taart op ons hoofd werden we buiten toegezongen door alle leerlingen. Eenmaal binnen mochten juf Else en juf Nicolette eindelijk met de trommel op de tafel staan en zongen de kleuters nog een keer uitbundig ‘Lang zullen ze leven’. Ook werden de juffen enorm verwend door de kinderen. Een prachtige plant, een cadeaubon van het tuincentrum en een cadeaubon voor een drankje en een taartje in de Theetuin sierden de cadeautafel.
Na de cadeautjes was het tijd voor het versieren van de cupcakes. Wat deden de kleuters hun best! Bloemen, vlinders en poppetjes werden gemaakt van marsepein en hier en daar werd alvast stiekem wat gesnoept van het cakeje en de marsepein. Luke had zijn cupcake prachtig versierd met een heuse Ropey. Zijn cupcake ging door naar de grote finale. En daar bleek zijn ontwerp zo mooi en origineel te zijn dat Luke de prijs van de onderbouw in de wacht sleepte. Goed gedaan, Luke!
Tot slot keken we nog een film en speelden we wat spelletjes en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Allemaal bedankt voor het leuke feest en de mooie cadeaus!

Allemaal bekers!Iedere dag is het weer flink puzzelen tijdens het overblijven. Op veel bekers staat geen naam. Veel kleuters weten zelf echt niet meer welke beker ze bij zich hebben en soms staan er zelfs 2 precies dezelfde naamloze bekers in het mandje. Het zou een stuk eenvoudiger zijn als alle bekers voorzien zijn van naam. Wilt u daarom even controleren of er al een naam op de beker van uw kind staat?