Daar zit iedereen!Op donderdagmiddag 9 juli was de spanning van de gezichten van de kleuters uit groep 2 duidelijk af te lezen. Eindelijk was het zo ver, eindelijk mochten zij gaan overvliegen naar groep 3. Om stipt 14.00 uur schalde de muziek door de luidsprekers en gleden de kleuters om de beurt via de glijbaan naar buiten. Heel speciaal dit jaar was dat iedereen een echt afscheidskusje kreeg van de juffen!
Vervolgens verhuisden we naar de deur van groep 3. Juf Daphne stond de kleuters al op te wachten om ze op te vangen. Ze moest dit jaar flink aan de slag. Haar kleuters vlogen met haar mee naar groep 3, dus juf Daphne moest af en toe flink rennen.
Het kwam gelukkig allemaal goed en om half 3 zat de toekomstige groep 3 compleet op de trap in de gang. Slechts 5 minuten later hadden zij allemaal een plekje gevonden in de klas en werd er al keihard gewerkt. Het was zo stil dat zelfs juf Daphne niets meer durfde te zeggen!

Lekker knoeien met waterWat een geluk voor de kinderen van groep 3.
Met dit warme weer konden ze weer lekker buiten spelen met het materiaal van groep 1/2. En wat een pret: er stonden ook waterspullen buiten. We hielden het helaas niet helemaal droog, maar wat geeft dat bij 30 graden? Gelukkig heeft onze school veel schaduw zodat we niet al te veel last hadden van de zon.
Ben je goed ingesmeerd? Dan staat de zandbak ook voor je open. Maar je moet wel stil zijn, anders heeft groep 8 last van je.

Bedankt juf BabetteVrijdag heb ik afscheid genomen van groep 2 C/3. Om het jaar leuk af te sluiten heb ik een afscheidsquiz gemaakt. In deze quiz kwamen er allerlei vragen over het afgelopen jaar. De kinderen waren in drie groepen verdeeld en hadden ieder een groepsleider. Elk groepje kreeg kaartjes met a, b en c erop. De vragen verschenen op het bord. De kinderen moesten eerst overleggen en daarna moest de groepsleider het goede antwoord in de lucht houden. Het spel ging heel gelijk op en uiteindelijk heeft iedereen gewonnen. De kinderen hadden veel plezier en het was erg gezellig. Aan het einde van de ochtend heb ik persoonlijk afscheid genomen van iedereen en de kinderen uitgezwaaid. 
Ik heb een erg leuk jaar gehad in groep 2 C/3 en heel veel kunnen leren. Het was een heerlijke klas en samen met Daphne heb ik daar van kunnen genieten. 
Heel erg bedankt voor het leuke jaar, jullie zijn toppers!
Groetjes juf Babette

Lekker spelen met de karren en fietsenSoms staat er een zogenaamde 'vrije les' op het gymrooster. Zo'n vrije les invullen met 43 leerlingen is best lastig. Ja, voetballen doen vooral de jongens graag en de meisjes vinden het heerlijk om aan de touwen te zwaaien. Maar om dat nou iedere keer te doen, of te gaan wandelen.......

Gelukkig gaan de groepen 1 en 2 niet op onze gymtijd buiten spelen. Nou, dan willen de kinderen van groep 3 dat wel. Hoe graag ze dat doen, is op de foto's wel te zien! Of er voldoende bewogen wordt? Ook hier spreken de foto's voor zich.

Met Ropey!Vandaag was het tijd voor de afsluiting van 750 jaar Oudewater. We hebben het feest afgesloten met een super leuke sportdag.
Tijdens deze sportdag hebben we allerlei Oud Hollandse spelletjes gespeeld zoals koekhappen, kloslopen, touwtje springen en nog veel meer. We hebben zelfs nog bezoek gekregen van Ropey! Na de spelletjes was er tijd voor een broodje en wat drinken. Toen dit op was zijn wij naar het speellokaal gegaan en hebben we hier de twee historische figuren mogen verwelkomen met het Oudewaterse lied! De kinderen mochten aan hen vertellen en laten zien wat ze in deze feestweek gedaan hadden. Na het uitzwaaien van de historische figuren was de ochtend dan echt ten einde gekomen.
De kinderen hebben een top dag gehad!

En ook nog lekker eten op het "Waggeltjespad"Vrijdag 24 april zijn we met groep 1/2 B en de groep 2 van juf Daphne, naar het Oortjespad geweest.
Op school hadden we een verhaaltje gehoord over “Waggeltje”. Een gansje die het niet leuk vond dat hij waggelde. Waggeltje woont op de kinderboerderij en hij ging aan alle dieren vragen of zij hem wilden leren om gewoon te lopen.
Wij gingen met alle kleuters het “Waggeltjespad" lopen. Bij elk dier was er een opdracht. We hadden geweldig weer en de kinderen hebben genoten.

Meckie krijgt de flesDonderdag 9 april kwam Elske, de mama van Mike, op bezoek met een leplammetje.
Het lammetje heette Meckie en ze luisterde echt naar haar naam. Vier keer per dag krijgt Meckie een fles melk.
Mike en Fenna mogen haar elke middag uit school een fles geven. Daardoor groeit ze goed. Bij ons kreeg ze ook een fles melk.
Alle kleuters konden haar aaien en vonden haar heel lief.

Dank je wel Elske.

Al echt schrijfwerk maken!De leerlingen van groep 2 C pikken het hele jaar al een graantje mee van de activiteiten van hun klasgenoten uit groep 3. Heel graag zouden ook zij alvast echt groep 3 werk willen maken. De oudste kleuters uit de andere kleutergroepen hebben ook wel behoefte aan een beetje extra uitdaging nu ze al bijna naar groep 3 gaan. Gelukkig kunnen wij ze dit bieden!
Vanaf donderdag 16 april neemt juf Daphne alle oudste kleuters twee keer per week mee naar het lokaal van groep 3. Op maandag gaan zij alvast oefenen met het schrijven van cijfers. Daarnaast kijken zij naar ‘Kramerije’, een lekker spannend schooltelevisieprogramma. Op donderdag maakt juf Daphne alvast een kleine start met het leren lezen. Heel rustig aan leren de kinderen al wat woordjes van de eerste kern van Veilig Leren Lezen. Hierbij gaat het zeker niet om het leren lezen, maar de nadruk ligt vooral op het aanleren van basisvaardigheden zoals het werken in een werkboekje.
Ook maakt zij af en toe tijd vrij om de motoriek van de kinderen verder te ontwikkelen door te werken met Schrijfdans, een methode waarbij de kinderen op muziek allerlei schrijfoefeningen doen.
Terwijl juf Daphne met groep 2 aan het werk is zijn de kinderen van haar groep 3 met de andere groep 3 mee naar de Eiber. Per keer wordt er dus ongeveer een uur met groep 2 apart gewerkt.

Lekker wandelen in het VeenweideparkZo nu en dan kan de gymles niet doorgaan omdat de Eiber bezet is door .... Wat ga je dan met 45 kinderen doen? Lekker lang buiten spelen? Altijd goed. De kinderen zijn bij het buitenspelen volop in beweging en werken op hun eigen niveau. Helaas zie je sommige kinderen ook lekker op een bankje zitten 'niksen'. Niets mis mee in de pauze, maar geen alternatief voor een gymles.
Gelukkig hebben we ons Veenweidepark nog. Hier kunnen de kinderen lekker lopen zonder gevaar van allerlei verkeer. We hebben met z'n allen bijna drie kilometer gewandeld in amper drie kwartier; noem dat maar eens geen gym.
De kinderen waren na afloop wel moe, maar dat was ook een beetje de bedoeling.