De broodjes waren heerlijkWat een feest, met z'n allen naar de Koning en dan ook nog overblijven met de hele klas. We gingen eerst buitenspelen en om kwart over 12 kwamen de broodjes. En wat waren ze lekker!!! Broodjes met knakworst.
Volgens Duuk was het echte Unox-worst en Jahviño vond ze zo lekker dat hij helemaal vergat dat hij geen boter lustte!! Sommige kinderen hebben wel 6 broodjes gegeten, en dat wil ik best geloven, want de broodjes waren niet aan te slepen. Ongelooflijk dat er nog broodjes over waren. Dat kwam echt niet door de kinderen van groep 3.
Dat er 's middags kinderen waren die buikpijn hadden kwam waarschijnlijk niet door de Koning.

Lekker knoeien met waterWat een geluk voor de kinderen van groep 3.
Met dit warme weer konden ze weer lekker buiten spelen met het materiaal van groep 1/2. En wat een pret: er stonden ook waterspullen buiten. We hielden het helaas niet helemaal droog, maar wat geeft dat bij 30 graden? Gelukkig heeft onze school veel schaduw zodat we niet al te veel last hadden van de zon.
Ben je goed ingesmeerd? Dan staat de zandbak ook voor je open. Maar je moet wel stil zijn, anders heeft groep 8 last van je.

Wat een prachtige rapportenTwee keer per jaar krijgen de kinderen een rapport. Altijd spannend, vooral als de leerkracht er in de klas nog even iets over vertelt. En of het rapport nu goed of wat minder goed is, uiteindelijk gaat iedereen trots naar huis.

Lekker spelen met de karren en fietsenSoms staat er een zogenaamde 'vrije les' op het gymrooster. Zo'n vrije les invullen met 43 leerlingen is best lastig. Ja, voetballen doen vooral de jongens graag en de meisjes vinden het heerlijk om aan de touwen te zwaaien. Maar om dat nou iedere keer te doen, of te gaan wandelen.......

Gelukkig gaan de groepen 1 en 2 niet op onze gymtijd buiten spelen. Nou, dan willen de kinderen van groep 3 dat wel. Hoe graag ze dat doen, is op de foto's wel te zien! Of er voldoende bewogen wordt? Ook hier spreken de foto's voor zich.

Voorlezen uit een eigen boekNu de leerlingen van groep 3 steeds vaardiger in het lezen worden, mogen ze ook hun eigen boek mee naar school brengen. Ze lezen er een stukje uit voor en vertellen erover; is het spannend, eng of gewoon leuk. Het lezen voor de klas is nog best lastig, want er moet duidelijk en hard gelezen worden. Zo leren de kinderen telkens weer iets.

Drama wordt geoefendOp de foto's een impressie van onze tweede serie 'creamiddagen'.
In groep 3 werd er drama geoefend, in groep 4 geknutseld met foto's en in groep 5 stond muziek centraal.

Knutselen voor vaderdagVaderdag is altijd een mooie aanleiding om iets leuks te knutselen.
Op de foto's ziet u de kinderen lekker bezig en het resultaat mag er zijn, maar dat ziet vader thuis wel.

Wat een zure gezichtenDe catechese-les van vandaag heette "Appels en peren". Nee, het gaat nog niet over de beroemde verboden vruchten. Wél hebben we allerlei vruchten verkend en bestudeerd. Opvallend was dat de kinderen de meeste vruchten goed kenden. Alleen de avocado was een beetje onbekend. Zijn grote pit wekte alom bewondering, maar de vrucht viel niet bij iedereen in de smaak.
Wat tot mijn verbazing wél in de smaak viel, was de citroen. Aan het eind van de les mochten de kinderen de vruchten proeven; om de citroen werd gevochten! Al waren er ook kinderen die het bekende zure gezicht trokken (zie foto's)!

Iedereen mag proeven!Tijdens de les van Natuniek hebben we vandaag onze zintuigen aan het werk gezet. Na uitgelegd te hebben welke zintuigen we zoal gebruiken zijn de kinderen aan de slag gegaan. Een groepje kinderen ging met juffrouw Sjanie hun gehoor gebruiken. Telkens moest er geblinddoekt een circuitje worden afgelegd, waarbij een leerling de commando's gaf, zoals: vooruit, naar links of  stop.
Bij juffrouw Heidi gingen de kinderen proeven. In welke kan zit zoet, zout, zuur of bitter. De laatste smaak was het moeilijkst, want er was Tonic gebruikt. Dat smaakt bitter, maar er zit ook suiker in. Veel van de andere kannen veroorzaakten vieze gezichten, behalve natuurlijk het suikerwater; deze kan was aan het eind van de les bijna leeg.
Op een andere plek kon er worden geproefd en geroken. Gemalen koffie werd vrij algemeen niet lekker gevonden, maar Niels vond de mosterd erg smakelijk. De dropjes waren ook snel op, maar waren ze nu zoet of zout? De pindakaas zal wel zoet zijn geweest, want Tygo at bij het einde van de les vlug het schoteltje leeg! Het was een smakelijke les waarbij diverse monden wel gespoeld moesten worden!
Wilt u uw eigen zintuigen testen? Klik dan hier.