Wat een leuke toneelstukjes werden er gemaakt!Drama is in groep 4 een geliefd vak. Afgelopen week kregen de kinderen de opdracht om in een groepje van vier kinderen een toneelstukje te maken aan de hand van vingerpoppetjes. Alle kinderen kregen er een en speelden een andere rol. Ook maakten ze een decor, zodat we meteen konden zien waar het verhaal zich afspeelde. Een aantal jongens bedachten dat ze de Minions van de Plus ook als vingerpoppetje konden gebruiken. Er ontstonden heel veel leuke, creatieve ideeën. Volgende week mogen ze de stukjes opvoeren in de klas. We zijn benieuwd!

Drama wordt geoefendOp de foto's een impressie van onze tweede serie 'creamiddagen'.
In groep 3 werd er drama geoefend, in groep 4 geknutseld met foto's en in groep 5 stond muziek centraal.

Lekker voetballen op het Zwarte VeldjeAfgelopen donderdag was Remco jarig. Samen met Remco bedacht de juf dat de klas het misschien wel leuk zou vinden om gym op het Zwarte Veldje te doen in plaats van in de Eiber. Het was zo'n lekker weer!
Remco vertelde het idee aan de klas en iedereen was het er meteen mee eens. Met z'n allen gingen we lekker naar buiten. Speluitleg was niet nodig. De jongens en een paar meiden verdeelden zelfstandig twee teams voor voetbal. Door middel van meegebrachte gymtassen werden doeltjes gemaakt, zodat het veld niet te groot was. En voor de meiden was het ook simpel: gewoon zo snel mogelijk jassen, schoenen en sokken uit en de zandbak in die naast het Zwarte Veldje ligt. Maar ja... als deze kinderen dan moesten plassen, moesten ze wel ver lopen! Linde moest zo nodig, dat ze zelfs geen tijd had om haar schoenen aan te trekken. Op haar (witte) sokken rende ze zo gauw mogelijk naar school. We hopen dat de sokken nog schoon te krijgen zijn! Het was een erg gezellige gymles.

Vier meiden tegelijkertijd op de leesstoelIn groep 4 mogen er aan het eind van een leesles vaak kinderen op de leesstoel. Het favoriete onderdeel van zo’n les!
Het is altijd vechten geblazen om een plaatsje. Om zo vaak mogelijk aan de beurt te kunnen komen, bedenken de kinderen steeds vaker dat ze samen met een maatje oefenen in hetzelfde boek, zodat ze een stukje tegelijk kunnen voorlezen aan de klas. waren er zelfs vier meiden die samen een plekje op de zo gewilde leesstoel veroverden. Leesplezier en veel leesoefening worden door dit onderdeel binnen een leesles in ieder geval erg verhoogd!
De foto’s geven een impressie.

Ingespannen aan het oefenenDonderdag 16 april gingen de 17 communicantjes van de Jozefschool samen met de communicantjes van de Mariaschool oefenen voor de communie. Samen met de moeder van Linde liepen we naar de kerk toe. De kinderen hebben goed geoefend! Ze mochten zelfs al een stukje van de hostie proeven. Na het oefenen gingen ze nog even in het zonnetje liggen, zodat ze mooi bruin zijn voor zondag. We hebben er zin in!

Lekker knoeien met plaksel en papierVoor het eerst maakte groep 4 gebruik van het handvaardigheidlokaal. Dat was een feest! 29 kinderen verdeelden zich over de twee lange tafels. Daar kregen ze in tweetallen de opdracht om een ballon vol te plakken met behangplaksel en kranten: papier-maché. Het plakken van de lijm moest dit keer met de hand. Maar hoe dan? De kinderen mochten met hun handen in de grote bakken met lijm. Lekker knoeien!
Toen de ballonnen gedroogd waren, sneden we ze in twee stukken. Daarna werden ze rood geverfd. Daarop kwamen zwarte stippen en witte oogjes. Er zijn 29 mooie lieveheersbeestjes geboren in groep 4. Ze kruipen over de muur en houden zich schuil in de vitrinekast. Zelfs op de vensterbank zijn ze in groten getale aanwezig. Kom gerust een keer kijken!

Iedereen danst meeDinsdag 24 maart was groep 4 weer te voet onderweg naar het centrum van Oudewater. Onder begeleiding van drie moeders bezochten we een dansvoorstelling genaamd Fiori di Folia. Er waren een meneer en mevrouw in oude klederdracht die ons lieten zien hoe er vroeger in Oudewater gedanst werd. Dat was best bijzonder om te zien! De kinderen vonden het in het begin best sloom en ‘niet echt dansen’, maar nadat ze zelf eventjes mochten dansen in dezelfde stijl, dachten ze er toch anders over.
Ook mochten we ontdekken hoe die kleding er dan precies uit zag en voelde. Molensteenkragen, mutsen en een hoepeljurk mochten worden gepast. Het was, zo concludeerde Paula, een leerzame voorstelling.

Negenentwintig mannetjes in de vensterbankAfgelopen donderdag zijn er in groep 4 negenentwintig mannetjes bij gekomen. Op de vensterbank staan witte bekertjes die omgetoverd zijn tot poppetjes zonder haren. Ze zijn nog allemaal kaal! In de bekertjes hebben de kinderen watjes gestopt die ze nat hebben gespoten. Daarop zijn tuinkerszaadjes gelegd. We hopen dat de mannetjes snel haartjes krijgen (in de vorm van tuinkers).
Iedere dag houden de kinderen een dagboekje bij over de groei van de tuinkerszaadjes. Volgende week hopen we de tuinkers te kunnen proeven.

Een lange sliert met kinderenOp maandagochtend begon de dag voor de groepen 3 en 4 anders dan gewoonlijk. Met ongeveer 70 kinderen tegelijk liepen we onder begeleiding van juf Petra, juf Vivianna en twee stagiaires naar de Noort Syde toe. Onderweg vroeg een leerling uit groep 3: “Lopen we helemaal naar Utrecht of zo?” Gelukkig viel de afstand wel mee en waren we binnen 20 minuten in de gymzaal. Wat was het daar groot! En wat waren er veel spullen die we normaal in de Eiber niet hebben! In twee verschillende vakken gymden groep 3 en groep 4 tot 10.00 uur. Het was een hele leuke gymles.
Op de terugweg liepen we weer met z’n allen in een lange sliert. Onderweg stonden veel mensen te wachten voordat we voorbij waren. Een fietser vond het maar een vrolijke stoet!
Om half 11 waren we weer terug op school. Uitgeput zakten alle kinderen in hun stoeltjes. En daar kwamen ze voor het eerst dit schooljaar vrijwillig niet meer vanaf tot 12.00 uur! Kortom: een hele geslaagde gymochtend.