Op de trappen van het kasteelAfgelopen vrijdag is groep 5 naar Kasteel De Haar geweest.
Na een rondleiding langs de mooie keuken en de woon- en slaapvertrekken van de baronnen hebben we lekker buiten op het gras gegeten en hebben we een speurtocht gelopen in de tuinen van het kasteel. De speurtocht eindigde bij het doolhoof, altijd weer spannend!
Dank je wel, ouders en kinderen, het was een heel gezellig dagje!

Drama wordt geoefendOp de foto's een impressie van onze tweede serie 'creamiddagen'.
In groep 3 werd er drama geoefend, in groep 4 geknutseld met foto's en in groep 5 stond muziek centraal.

Gek doen met rode neuzenSoms mag je aan het einde van een schooljaar een beetje gek doen! De juf had in de kast nog een zak met rode neuzen liggen. Als de kinderen die de rest van de middag ophielden, mochten ze hem mee naar huis nemen! Veel werd er niet meer gedaan, maar het lukte ze wel!

De lange afstandsloopDe sportdag van dit jaar had een feestelijk tintje. Naast het sporten kregen de kinderen dit jaar ook een lunch aangeboden. Alle kinderen van de Oudewaterse basisscholen van groep 5 t/m 8 (485) hebben lekker gesmuld van broodjes en drinken. Onder de lunch werden presentaties gegeven van de projecten op school.
Chris en Britt vertelden over de projecten Tafelmanier en Opscheppen.
Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind, zodat we kunnen terug kijken op een geslaagde sportdag.

Het mooie tafelkleed wordt gemaaktZoals u van de kinderen wel gehoord zult hebben, zijn we in het kader van Oudewater 750 bezig met het onderdeel eten.
Het eerste onderdeel was het maken van een tafelkleed. Dit deden we met stempels. Er was van te voren geoefend met aardappelstempels, later werd dit op een heel groot tafelkleed met gewone stempels nog eens gedaan.
Als tweede onderdeel hebben we lessen gehad over "vergeten" produkten. Via recepten van oma's en opa's hebben we op de jaarmarkt in Papekop kennis gemaakt met groente, fruit en zuivel die nu niet meer gebruikt worden.
Als afsluiting gaan we woensdag in het Cultuurhuis met de kinderen oude gerechten klaarmaken. Daarbij gaan een aantal opa's en oma's ons helpen. We gaan dit ook opeten en zullen dan ook ons tafelkleed weer terug zien. We hebben er zin in!

Alle kinderen pasten in de mandHet rondje spreekbeurten in groep 5 is inmiddels in volle gang. Tot nu toe hebben we alleen nog maar achten en negens uitgedeeld. De kinderen zijn erg enthousiast en hebben allemaal heel leuke onderwerpen uitgekozen.
Afgelopen donderdag was Liza aan de beurt. Nadat ze in de klas heel veel had verteld over de ballonvaart gingen we naar buiten, waar haar vader met de complete uitrusting stond te wachten. Alle 25 kinderen pasten tegelijk in de mand! En als klap op de vuurpijl werd er een rondje gereden over de parkeerplaats. Het was heel leuk Liza en geef je vader nog maar een dikke knuffel als dank van ons allemaal!

Eén van de prachtige acts!Op 6 februari vonden de voorrondes plaats voor de Top Talent Show voor carnaval. Helaas waren er maar drie acts, wellicht door de vele zieke kinderen die groep 5 de laatste weken heeft gehad.
Alle drie de acts waren fantastisch! Helaas mochten er maar twee door. Zij hebben vorige week vrijdag hun talenten aan de hele school laten zien.
Groep 5 is trots op alle kinderen die hebben meegedaan!

Een heerlijke borrelTijdens het uitdelen van de rapporten op 6 februari is in groep 5 het borrelseizoen gestart! Die dag was de eer nog aan de juf zelf, maar vanaf deze week zijn er steeds twee of drie kinderen die voor een hapje en een drankje zorgen voor de klas. De kinderen hebben een lijst met data meegekregen naar huis. Tijdens de borrelmomenten wordt er gesproken of gewerkt aan een onderwerp die altijd gekoppeld is aan de sociaal- of emotionele ontwikkeling van de kinderen. Via de website zullen we u hiervan op de hoogte houden!

Wat een prachtige kunstwerkenDe handvaardigheidles in groep 5 was vandaag zeer kleurrijk. De kinderen hebben in drie- of viertallen gewerkt aan een waar kunstwerk. De groepjes zijn ontstaan door een loting. Ieder groepje heeft op een groot vel papier met zwarte wasco kleine tekeningetjes gemaakt en deze vervolgens aan elkaar verbonden met rechte lijnen. Alle ontstane vakjes krijgen verschillende felle kleuren. De kunstwerken zijn nog niet af, maar zien er nu al prachtig uit!
|