Dag groep 4 BWat is het schooljaar toch snel gegaan. En wat hebben we veel geleerd! Op de laatste dag van school wilden de kinderen zelfs nog een tafel erbij leren.....ja, u leest het goed! De tafel van 100! Maar nu is het tijd om uit te rusten en lekker te gaan genieten van de vakantie. We willen de kinderen en hun ouders hartelijk bedanken voor het fijne jaar. We hebben het erg leuk gehad!

Veel liefs, juf Diona, meester Martin en juf Gerda

Wat een mooie zeefdrukkenGisteren, dinsdag 5 juli, hebben we in groep 4 B het project Bosbeesten l Bloembeesten gehad.
We hebben een mooie demonstratie gekregen van kunstenares Rixt over de techniek van het zeefdrukken. Uiteindelijk mochten we het zelf ook nog proberen!

Fabienne vertelt over de gymIn groep 4 is het houden van een spreekbeurt niet verplicht. Toch kregen de juffen een paar verzoeken. Nou, daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. Fabienne vertelde over de gym, Jesse over zijn boot, Floor over paarden en Zoë over haar hond. Fedde gaat zijn spreekbeurt nog over tennis doen. Het leuke van het luisteren naar spreekbeurten is dat je er ook nog veel van kunt leren! Goed gedaan hoor!

Het FiliaalOp 13 juni waren we met groep 4 A en 4 B op bezoek in Theaterhuis de Berenkuil. We deden er mee aan een kunstproject van Het Filiaal theatermakers. Eerst hebben alle kinderen een eigen schaduwtheatertje gemaakt en daarna deden ze in drie laboratoria onderzoek naar de werking van licht en schaduw. Tot slot zagen we met z’n allen Mevr. Ophelia. Een voorstelling over een oude dame en haar schaduwen, gebaseerd op een prentenboek van Michael Ende. Twee acteurs vertelden niet alleen het verhaal, ze speelden ook nog eens heel veel rollen!
Wil je meer weten over Het Filiaal theatermakers of ook een keer naar een voorstelling van dit gezelschap? Klik dan hier.

De vuurtorenWat hebben we kunnen genieten van een mooie kampweek in Amersfoort! De weergoden waren ons zeer gunstig gezind en de hele week scheen de zon op ons mooie kampterrein.
De kinderen van de groepen 2 en 3 mochten als eersten het geheim van het verdwenen licht gaan onderzoeken. De kinderen van groep 3 bleven voor het eerst een nachtje slapen en dat was best spannend, maar ook heel erg leuk! De andere groepen volgden in de rest van de week en ook zij probeerden middels de vele leuke spellen zoveel mogelijk letters te verzamelen om ervoor te zorgen dat het verdwenen licht van de vuurtoren weer terugkwam. Natuurlijk werden er ook hutten gebouwd en werd er gevoetbald in het prachtige stuk bos naast de blokhut. En ’s nachts op je luchtbed keten en snoepen hoort er natuurlijk ook bij!
Het was een topweek in Amersfoort en we geven de kampstaf en de kookstaf nogmaals een heel groot compliment!Brandweerman Aard op bezoekAfgelopen maandag hebben de groepen 4 bezoek gehad van brandweerman Aart.
Het was een leuke middag, we hebben veel geleerd over brand en hoe we dit het beste kunnen blussen!

Het afscheidsfeestAfscheid nemen is niet leuk! Ook niet van onze eigen meester Martin. De kinderen van groep 4 B hebben hard gewerkt om het een mooi afscheid voor meester Martin te laten zijn. We weten allemaal dat meester Martin van thee drinken en het bakken van taarten houdt. Dus de keuze om daar iets mee te doen, was snel gemaakt. Alle kinderen hebben het gerecht van hun favoriete taart opgeschreven, zodat de meester voorlopig genoeg bakplezier kan beleven. Ook kreeg hij van elk kind een theezakje met een persoonlijk label. In combinatie met de cadeautjes en het afscheidslied konden we de meester geen mooier afscheid geven. We zullen meester Martin missen, maar hij heeft beloofd nog een keer bij ons in de klas te komen thee drinken en taart eten. We verheugen ons er nu al op!
Meester Martin, Bedankt voor alles en tot ziens!

Een heerlijk broodje bakkenOp 21 april zijn de groepen 4 op cultureel uitje geweest. De bestemming was het Openluchtmuseum in Arnhem en de stemming was opperbest. Getooid in onze schoolshirts stapten we in 13 (!) auto's en na een vlotte reis door de ochtendspits werden we hartelijk ontvangen in het museum. Na zo'n reis hadden de kinderen reuzetrek en daar was op gerekend. Het eerste onderdeel van onze les, de zgn. 'broodwandeling' gingen we een overheerlijk broodje bakken. In de cyclus van graan tot brood zou dit eigenlijk het laatste onderdeel zijn, maar dat deerde de kinderen niet. Vervolgens gingen we het land bewerken. En dat viel niet mee. Alles moest met de hand, van ploegen tot zaaien. De kinderen begrepen meteen waarom de mensen trekkers hebben uitgevonden. Daarna gingen we de oogst bewerken, dorsen, wannen en malen.
Tot slot hadden we tijd over om lekker te spelen en op ouderwetse fietsen rond te rijden. Superleuk allemaal.
Na een heerlijk, biologisch ijsje gingen we moe maar een ervaring rijker weer naar huis.

Leren vallen hoort er ook bijDat was leuk: samen skeeleren. Maar eerst moesten de skeelers en de bescherming aan. Dat duurde wel even. Maar verder was het fantastisch, bekijk de foto's maar!