Dag groep 5Wat gaat de tijd toch snel, het is al bijna zover: we sluiten groep 5 af en gaan allemaal (behalve de juf, die blijft zitten) een nieuwe start maken in groep 6. En ook nog in het cultuurhuis, wat het extra spannend maakt!
Bij deze wil ik alle kinderen en ook de ouders bedanken voor de fijne samenwerking. Waar we ook naar toe wilden, begeleiding en auto's waren er altijd genoeg.
Dag kinderen, we hebben een goed jaar gehad!

Juf Thea

VerkeersbordIn de laatste schoolweken heeft groep 5 twee keer een verkeersbuitenles gehad. Dankzij de geweldige inzet van heel veel moeders, konden de kinderen op verkeersborden-speurtocht en een voorrangscheck doen. De kinderen hebben er veel van geleerd. Ze vertelden na afloop dat ze hebben gemerkt zij als voetganger vaak geen voorrang kregen. Nooit voorrang nemen dus, maar altijd afwachten of je het krijgt. De juf en de moeders hebben hun parate verkeersregelkennis ook weer opgehaald.
Veel dank aan de moeders van Meike, Erik, Linde, Guus, Duncan, Maurice, Melvin en Jens. En natuurlijk alle ouders die eerder dit jaar hebben geholpen bij de verkeerslessen. We hopen dat we volgend jaar weer op jullie hulp kunnen rekenen! De moeders die op 1 juli kwamen helpen hebben een mooie tekening gekregen van groep 5.

De vuurtorenWat hebben we kunnen genieten van een mooie kampweek in Amersfoort! De weergoden waren ons zeer gunstig gezind en de hele week scheen de zon op ons mooie kampterrein.
De kinderen van de groepen 2 en 3 mochten als eersten het geheim van het verdwenen licht gaan onderzoeken. De kinderen van groep 3 bleven voor het eerst een nachtje slapen en dat was best spannend, maar ook heel erg leuk! De andere groepen volgden in de rest van de week en ook zij probeerden middels de vele leuke spellen zoveel mogelijk letters te verzamelen om ervoor te zorgen dat het verdwenen licht van de vuurtoren weer terugkwam. Natuurlijk werden er ook hutten gebouwd en werd er gevoetbald in het prachtige stuk bos naast de blokhut. En ’s nachts op je luchtbed keten en snoepen hoort er natuurlijk ook bij!
Het was een topweek in Amersfoort en we geven de kampstaf en de kookstaf nogmaals een heel groot compliment!Taraneh vertelt over IranOok onze Taraneh heeft vanmorgen haar spreekbeurt gehouden over Iran. Wat geweldig knap als je pas driekwart jaar in Nederland bent! De kinderen waren heel enthousiast en vroegen honderduit. En ze had hem bijna helemaal zelf gemaakt, met een klein beetje hulp van de ouders die haar het hele jaar zo ontzettend veel geleerd hebben! Dank jullie wel daarvoor!
Taraneh, we zijn allemaal heel trots op je!

Bezoek aan de bibliotheekNa een les over atlassen en kaarten zijn we vandaag maar de bibliotheek geweest. Daar kregen we een les met een kaart van Oudewater uit een "zachte atlas". Wat dat is, kunt u van uw kind horen!

Plattegrond van het ArcheonDonderdag 12 mei gingen groep 5 en 6 naar het Archeon in Alphen a/d Rijn. In dit park leer je veel over hoe het vroeger ging. Zo is er o.a. een ijzertijd, een bronstijd en Romeinse tijd. De kinderen liepen in groepjes rond en mochten allerlei dingen doen. Zo gingen zij vilten en maakten hiervan een armbandje. Ze maakten muziek, hielden een zwaardgevecht, waagden zich aan pijl en boog schieten, lieten zich door een Romeinse vrouw masseren in het badhuis en konden vervolgens uitrusten op een Romeinse ligbank. Ook mochten de kinderen onderdelen van een harnas aantrekken. Tussen de middag hebben we gezellig met elkaar gegeten en na afloop kreeg iedereen nog een ijsje. Mede door het geweldige weer en de gezellige kinderen en ouders, was het een geslaagd uitje.

Bobby's bandVrijdag 15 april was een spannende dag voor groep 5. We hebben films opgenomen waarmee we meedoen aan de BZT Band XXL-wedstrijd. Alle kinderen hebben een sound gekozen (bijvoorbeeld rap of fantasie-instrumenten) en met een groepje een muziekstuk gemaakt. Iedereen kan onze films hier bekijken. Ze worden zo snel mogelijk geplaatst.
We hadden een stoere rapgroep, een groep met een loflied op Koningin Maxima, groepen met fantasie-instrumenten en de Tuin- en Keukenmeiden met het kruiwagendrumstel van Nicole.
Groep 5 hoopt dat de films worden uitgekozen en dat we mee mogen doen met de landelijke audities. We maken dan kans om met kerstmis op te mogen treden voor de Koningin. Heel goed gedaan allemaal!

Linde doet haar spreekbeurtDe spreekbeurten in groep 5 worden steeds specialer.
Na een spreekbeurt met een echt konijn, over dinosaurussen, de kanjerketting van het broertje van Nienke en nog veel meer onderwerpen, was donderdag Linde aan de beurt.
Haar opa bouwde gitaren en daar ging het dus over. Als extraatje had ze iemand meegenomen die haar opa goed gekend had en de spreekbeurt begeleidde met gitaarmuziek. We hebben zelfs met gitaarbegeleiding een liedje gezongen. Het was heel leuk en gezellig. Ga zo door kanjers van groep 5!

Daar zitten ze!Maandag 4 april kwam er een prachtige witte limousine De Cope inrijden. Precies ter hoogte van onze school stopte de indrukwekkende auto. John en Greetje Oosterlaken stapten samen met hun jongste zoon Sven uit! Zij kwamen een stomverbaasde Lars en Nienke ophalen voor een heerlijke verwendag. Nu de ernstig zieke Sven het medisch gezien aankon om er op uit te gaan, kon zijn wens in vervulling gaan via de stichting Doe een Wens. Met het hele gezin werden ze met de limousine naar de Efteling gebracht. ’s Avonds ontvingen we via de app een foto van een stralend gezin. Ze genoten zichtbaar. Deze prachtige dag hebben ze dan ook echt verdiend.