De vuurtorenWat hebben we kunnen genieten van een mooie kampweek in Amersfoort! De weergoden waren ons zeer gunstig gezind en de hele week scheen de zon op ons mooie kampterrein.
De kinderen van de groepen 2 en 3 mochten als eersten het geheim van het verdwenen licht gaan onderzoeken. De kinderen van groep 3 bleven voor het eerst een nachtje slapen en dat was best spannend, maar ook heel erg leuk! De andere groepen volgden in de rest van de week en ook zij probeerden middels de vele leuke spellen zoveel mogelijk letters te verzamelen om ervoor te zorgen dat het verdwenen licht van de vuurtoren weer terugkwam. Natuurlijk werden er ook hutten gebouwd en werd er gevoetbald in het prachtige stuk bos naast de blokhut. En ’s nachts op je luchtbed keten en snoepen hoort er natuurlijk ook bij!
Het was een topweek in Amersfoort en we geven de kampstaf en de kookstaf nogmaals een heel groot compliment!Allemaal boeken, plattegronden, kaarten en atlassen bekijkenOp maandag 30 mei is groep 6 naar de bibliotheek in Oudewater geweest. Daar kregen we een kaart van Oudewater te zien die was gemaakt door een kunstenaar. Zo leerden we door de ogen van de kunstenaar te kijken. Verder leerden we meer over Oudewater van vroeger en hebben we boeken, plattegronden, kaarten en atlassen bekeken.

Plattegrond van het ArcheonDonderdag 12 mei gingen groep 5 en 6 naar het Archeon in Alphen a/d Rijn. In dit park leer je veel over hoe het vroeger ging. Zo is er o.a. een ijzertijd, een bronstijd en Romeinse tijd. De kinderen liepen in groepjes rond en mochten allerlei dingen doen. Zo gingen zij vilten en maakten hiervan een armbandje. Ze maakten muziek, hielden een zwaardgevecht, waagden zich aan pijl en boog schieten, lieten zich door een Romeinse vrouw masseren in het badhuis en konden vervolgens uitrusten op een Romeinse ligbank. Ook mochten de kinderen onderdelen van een harnas aantrekken. Tussen de middag hebben we gezellig met elkaar gegeten en na afloop kreeg iedereen nog een ijsje. Mede door het geweldige weer en de gezellige kinderen en ouders, was het een geslaagd uitje.

Het jongensteamWoensdag 30 maart speelde groep 6 een schoolvoetbaltoernooi op de sportvelden van UNIO. Het jongensteam bestaande uit Timo, Wes, Joost, Delano, Mike, Max en Nevin werd aangevuld door Remco van Jaarsveld en Mauro Middelman uit groep 5. Zij speelden lekker en gingen er helemaal voor. Het team won een wedstrijd, speelde 1 x gelijk en verloor een wedstrijd. Zij behaalden een tweede plaats.
Het meisjesteam, bestaande uit Liza, Sem, Fleur, Amber, Tessa,  Amyra, Lianda, Inaya, Roos, Gabi, Fiene en Lynn was erg fanatiek en behaalde een derde plaats. De keepster, Lynn, heeft zelfs nog een doelpunt gemaakt. Goed gedaan hoor allemaal!

Wat veel cadeautjes!Wat een geweldige dag hebben wij gehad! De kinderen hebben ons erg verwend. Een mooi versierd lokaal. Lieve kaartjes, gedichtjes en hééééél veel snoeperijen. De ochtend werd verzorgd door de kinderen. Zo hadden zij een talenten/playbackshow, een quiz en diverse spelletjes georganiseerd. De juffen mochten ook meedoen. Wij hebben erg genoten. Bedankt allemaal!

Dat was gezellig!Het was erg gezellig tijdens het Paasontbijt in groep 6.

Marloes geeft een gastlesMarloes, de moeder van Tessa, werkt bij een verzekerings- maatschappij. Zij wilde in onze klas wel een les geven over geld. Zo werd er gesproken over geld verdienen en sparen. Zakgeld en wat doe je ermee. Veel kinderen zijn aan het sparen voor iets duurs, zoals een computerspel, iPad of een segway. Wat doe je als iets duurs van jou kapot gaat? Kun je gelijk nieuw kopen? Wat doe je als je huis in de brand vliegt, je auto kapot is of als je naar de dokter moet? Dit zijn dure dingen die je niet zomaar kan betalen. Hiervoor kun je je verzekeren. Premie betalen en polissen kwamen aan de orde. Als afsluiting werd een spel gespeeld waarbij kinderen risico's moesten afwegen. Ga ik zo snel mogelijk over het spelbord naar de finish met het risico dat ik iedere keer een beurt moet overslaan of een aantal hokjes terug moet. Of sla ik af en toe vrijwillig een beurt over en krijg in ruil hiervoor een verzekeringspolis. Als je dan op een hokje komt waarbij je eigenlijk een aantal hokjes terugmoet, hoeft dat niet als je je polis inlevert. De kinderen waren enthousiast en fanatiek aan het spelen. Een leuke, leerzame les.

Een echt concert!Al een aantal weken werd er in groep 5 en 6 geoefend voor een bijzonder concert, genaamd ‘Concert voor Rafiq.’
De kinderen maakten kennis met Saidah, een meisje dat in oorlogsgebied leeft en moet vluchten voor het geweld. Haar ouders knippen haar lange haren en vertellen haar dat ze vanaf nu zichzelf Rafiq moet noemen. Een jongen in zijn eentje valt minder op dan een meisje. Ze zetten haar alleen op een overvolle boot in de hoop dat Saidah in een veilig land aankomt. Uiteindelijk komt ze aan in Nederland, het land van pindakaas en hagelslag, van molens en regen. In een AZC ontmoet zij een vriend, die haar helpt contact te krijgen met haar ouders. Ze plaatsen een filmpje op YouTube en zo vindt Saidah haar ouders weer terug.
Tijdens de lessen voor de voorstelling leerden de kinderen allerlei liedjes, bodypercussie, een regendans enzovoorts.
Op dinsdag 8 maart was het uiteindelijk zover, we gingen met de bus naar Utrecht Vredenburg waar een echt orkest meespeelde met het verhaal. We werden opgehaald met de bus, deze was helaas aan de late kant, waardoor we het eerste gedeelte moesten missen. Toch mocht dit de pret niet drukken. Het was een indrukwekkend verhaal met indrukwekkende muziek. De kinderen werden actief betrokken bij de voorstelling en op het einde kregen we zelfs applaus van alle leden van het orkest voor onze bijdrage!Pastor Huub praat met een aantal kinderenEen regelrechte hit in onze parochie: de Vastenwandeling. Vandaag heeft groep 6 aan deze wandeling deel genomen. De tocht naar het startpunt was al een stevige wandeling. In het zaaltje aan 't Heilig Leven werden we hartelijk ontvangen en we bleken niet de enige deelnemers te zijn. Na een inleiding over Oeganda door Jeanne van Jaarsveld opende pastor Huub de bijeenkomst met een verhaal uit de Bijbel. Dit verhaal was vrij moeilijk. Voor de kinderen was er een ander verhaal en de boodschap hieruit was ook voor de kinderen duidelijk: als je aardig bent voor anderen, help je de wereld te verbeteren. Dit snapten de kinderen heel goed.
Hierna startte de wandeling en liepen we een rondje door Oudewater: heel leuk. Iedereen kletste met elkaar en het was leuk om te zien hoe pastor Huub met de kinderen optrok. Ook na de wandeling wist hij prima contact te maken met de kinderen. Kortom: een geslaagde tocht.