Daar zitten ze, de nieuwe groep 3!Op donderdag 6 juli was het eindelijk zover. Vandaag mochten de oudste kleuters overvliegen naar groep 3. Net als ieder jaar stond het schoolplein vol met ouders en opa’s en oma’s. Zenuwachtige kleuters wachtten vol spanning in het lokaal van groep 1/2 A. Stipt om twee uur mochten ze om de beurt van de glijbaan ‘de kleuterbouw’ uitglijden.
Toen iedereen buiten stond, verplaatsten we met zijn allen naar de ingang van groep 3. Juf Lotte stond ons hier al op te wachten. Met behulp van een klein zetje van de juffen vlogen de oudste kleuters regelrecht de armen van juf Lotte in.
De jongste kleuters vlogen nog niet echt over, maar stapten in de trein terug naar hun eigen lokaal. Daar werden liedjes gezongen, verhaaltjes verteld en spelletjes gedaan om elkaar beter te leren kennen.
Om 14.55 uur kwamen de oudste kleuters trots terug uit groep 3. Het eerste leeswerkje was gemaakt! Het liefst wilden de kinderen op vrijdagochtend meteen weer terug naar groep 3, maar daar moeten ze toch echt nog even op wachten. Iedereen mag eerst even lekker gaan genieten van een heerlijke lange zomervakantie!

Broodje knak rond de zandbakDonderdag 8 juni zijn wij met alle kleuters uit groep 1 op schoolreisje geweest. Dit was een ontzettend geslaagde dag! Mede dankzij de hulp van alle ouders en het weer natuurlijk!
We zijn ’s morgens begonnen in de eigen groepen. Hier hebben we even besproken wat de kleuters te wachten stond vandaag. Het thema van dit schoolreisje was: ‘Artiesten’. Daarom zijn alle kleuters een beetje omgetoverd tot sterren door een heuse ‘Wall of Fame-tegel’ te maken. De handafdruk staat erin en de tegel is besprenkelt met mooie glitters.
Na het knutselen hebben we een heerlijke koek gegeten en een pakje Wicky gedronken. Helemaal klaar voor de nieuwe activiteit zaten de kleuters te luisteren. Het is tijd voor het poppentheater. Poppentheater ‘Dubbele Jan’ is bij ons langsgekomen om de voorstelling ‘Circus Poppolli’ te spelen. Alle kleuters hebben met open monden gekeken naar de mooie poppen en de gekke gebeurtenissen. Aan het einde van de voorstelling hebben we gedanst op de ‘Wiebel-billen-boogie’ en zijn we terug naar de klas gegaan. Daar was het tijd om jassen aan te doen en…. op naar Pinkeltje!
Het was nog even de vraag of dit door zou gaan, gezien het weer. Gelukkig is het helemaal opgeklaard en konden we heerlijk spelen. Alle kleuters hebben alle speeltoestellen wel tien keer gehad. Iedereen was ontzettend druk aan het spelen, het was om te genieten!
Rond kwart voor 12 zijn de ouders broodjes met knakworstjes gaan maken. Om kwart over 12 was het eindelijk lunchtijd en hebben de kleuters op de rand van de zandbak lekker gepicknickt. Een broodje knak gaat er goed in als je zo hard aan het spelen bent! 
Na het broodje hebben we met Mark nog even liedjes gezongen op de paddenstoelen. Wat een aandoenlijk gezicht was dat! Alle kleuters in het gras en zingen maar! We hebben nog even gespeeld en zijn daarna terug naar school gegaan. Helemaal moe van de perfecte en geslaagde dag!
Ouders, nogmaals bedankt voor jullie fijne en goede hulp!
En Mark, wie weet kun je nog een keertje komen zingen?

Dennis en Janneke met Bultje en BibiOp woensdag 17 mei vierden alle leerkrachten tegelijk dat ze weer een jaartje ouder geworden zijn. In de kleutergroepen vierden we eerst allemaal ons eigen kleine feestje. Alle juffen werden ontzettend verwend met prachtige cadeaus. Nadat er flink gezongen was, vele handen geschud waren en alles uitgepakt was speelden we even heerlijk buiten.
Na een lekkere koek en limonade namen alle kleuters plaats in de speelzaal. Dennis de Groot (jawel...die van 'Op zoek naar Zorro') en Janneke Ikking speelden samen met de handpoppen Bultje en Bibi een spannend en betoverend verhaal. Drie kwartier keken de kleuters ademloos naar de avonturen van de twee konijnen. Gelukkig liep alles goed af en kon iedereen met een gerust hart weer terug naar de klas. 
In de klas mocht iedereen een heerlijke chipsketting rijgen en natuurlijk lekker opeten. Tot slot mocht iedereen nog even spelen in de klas. Hierbij hoefde niemand te plannen. Met z'n tienen in de bouwhoek of de poppenhoek maakte dit tot een echt feestje. 
Om half een was het tijd om naar huis te gaan. De juffen kunnen terugkijken op een geweldige verjaardag! Allemaal bedankt voor de leuke dag en de prachtige cadeautjes!

Zitten in groep 3!Afgelopen dinsdag 9 mei zijn de kinderen die volgend schooljaar gaan starten in groep 3, begonnen aan iets nieuws! Zij gaan nu elke dinsdag met juf Astrid cijfers leren schrijven in het lokaal van groep 3.
De kinderen waren erg enthousiast! Zitten in groep 3, nieuwe schrijfpotloden en een echt groep 3 werkje maken!
Deze week zijn wij begonnen met het cijfer 1. We oefenen het cijfer met onze vinger in de lucht, op het digibord en uiteindelijk op papier.
Bij goed kunnen schrijven hoort natuurlijk ook de juiste schrijfhouding, dus dat hebben de kinderen ook geleerd.
Op de foto's is te zien hoe goed de kinderen al bezig waren.

In de stalOp dinsdag 18 april gingen wij met z'n allen naar boerderij Veldzicht.
We werden hier opgewacht door de boerin, Petra. We gingen in de eerste stal zitten om daar te luisteren naar wat we allemaal mochten gaan doen. In deze stal zaten twee varkens, een geit en een aantal kippen. We moesten onze ogen en mond dicht doen om heel goed te luisteren wat er allemaal te horen was op de boerderij.
Daarna gingen we naar de oude koeienstal, hier stonden nog maar een paar koeien. Deze koeien hebben pas net een kalfje in hun buik. Toen we hier klaar waren gingen we naar de nieuwe koeienstal. Wat is deze groot! We mochten met z'n allen bij de melkmachine kijken en ook mochten we naar boven. Als je boven staat kan je goed zien hoeveel koeien er zijn.
Nadat we alle koeien hadden gezien gingen we naar buiten, daar stonden twee grote tractoren op ons te wachten. Daar mochten we gewoon in zitten! Dat was echt heel gaaf!
Als verrassing mochten we nog paaseieren zoeken in een stukje land. We hadden ze alle 40 gevonden.
Daarna gingen we eten en drinken en op het eind mochten we nog even in de tuin van het kinderdagverblijf spelen.
Het was echt super gaaf!

Bedankt familie Blom dat wij bij jullie op de boerderij mochten komen kijken!

 

 

 

 

Zelfs de kapsels waren mooi versierdDe Pasen staat deze week voor de deur. Afgelopen woensdag hebben we door de hele school dit gevierd met elkaar. De paasgedachte kwam tot uiting doordat de kinderen voor elkaar ontbijtjes hadden klaargemaakt. De mooist versierde borden kwamen de klas binnen. Wat was dat leuk om te zien! Voordat we met onze hongerige buiken begonnen aan al dat lekkers, hebben we het met elkaar bekeken. Leuk om te zien dat de kinderen zo veel waardering voor elkaars werk hebben!
Na de ontbijtjes heerlijk opgepeuzeld te hebben, en echt genoten te hebben van al dat lekkers, zijn de kinderen aan de slag gegaan met allerlei paasactiviteiten. In groep 1/2 A werden paasmandjes geknutseld. De kinderen hebben prachtige mandjes versierd door paashazen, paaseieren en bloemen te tekenen en te kleuren. Deze mandjes zijn vervolgens gevuld met een groot paasei, kleine paaseitjes, schuimpjes en spekjes. De kinderen hebben dit thuis opgepeuzeld.
In groep 1/2 B konden de kinderen genieten van een film. Tijdens de film was er ruimte om paaskleurplaten te kleuren, limonade te drinken en een eierkoek te versieren tot paashaas. Met lekkere snoepjes, dropveters en lange vingers zijn de lekkerste paashazen gemaakt.
In groep 1/2 C en in de gymzaal was er ruimte voor paasspelletjes. Paasmemory, eierrace, paaseieren zoeken, haasje-paasei (boter-kaas-eieren) en nog veel meer! Ook konden de kinderen buiten als echte paashazen gouden eieren zoeken in de zandbak. Telkens opnieuw verstoppen en weer zoeken… Die paashaas heeft toch een zware baan!
De kinderen hebben genoten, en wij ook zeker! Mede dankzij de goede en fijne hulp van ouders is deze dag een succes geworden! Dank jullie wel!

Een vrolijk gekleurde PalmpasenoptochtOp vrijdag 7 april kwamen de laatste kinderen trots met hun omwikkelde stokken de klas in.
Terwijl de hulpmoeders en hulpoma’s de broodhaantjes inpakten werd aan de groep het Palmpasen verhaal verteld en vertelden de kinderen voor wie ze de stok heel mooi wilden maken.
Daarna gingen alle kinderen enthousiast aan de slag. Elk kind kreeg een haantje in een zakje. De slingers werden aan de stokken gemaakt, er werden “Vrolijk Pasen” kleurplaatjes gekleurd, er werden heel veel paasfiguren geknipt, versierd en bevestigd en verder zocht elk kind één of twee papieren strikken uit de mand om de stok nog vrolijker te maken. De hulpmoeders en -oma’s konden het tempo van de kinderen maar net bijhouden.
De stokken die klaar waren werden in de gang gezet.
Na afloop oefenden we het liedje: Palm, palm, Pasen……., zodat we dat tijdens de optocht zouden kunnen zingen.
De ochtend duurde voor veel kinderen erg lang, maar om kwart voor twaalf mochten ze zich eindelijk klaarmaken voor de optocht op het plein.
De kinderen vonden het leuk om te zingen en de stokken te laten zien aan alle ouders die klaarstonden. We liepen een rondje om de zandbak en toen was het tijd om met de stok naar huis te gaan.
Hulpouders en –oma’s heel hartelijk dank voor jullie hulp!

Dag papa, dag mamaDe laatste leerlingen van dit jaar stromen de kleutergroepen binnen en daarmee zijn alle kringen goed gevuld.
Om ’s ochtends drukte in de lokalen te voorkomen is de regel dat oudste kleuters buiten bij de deur afscheid nemen van papa en mama en de jongste kleuters bij de deur van de klas. Ouders van de heel jonge kinderen die net op school zitten mogen nog meelopen naar het stoeltje van hun kind. De praktijk wijst echter uit dat er nog veel ouders meelopen de klas in.
Nu de groepen (bijna) compleet zijn willen wij u nogmaals vriendelijk, doch dringend verzoeken om buiten of bij de deur afscheid te nemen. Helpt u mee om het overzicht ’s ochtends in de groepen te bewaren?

Grote passen zettenOp dinsdagmiddag 28 maart mochten wij met juf Valerie gaan dansen. Ze nam ons mee op zoek naar een poot.
We hebben grote olifantenpassen gezet, kleine trippelpasjes en we hebben onze eigen sporen mogen maken. We vonden het super leuk om met haar mee te mogen dansen.
Juf Valerie, bedankt voor deze gezellige middag!