Dat is lekker!Het schooljaar zit erop! En wat hebben we veel gedaan!
Foto's van o.a. de spreekbeurten, de Paasviering, het juffenfeest, de muurkrantpresentatie, het rekenspel, de Grillburger traktatie, Eerste Communie en de poetsochtend had u nog van ons tegoed.
Nu is het tijd om naar de volgende groep te gaan. Wij wensen alle kinderen veel plezier in groep 5.
Bedankt voor dit leuke jaar!

Juf Gerda en juf Petra

Bouwen aan een aquariumVorige week donderdag (29 juni) was alweer mijn laatste stagedag. Ik heb het onwijs leuk gehad bij deze stage. Ik heb veel geleerd en leuke lessen gegeven.
De leerlingen vonden de les van de aquaria het leukste vertelden zij op mijn laatste dag. Bij deze les las ik eerst een verhaal voor over de dierentuin. Vervolgens vertelde ik dat er twee dolfijnen kwamen wonen in de dierentuin. Hierbij stelde ik de leerlingen vragen, wat hebben deze dolfijnen nodig? Kunnen er gaten in het hok zitten? Krijgen de dolfijnen genoeg ruimte? De leerlingen mochten hier zelf over nadenken. Daarna hebben de leerlingen eerst een ontwerp op papier gemaakt van hun aquaria. Ik had verschillende materialen meegenomen waar de aquaria van gemaakt konden worden. De leerlingen werden verdeeld in groepjes en mochten hun eigen aquarium gaan maken. De leerlingen moesten goed overleggen en samenwerken bij deze opdracht. De aquaria waren zo groot geworden dat het onhandig was om ze mee naar huis te nemen. Daarom had ik de leerlingen beloofd om foto’s op de website te zetten!
Op mijn laatste stagedag heb ik met de leerlingen cake versierd. Ik wilde dit op een leuke manier doen. Elk groepje kreeg een stappenplan om de spullen te maken en klaar te zetten. De leerlingen moesten borden uitdelen, bekers uitdelen, lepels uitdelen, snoepjes verdelen, met een chocoladereep en rasp zelf hagelslag maken en zelf glazuur maken. Toen de leerlingen klaar waren mochten zij de cake versieren en lekker opeten!
Fijne zomervakantie allemaal en misschien tot ziens.
Groetjes Lara

Een echte dino!Op donderdag 13 april is groep 4 naar Naturalis geweest.
Eerst hebben we het programma ‘Doe de dino’ gevolgd. Pret verzekerd! Doe een dinostaart om of je hoorns op. Vergelijk jezelf met de dino’s uit de tentoonstelling. Ben je een Triceratops of misschien een Ankylosaurus? In groepjes hebben de kinderen verschillende leuke, soms spannende (kan je op de fiets de dino voorblijven?) opdrachten gedaan.
Daarna hebben we de workshop ‘Dino’s door elkaar’ gevolgd. Hier werden de kinderen echte dinologen. Speelgoeddino ’s, echte dinosaurusfossielen, groot, klein, langwerpig, rond, eetbaar of niet……de kinderen ordenen op maat, vorm of voedsel. Door echte fossielen (tanden, botten, voetafdrukken en een versteende drol) te onderzoeken werd de nieuwsgierigheid geprikkeld.
Na het eten mochten de kinderen nog vrij in de ‘Doeruimte’ kijken en spelen.
Het was een leuke dag. En bij deze willen we alle begeleiders nogmaals bedanken!

Die is groot!Er was eens…..
Ja, het lijkt wel een sprookje. Laten we bij het begin beginnen.
Tante Greet vindt grote eieren en besluit ze met warme lampen ‘uit te broeden’. Twee eieren komen uit, maar tot haar grote schrik zijn er geen vogeltjes uit de eieren gekomen, maar diertjes met kleine voorpootjes, grote achterpootjes en een lange staart. Ze komt er al snel achter dat de diertjes dol zijn op haar mooie varens! Omdat tante Greet geen idee heeft wat deze dieren zijn en hoe zij ze moet verzorgen, roept ze de hulp in van haar nicht, juf Gerda.
Juf Gerda lijkt het een goed plan om de kinderen van groep 4 hulp te vragen. Dat blijkt een goede zet, want na wat onderzoek lijken de kinderen te weten wat de dieren zijn: Dinosaurusjes! Op internet heeft Evy zelfs een foto gevonden met dinootjes die sprekend op de dino’s van tante Greet lijken. Hierdoor weten we ook meteen dat het Maiasaurussen moeten zijn. Deze kunnen wel 9 meter lang en 2,5 meter hoog worden! Om eens goed te weten hoe groot dat nu eigenlijk is, meten en tekenen de kinderen in groepjes de Maiasaurus op het schoolplein. Dat is groot! We komen er al snel achter dat deze dino’s niet bij tante Greet en zelfs niet in Nederland kunnen blijven. Maar waar moeten ze dan naartoe en hoe? Na uitvoerig onderzoek op de wereldkaart en in atlassen besluiten we dat deze plantetende dino’s het beste per boot naar Zuid Amerika (veel ruimte en voldoende te eten) kunnen. We proberen van kosteloos materiaal boten te maken. Dat blijkt nog niet zo makkelijk. Een boot moet wel aan veel eisen voldoen om met een dinosaurus erop te kunnen blijven drijven. De kinderen weten dat veel dinosaurussen door onder andere vulkaanuitbarstingen gestorven zijn. Om te ervaren hoe dat uitbarsten werkt, hebben ze zelf een proefje gedaan. Dat was spannend! Tot slot hebben alle kinderen een brief geschreven naar tante Greet met al hun ervaringen en adviezen.
We kunnen inmiddels vertellen dat tante Greet onze adviezen heeft opgevolgd en dat de dinosaurussen naar Zuid Amerika zijn vertrokken. Wat een avontuur!
Tante Greet, bedankt voor de leuke opdracht. We hebben er veel van geleerd!
En natuurlijk…. De dino’s leefden nog lang en gelukkig!

Britt leest een stukje voorAfgelopen donderdag hebben we met groep 4 en allebei de groepen 5 meegelopen met de vastenwandeling. Na de opening in de kerk zijn we op pad gegaan met een heerlijk zonnetje in ons gezicht.
Net als elk jaar liep er ook een behoorlijke groep andere mensen mee, waaronder ook opa's en oma's van de kinderen.
Na afloop wachtte er in de kerk een glaasje limonade en las Britt nog keurig een stukje voor.
Daarna was het tijd om weer terug naar school te lopen. Het was heel gezellig!

We gaan op berenjachtWoensdag 29 maart kreeg groep 4 een dansles van Valerie Luijten. Zij zit in het laatste jaar van de opleiding tot dansdocent. Voor een onderzoek dat zij moet doen heeft zij in de groepen 1 t/m 4 een dansles gegeven naar aanleiding van een prentenboek. Groep 4 ging ‘op berenjacht’. Sommigen dansten en bewogen vol overgave mee met juf Valerie. Voor anderen was het allemaal wat vreemd en wisten zich niet zo goed een houding te geven. Voor juf Valerie werd ook snel duidelijk dat de kinderen op deze leeftijd veel minder in hun fantasie kruipen tijdens het dansen. Ondanks die conclusie genoten de kinderen toch van de les. Uiteraard wensen we Valerie heel veel succes bij het afronden van haar studie.

 

 

 

 

 

 

DJ LukeDe drukke periode voor de voorjaarsvakantie hebben we in groep 4 feestelijk afgesloten met een discofeestje op vrijdag. Een discofeestje zonder DJ is geen feestje. Gelukkig hebben wij onze eigen DJ: Luke! Luke had veel bekijks met zijn mooie apparatuur, maar gelukkig werd er ook veel gedanst.
Bedankt Luke voor je geweldige optreden!

LaraIk ben Lara van Breukelen en ik kom elke donderdag tot aan de zomervakantie stage lopen in groep 4.
Ik loop een heel schooljaar stage op dezelfde school, eerst in de bovenbouw, dit heb ik in groep 8 gedaan, vervolgens in de onderbouw.
Ik volg de deeltijdstudie van de Pabo en ga op dinsdag en donderdagavond naar school. Op de andere dagen ben ik werkzaam als onderwijsassistent op een school voor zeer moeilijk lerende kinderen in Utrecht.
Zelf kom ik uit Montfoort, hier woon ik samen met mijn vriend. In mijn vrije tijd wandel ik. Ik vind het leuk om foto’s te maken en ik lees graag.
Ik ben erg benieuwd hoe ik mijn stage in groep 4 ga ervaren. Ik heb er zin in!

Een leuke tennisclinicAfgelopen woensdag had onze klas een clinic die werd verzorgd door Remco van de tennisvereniging.
Na een warming up die alles te maken had met coördinatie stonden er allerlei spelen klaar die in circuitvorm gedaan werden. Deze keer hadden we geluk: omdat er niemand na ons kwam konden we iets langer door gaan. En dat deden we dan ook! De kinderen hebben genoten. Volgende week mogen we nog een keer.